Aproximativ 250 de elevi au început un nou an de învățământ la Școala "Louis Pasteur" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Luni după-amiază, la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din municipiul Câmpina a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar. Aproximativ 250 de cursanți au intrat în noul an de învățământ la cele două specializări - asistent medical de medicină generală și asistent farmacie. În centrul atenției au fost, bineînțeles, bobocii, dar probabil că emoțiile cele mai mari le-au avut elevii din anii II și III, care au fost premiați pentru rezultalele obținute în anul școlar trecut. (video)

Este o tradiție pentru Școala "Louis Pasteur" ca premiile pentru cei mai buni elevi să fie acordate la începutul noului an de învățământ, în fața colegilor și, bineînțeles, în fața bobocilor școlii. Iar premii au primit din partea diriginților atât elevii cu cele mai bune rezultate, cât și elevii care au participat la diverse activități extracurriculare. După cum știți, AMUS derulează mai multe proiecte pentru comunitate în parteneriat cu administrațiile locale, cu unități preșcolare de învățământ, cu diverse organizații neguvernamentale.
Pregătirea elevilor de la Şcoala Postliceală „Louis Pasteur” Câmpina este asigurată de peste 20 de cadre didactice, într-un sediu bine dotat, care include opt săli de clasă, dintre care trei laboratoare (de informatică, farmacie şi nursing) şi două cabinete (anatomie şi farmacie), o bibliotecă, 28 de calculatoare pentru elevi etc. La finalul festivității de deschidere a noului an școlar, conducerea unității, profesorii diriginți și proaspeții elevi au vizitat şcoala împreună, iar elevilor li s-a explicat unde se ţin cursurile, unde sunt laboratoarele, materialele didactice etc. Școala Postliceală “Louis Pasteur” a fost fondată de Asociaţia Mutuală AMUS Franţa-România şi funcţionează la Câmpina de 19 ani.

3734 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1618 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3275 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

2004 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1931 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.