Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

Primăria Câmpina a trimis la fața locului o echipă de specialiști care a scos casetele cu lumini pavimentale, a constatat unde e problema și a montat panoul cu avertizarea privind pericolul de electrocutare. Încet-încet s-a ars toată instalaţia electrică pavimentală, adică acele lumini dispuse pe o linie, implantate în granit, care dădeau o notă aparte pasajului.
"S-au produs mai multe scurt-circuite pentru că vechea instalaţie de 220V a fost încastrată direct în betonul pe care se află plăcile de granit. Nu ştiu cum s-a putut realiza o astfel de lucrare, dar acum este nevoie de rezolvarea situaţiei. Specialiștii la care am apelat ne-au prezentat următoarea soluție: să spargem pasajul pe porţiunea care era iluminată, să realizăm un mic șanț pe care să introducem rețeaua electrică, dar izolată corespunzător. Va exista şi un mic transformator, pentru a aduce instalația de la 220V la 120V, astfel încât să nu mai existe un risc de electrocutare. Echipa de specialiști ne-a asigurat că în următoarele două săptămâni se va începe realizarea acestei mici lucrări şi situaţia va fi rezolvată", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.

3956 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 17.07.2018 23:14 Și Frațilă a vrut să dărâme clădirile de lângă terasa Seva doar pentru că erau niște șoareci. Acum Pitigooi vrea să spargă tot pasajul de la ceas ca sa schimbe 4 becuri. Pițigoi nu a auzit de lămpi solare, independente? Sau nu mai are de lucru firma de la Șirna? Băi, sunteți de tot râsul.

Actualitate

754 vizualizari
20 aug. 2018 17:37

Tânăra ciclistă Daria Duca, printre câștigătorii programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL și Fundația pentru Comunitate

Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

2084 vizualizari
20 aug. 2018 16:22

Poliția Locală Câmpina a depistat un minor care furase un BMW și se plimba cu el pe străzile municipiului

Agenții Poliției Locale Câmpina au sesizat că un autoturism marca BMW circula pe Strada Maramureș, pe un sector de drum unde accesul era interzis. Conducătorul autoturismului a fost somat să oprească, moment în care acesta a accelerat, îndreptându-se spre Strada Sondei. Agenții Poliției Locale au pornit în urmărirea mașinii, reușind să o oprească pe Strada Victoriei, unde au avut parte de o mare surpriză.

Alte stiri recente

3198 vizualizari
19 aug. 2018 19:37

Câmpina, România 100. Casa Solară, ieri și astăzi

În anul 1974, pe Strada I.H. Rădulescu din Câmpina, la baza dealului Muscel, au fost construite două case solare, din ordinul Elenei Ceaușescu. A fost aleasă Câmpina deoarece era considerată a doua zonă din țară ca număr de zile însorite din an, după Constanța, dar spre deosebire de această localitate, Câmpina era ferită de vânturile puternice care afectau litoralul.

3448 vizualizari
19 aug. 2018 12:52

Liga A Prahova, etapa 1. Rezultate

Sâmbătă după-amiază au avut loc primele meciuri din runda inaugurală a unei noi ediţii a Ligii A Prahova. Etapa s-a încheiat duminică dimineaţă, atunci când au avut loc ultimele patru jocuri ale rundei.