Președintele Fundației Aerospațiale Române, invitat să le vorbească elevilor de la Colegiul "Grigorescu" despre pionierii aviației din țara noastră

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul manifestărilor dedicate Anului Centenar, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost organizată astăzi o expoziție interesantă, cu machete ale unor planoare și avioane care au făcut istorie. De la celebrele Vlaicul I, Vlaicu II și Vlaicu III, până la singurul avion comercial cu reacție, fabricat în România - ROMBAC 1-11. Toate machetele sunt realizate după planurile originale de către Fundația Aerospațială Română condusă de căpitanul comandor (r) Gheorghe Coman, absolvent al Liceului "Barbu Știrbei" din Câmpina (actualul Colegiu "Grigorescu") în anul 1950.

Gheorghe Coman este din Breaza și are 87 de ani. A învățat la Câmpina din clasa a V-a și până la absolvirea liceului, în urmă cu 68 de ani. A absolvit Academia Militară Tehnică, a fost profesor la Școala Militară "Traian Vuia" și director (timp de 25 de ani) la Grupul Școlar de Aeronautică, actualul Colegiu Tehnic de Aeronautică "Henri Coandă". Din 1998 este președintele Fundației Aerospațiale Române și unul dintre membrii echipei de specialiști care a reconstituit avionul Vlaicu II, cel cu care Aurel Vlaicu s-a prăbușit la Bănești, la 13 septembrie 1913, în încercarea de a zbura peste Carpați. Cu Vlaicu II, realizat în colaborare cu ROMAERO, Fundația Aerospațială Română a obținut medalia de bronz la Jocurile Mondiale Aeronautice de la Torino, din 2009.
Gheorghe Coman le-a vorbit elevilor de clasa a XI-a de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", alături de care s-a aflat și directorul instituției, prof. Roxana Stan, despre începuturile aviației române, despre evenimente importante care au avut loc de-a lungul timpului, despre Traian Vuia, Henri Coandă și Aurel Vlaicu, dar și despre experiențele sale personale în domeniul în care a activat aproape toată viața. 

2775 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1931 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.

1951 vizualizari
18 sep. 2018 17:38

Niciun lider liberal la deschiderea "Serbărilor Toamnei" 2018. Primarul Horia Tiseanu, înconjurat de PSD și ALDE

1 comentarii

Deschiderea oficială a Festivalului "Serbările Toamnei" a fost întotdeauna un foarte bun prilej pentru oamenii politici de a coborî în rândul maselor şi apoi de a urca pe scenă pentru a transmite mesaje câmpinenilor. Și au venit politicieni și la ediția 2018 a festivalului, dar niciun lider de la județ din partea PNL, partid al cărui membru este primarul Horia Tiseanu.

Alte stiri recente

1618 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

2004 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.