Câmpina, România 100. Un loc aproape neschimbat - alimentara de "la linie" și magazinele de azi

Social (Categoria articolului)

I se spunea "alimentara de la linie" pentru că se afla la doi pași de liniile de cale ferată pe care circulau trenurile ce aduceau materie primă la rafinărie și plecau încărcate cu produsele rafinate. Era situată la intersecția Bulevardului Carol I (strada 23 August, cum s-a numit în perioada comunistă) cu Frații Golești. Unii câmpineni își amintesc și de alte denumiri ale micuței alimentare - "la Buzățoiu" sau la "aprozarul lui Gheorghe".

Clădirea există și astăzi, ceva mai aranjată, dar foarte ușor de recunoscut. Iar destinația este aceeași - spațiu comercial. Astăzi, aici funcționează mai multe magazine, de îmbrăcăminte, de vopseluri, unele pleacă, vin altele. "La linie", peste drum, de Biserica de la Brazi...
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Castelul Hasdeu, ieri și astăzi
Câmpina, România 100. Rondul de pe Bulevard, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre

3336 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1874 vizualizari
13 nov. 2018 18:54

Câmpina, România 100, la final. La mulți ani și sărbători fericite!

Am ajuns la final cu serialul nostru prin care v-am prezentat imagini din Câmpina de ieri și Câmpina de astăzi. A fost o experiență interesantă pentru noi și, având în vedere numeroasele mesaje și comentarii primite, suntem convinși că v-a plăcut acest serial dedicat tuturor câmpinenilor, de acasă și de pretutindeni, în Anul Centenarului.

9014 vizualizari
13 nov. 2018 17:50

Vrem să dăruim Câmpinei un album cu serialul "Câmpina, România 100". Cine dorește să susțină acest demers?

1 comentarii

Serialul nostru "Câmpina, România 100", cu imagini din Câmpina de ieri și de azi, se bucură de mare succes în rândul cititorilor noștri și nu puțini sunt cei care ne-au sugerat să realizăm un album cu toate cele 100 de episoade ale acestui serial. O idee frumoasă, un proiect la care ne-am gândit și noi, dar pe care nu-l putem pune în practică singuri. Avem nevoie de sprijinul câmpinenilor, fie ei persoane fizice sau agenți economici.  

Alte stiri recente

1302 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, inclusiv prefectul județului, Ioana Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, și alți oficiali în situații de urgență s-a aflat la fața locului.

1632 vizualizari
13 nov. 2018 21:35

"Mirajul toamnei văzut cu ochi de copil, alături de familie", tema zilei la cercul pedagogic de la Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

În fiecare semestru, prin rotație, grădinițele din județ găzduiesc cercuri pedagogice la care participă o mare parte a cadrelor didactice, precum și inspectori de specialitate. Marți, 13 noiembrie, a fost rândul Grădiniței "Iulia Hasdeu" din Câmpina să fie gazda cercului pedagogic, tema acestuia fiind "Familia ca sistem de relații în educarea și formarea copilului preșcolar", iar tema zilei - "Mirajul toamnei văzut cu ochi de copil, alături de familie".