Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

Primăria Câmpina a trimis la fața locului o echipă de specialiști care a scos casetele cu lumini pavimentale, a constatat unde e problema și a montat panoul cu avertizarea privind pericolul de electrocutare. Încet-încet s-a ars toată instalaţia electrică pavimentală, adică acele lumini dispuse pe o linie, implantate în granit, care dădeau o notă aparte pasajului.
"S-au produs mai multe scurt-circuite pentru că vechea instalaţie de 220V a fost încastrată direct în betonul pe care se află plăcile de granit. Nu ştiu cum s-a putut realiza o astfel de lucrare, dar acum este nevoie de rezolvarea situaţiei. Specialiștii la care am apelat ne-au prezentat următoarea soluție: să spargem pasajul pe porţiunea care era iluminată, să realizăm un mic șanț pe care să introducem rețeaua electrică, dar izolată corespunzător. Va exista şi un mic transformator, pentru a aduce instalația de la 220V la 120V, astfel încât să nu mai existe un risc de electrocutare. Echipa de specialiști ne-a asigurat că în următoarele două săptămâni se va începe realizarea acestei mici lucrări şi situaţia va fi rezolvată", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.

4027 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 17.07.2018 23:14 Și Frațilă a vrut să dărâme clădirile de lângă terasa Seva doar pentru că erau niște șoareci. Acum Pitigooi vrea să spargă tot pasajul de la ceas ca sa schimbe 4 becuri. Pițigoi nu a auzit de lămpi solare, independente? Sau nu mai are de lucru firma de la Șirna? Băi, sunteți de tot râsul.

Actualitate

1051 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

1581 vizualizari
16 oct. 2018 20:38

Ne-a prins toamna cu Strada Bobâlna neasfaltată. Ne va prinde și iarna...

Modernizarea Străzii Bobâlna a fost aprobată de Consiliul Local la începutul acestui an, odată cu bugetul municipiului. Abia în luna iulie a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor. O licitație anulată apoi din cauza unei greșeli de proiectare pe care nu și-a asumat-o nimeni. A fost organizată o nouă licitație, în luna septembrie, iar contractul cu firma câștigătoare a fost semnat săptămâna trecută. Săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, amplasamentul va fi predat firmei constructoare pentru începerea lucrărilor, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.

Alte stiri recente

247 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

2581 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.