Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

Primăria Câmpina a trimis la fața locului o echipă de specialiști care a scos casetele cu lumini pavimentale, a constatat unde e problema și a montat panoul cu avertizarea privind pericolul de electrocutare. Încet-încet s-a ars toată instalaţia electrică pavimentală, adică acele lumini dispuse pe o linie, implantate în granit, care dădeau o notă aparte pasajului.
"S-au produs mai multe scurt-circuite pentru că vechea instalaţie de 220V a fost încastrată direct în betonul pe care se află plăcile de granit. Nu ştiu cum s-a putut realiza o astfel de lucrare, dar acum este nevoie de rezolvarea situaţiei. Specialiștii la care am apelat ne-au prezentat următoarea soluție: să spargem pasajul pe porţiunea care era iluminată, să realizăm un mic șanț pe care să introducem rețeaua electrică, dar izolată corespunzător. Va exista şi un mic transformator, pentru a aduce instalația de la 220V la 120V, astfel încât să nu mai existe un risc de electrocutare. Echipa de specialiști ne-a asigurat că în următoarele două săptămâni se va începe realizarea acestei mici lucrări şi situaţia va fi rezolvată", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.

5014 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 17.07.2018 23:14 Și Frațilă a vrut să dărâme clădirile de lângă terasa Seva doar pentru că erau niște șoareci. Acum Pitigooi vrea să spargă tot pasajul de la ceas ca sa schimbe 4 becuri. Pițigoi nu a auzit de lămpi solare, independente? Sau nu mai are de lucru firma de la Șirna? Băi, sunteți de tot râsul.

Actualitate

2189 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

342 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

126 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

489 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: