Circ şi bătaie de joc în Consiliul Local Câmpina. Au votat 16 consilieri, dar în urnă s-au găsit 17 voturi!

Actualitate (Categoria articolului)

Şedinţa Consiliului Local Câmpina de joi, 30 august, nu se anunţa a fi una prea dificilă. Din păcate, unii consilieri locali şi-au făcut un obicei din a provoca în şedinţele Legislativului local circ şi bătaie de joc, totul pe banii contribuabilului câmpinean. Un spectacol dezagreabil şi cam scump, pentru că un consilier local primeşte la Câmpina peste 1.200 lei brut pentru fiecare lună în care este prezent la şedinţa ordinară şi la o şedinţă a comisiei de specialitate din care face parte.

Un proiect absolut banal privind "desemnarea reprezentantului Cosiliului Local în Comisia de concurs la concursul organizat pentru ocuparea funcţiilor vacante de Şef secţia a II-a - Psihiatrie acuţi, Şef secţia a VII-a - Psihiatrie cronici şi Şef secţia a VIII-a - Sanatorială psihiatrie pediatrică de la Spitalul de Psihiatrie Voila". Practic, o formalitate, Consiliul Local trebuind să aibă un reprezentant în respectiva comisie. Ei bine, s-au făcut trei propuneri - Lucian Cercel, Constantin Cândea şi Ioan Petrescu. Conform legii, a fost nevoie de vot secret, astfel că s-a luat o pauză timp în care s-au redactat şi printat buletinele de vot. Într-o atmosferă ce părea de vacanţă, relaxată, cei 16 consilieri care au participat la dezbaterea şi votul acestui proiect au votat, dar la scurt timp, preşedintele Comisiei de validare, consilierul Monica Clinciu, a anunţat: "Avem o problemă. Suntem 16 consilieri care am votat la acest proiect, dar în urnă sunt 17 buletine de vot!" Iar s-au printat buletine de vot şi s-a votat din nou, fiind ales Lucian Cercel în respectiva comisie.
A fost distracţie maximă în rândurile consilierilor locali, dar situaţia este extrem de gravă. Dincolo de circul ieftin şi de bătaia de joc la adresa celor care i-au trimis în Consiliul Local, este inadmisibil ca un consilier să voteze de două ori! Ce pretenţii mai poţi avea de la acest for să rezolve problemele câmpinenilor, atâta vreme cât ei sunt mai preocupaţi de miştouri ieftine şi glume de acest gen. Nouă ni se pare o faptă foarte gravă, aproape comparabilă cu aceea ca un alegător să voteze de două ori. Şi acolo vorbim de o faptă penală! Nu ştim dacă a fost o simplă eroare, o scăpare, o încercare de glumă sau o demonstraţie de şmecherie, dar oricare dintre acestea răspunsuri ar fi valabil este extrem de grav! Şi este inadmisibil să se întâmple aşa ceva în forul care - spre exemplu - împarte banii câmpinenilor!

5405 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • barbu Vasile 02.09.2018 11:28 Asta este nivelul de intelegere,bascalia sta la baza acestei "adunaturi" din pacate.Ei fac glumite ,exact de ce avem nevoie pentru oras.Dupa felul cum arata multi din ei, asa arata si orasul.Ce este de facut ?sa asteptam,asteptam,asteptam rotatia generatiilor si speranta ca vor veni generatii mai inteligente si mai responsabile,acum nu poate nimeni sa faca mare lucru,un primar cu 3 dosare penale,un vice paralel cu realitatea si consilieri ca atare.In felul asta 100 de ani e putin ,dar sa speram in SCHIMBARE.Ei conduc acum sub managementul de tip "gasca" cu responsabilitate colectiva ca in vremea dictaturii ,schimbarea va trebui sa fie lucru in echipa si responsabilitate individuala,numai asa vorbim de performanta dar necesita si alta pregatire in afara de cea comunista pe care o simtim si acum in jurul nostru.Cei de acum nu doresc sa lase stafeta la alte generatiii cu o alta pregatire ,viziune si intelegere,le este bine asa dar nu si orasului si poate mai scurtam din suta de ani din prognoza.HUUOOOOOO
  • Cornelia 03.09.2018 13:13 Domnule Barbu, consilierii locali, primarul și viceprimarul au și ei vină, pentru că se lasă conduși de un singur om. Un om despre care în ultima perioadă a început să se afle ceea ce face în partidele politice. Un om care a făcut, face și o să mai facă dacă este lăsat, mult rău orașului nostru. Am mai spus aici și o mai spun, din ce in ce mai mulți concetățeni au aflat despre acest `dăunător` al societății câmpinene.

Actualitate

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1210 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1330 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.