A venit Moșul la ISU Prahova. Cu echipamente noi pentru intervenții la înălțime și situații de urgență de amploare

Social (Categoria articolului)

ISU Prahova are în dotare, de astăzi, o autospecială destinată intervențiilor și salvării la înălțime, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare și o motopompă remorcabilă, de mare capacitate. 

Potrivite informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, autospeciala poate asigura intervenții la o înălțime de până la 42 metri, asta comparativ cu scările de pe autospecialele vechi, care puteau asigura intervenții până la maxim 30 metri înălțime. Noua autospecială are o scară telescopică dotată cu nacelă, care poate prelua, în același timp, trei persoane cu o greutate maximă de aproximativ 300 kg. De asemenea, autospeciala are și un tun de refulare, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor. Această autospecială va eficientiza intervențiile pentru stingerea incendiilor la clădirile înalte. Tot astăzi, ISU a primit și un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare, precum și o motopompă remorcabilă, de mare capacitate, de tip NOVUS 600 MPS. Săptămâna trecută, în dotarea ISU Prahova a intrat și un container multi-risc destinat optimizării acțiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență de amploare, prioritare fiind acțiunile de căutare și salvare a victimelor.
Toate aceste echipamente au fost achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu fonduri europene în cadrul proiectului "Multi risc - modul I", finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) - Axa 5. Proiectul se derulează până în august 2018 și are un buget total de 35 milioane euro pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență din țară.

(Foto - ISU Prahova)

4372 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1378 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

654 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

80 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

230 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.