Câmpina a sărbătorit 99 de ani de la Marea Unire. La mulți ani, România!

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpinenii, asemeni românilor de pretutindeni, au sărbătorit astăzi Ziua Națională, ziua în care se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. Este ziua în care ne sărbătorim, de fapt, pe fiecare dintre noi și ziua în care, să recunoaștem, suntem mai români ca oricând. Și indiferent de vreme, este o zi frumoasă.

Manifestările dedicate Zilei Naționale au avut loc, ca în fiecare an, în Parcul de la Soldat. Un Soldat al cărui soclu a fost îmbrăcat în tricolor pentru a ascunde degradarea postamentului. Un Soldat care va părăsi locul anul viitor, în primăvară, pentru a fi mutat la Cimitirul Eroilor, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a parcului. Manifestările au început cu cântecele și dansurile populare oferite de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructor Cristi Colezea). A fost intonat Imnul de Stat, apoi au urmat alocuțiunea primarului Horia Tiseanu, ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoți și ceremonia depunerii de coroane și jerbe la Monumentul Soldatului Necunoscut. Coroane multe, din partea Primăriei, Școlii de Poliție, Jandameriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Municipale, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere din MAI și MApN, partidelor politice (PNL, PSD, PMP, ALDE, Partida Romilor, Uniunea Salvați România), majoritatea unităților de învățământ din Câmpina, Școlii "Louis Pasteur", din partea celor două spitale - Municipal și Voila, a CAR-ului Pensionarilor, fundațiilor Medis și Zamolxes, mai multor societăți comerciale.
La final, mult-așteptata paradă militară, prin fața celor prezenți defilând elevi de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și de la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, detașamente ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale. Iar câmpinenii, prezenți în număr destul de mare, au aplaudat, pozat și filmat defilarea efectivelor și a mașinilor din dotarea instituțiilor menționate.

Câteva lucruri ar mai trebui menționate. În primul rând, prezența la manifestări a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, care a depus o coroană de flori împreună cu delegația ALDE, partid din care face parte. De asemenea, a fost prezentă și Cătălina Bozianu, deputat de Prahova al PMP și președinte al Organizației Județene a acestui partid. L-am remarcat în mulțime și pe fostul primar al Câmpinei, Romul Remus Micu și ne gândeam că ar fi fost frumos să fie invitat alături de delegația Primăriei măcar la ceremonia depunerii de coroane. Au existat unele inadvertențe la partea organizatorică, de exemplu omiterea prezentării onorului de către Garda de Onoare, încurcarea delegațiilor la depunerea de coroane sau microfoane fără sunet. Le trecem, totuși, cu vederea și avem speranța că anul viitor, la Centenar, vom avea manifestări deosebite și impecabil organizate.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Câmpina - 1 Decembrie 2017

 

11650 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 04.12.2017 11:12 Totală lipsă de respect din partea domnului viceprimar Pițigoi Ionuț. A venit îmbrăcat ca de la discotecă, cu geacă de fâș și blugi. Dar mândru tare că stă lângă doamna deputat.

Eveniment

1558 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2788 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

177 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

622 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: