Concluzia câmpinenilor după prima dezbatere CâmpinaTV.ro: trebuie să ieşim din HidroPrahova!

Eveniment (Categoria articolului)

În urmă cu aproximativ două săptămâni, pe site-ul nostru și pe Facebook am inițiat o dezbatere asupra unuia dintre subiectele dureroase pe plan local - HidroPrahova. Pornind de la ritmul total nesatisfăcător al lucrărilor (atunci când s-a lucrat, desigur), la sistarea investiției de mai bine de un an, la starea jalnică a străzilor după oprirea lucrărilor și până la prețul tot mai mare pe care îl plătim pentru apă și canal, am adresat cititorilor noștri întrebarea dacă mai este sau nu cazul să rămânem în această asociere pentru serviciile HidroPrahova?

Demersul nostru s-a mai bazat şi pe faptul că sunt extrem de rare ocaziile în care cetățenii municipiului îşi pot spune părerea asupra problemelor importante ale urbei, dar şi pe faptul că autorităţile locale se mişcă foarte greu atunci când trebuie luată o decizie. Este momentul să vă reamintim că, în decembrie 2014, la nivelul Consiliului Local Câmpina a fost înființată o comisie pentru găsirea celor mai bune soluţii privind ieşirea Câmpinei din HidroPrahova. Ei bine, această comisie, înfiinţată de aproape doi ani, nu s-a întrunit nici măcar o singură dată!
Ne bucurăm pentru implicarea tuturor celor care au răspuns demersului nostru. Ca o comparație, la cea mai recentă dezbatere publică organizată de Primăria Câmpina, în luna aprilie a acestui an, având ca subiect modernizarea Parcului de la Soldat, au răspuns mai puţin de 30 de câmpineni, iar primarul Horia Tiseanu a afirmat că în deciziile luate s-a ținut cont de părerea acestor oameni. La dezbaterea noastră s-au adunat atât pe pagina special creată pe Facebook, cât şi în comentarii directe la articolul de pe site, 85 de răspunsuri venite din partea oamenilor, cititori mai vechi sau mai noi, chiar și foşti şi actuali consilieri locali. Adică, aproximativ de trei ori mai mulţi decât la dezbaterea organizată de administraţia locală. Nu este mult, dar e un început... Mai trebuie adăugat faptul că au mai fost câteva mesaje pe care le-am primit în „privat” şi pe care autorii lor ne-au rugat să nu le facem publice pentru a nu avea probleme, fiind vorba despre persoane care lucrează fie la HidroPrahova, fie în Primăria Câmpina, fie la una dintre instituțiile subordonate acesteia.

Aşadar, au fost 85 de câmpineni care au răspuns, dintre care 69 s-au exprimat categoric, uneori chiar în termeni duri, în favoarea ieşirii din HidroPrahova. Alţi 11 au nuanţat ieşirea din HidroPrahova, mai ales că nu se ştie exact care ar fi condiţiile părăsirii acestei asocieri. Practic oamenii doresc ca municipiul Câmpina să scape de Hidro, dar se întreabă ce punem în loc. În total, 80 de cititori din 85 vor, sub o formă sau alta, ieşirea din HidroPrahova, adică 94,11%, în vreme ce numai cinci dintre respondenţi s-au declarat în favoarea rămânerii în HidroPrahova. Acum, concluziile acestei dezbateri şi punctele de vedere ale tuturor câmpinenilor care ne-au răspuns vor ajunge pe masa Consiliului Local. Dacă primarului Horia Tiseanu, viceprimarului Adrian Piţigoi şi consilierilor locali le pasă de ceea ce au de spus câmpinenii, au ocazia să o demonstreze. Nu credem că ar trebui să avem aşteptări prea mari, experienţele anterioare dovedindu-ne că de fiecare dată când a avut în mănă „cartofi fierbinţi”, administrația locală a ezitat să-şi asume o decizie. Totuși, sperăm că se va discuta despre această problemă cu seriozitate și, poate, cu multă responsabilitate.

5537 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1241 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

432 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

352 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.