O mână de om se luptă cu natura, dar şi cu indolenţa autorităţilor câmpinene

Social (Categoria articolului)

Se numeşte Mioara Nicoară, are 45 de ani şi cam tot atâtea kilograme, practic, o mână de om. De mai bine de trei ani, această câmpineancă se luptă cu natura, dar şi cu nepăsarea autorităţilor locale. Locuieşte într-un apartament, pe care l-a moştenit, într-o casă de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian, într-o zonă superbă, cu mare potenţial, dar pe care autorităţile o ignoră de ani buni.

Problema acestei femei este foarte simplă: apa din pânza freatică îi pătrunde în beci, se infiltrează în casă, iar izvoarele care apar în malul din apropierea casei aduc mereu pământul peste zidurile locuinţei sale. Problema este cunoscută la nivelul administraţiei locale, dar, iată că, de atâţia ani, nimeni nu vrea să facă nimic.
Mioara Nicoară munceşte şi nu îi este ruşine cu munca ei. Este femeie de serviciu la o asociaţie de proprietari, iar fiica ei lucrează în Spania şi o mai ajută cu banii. Este foarte demnă şi ne-a spus că nu are nevoie de milă şi nu cere de pomană de la Primăria Câmpina. "Dar malul care tot vine peste casă este domeniu public şi Primăria trebuie să facă ceva pentru a opri infiltrațiile de apă. Eu am făcut, cu puterile mele, un zid, dar tot vine apa pe lângă el. Este apă curată, dar care mi-a distrus toată munca mea, pentru că şi mie mi-ar plăcea să stau într-o casă curată, nu cu apă în beci, nu cu mucegai pe toţi pereţii, nu cu parchetul umflat după fiecare ploaie", ne-a declarat Mioara Nicoară (video).
Ne-a mai spus că de trei ani se tot adresează Primăriei Câmpina: "Au venit, s-au uitat şi mi-au spus că este în proiect. Când am fost la Primărie, domnu' vice m-a luat de la uşă, că ştie problema, dar că trebuie un proiect serios şi ei au alte priorităţi - parcuri, parcări. Şi eu ce să fac, să stau la fiecare ploaie cu apa în casă?! Aş vrea să văd, domnu' Tiseanu ar putea să locuiască aici măcar o zi, după o ploaie?!"
Este adevărat că problemele Câmpinei sunt multe și unele deloc ușoare, dar trebuie găsită o rezolvare şi pentru această femeie, contribuabil la bugetul local al Câmpinei - acel buget din care se cumpără maşinile administrației locale, acelaşi buget din care se fac deplasările în străinătate ale aleşilor locali şi câte şi mai câte. Această femeie merită mai mult respect din partea autorităţilor, aşa cum mai mult respect ar merita şi oamenii de lângă fosta fabrică "21 Decembrie", care nu au apă potabilă din luna octombrie a anului trecut. Cu toții sunt câmpineni, chiar dacă nu locuiesc în centrul municipiului. Din păcate, astfel de probleme nu intră în vizorul autorităţilor locale, nici măcar la capitolul "Diverse" în şedinţele Consiliului Local.

8795 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

106 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1100 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

446 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

1829 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.