Procesul cu Cast continuă. Cheltuielile Primăriei Câmpina cu cabinetul de avocatură depășesc 100.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

În această seară, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a solicitat acordul de principiu al consilierilor pentru ca avocatul Elena Teodorescu să reprezinte administrația locală și în următoarea fază procesuală a litigiului cu Cast Bănești, iar onorariul să fie 29.860 lei pentru această nouă fază. Per total, din 2013 de când a început acest proces și până astăzi, cheltuielile cu cabinetul de avocatură se ridică la 118.790 lei, bani pe care Primăria speră să-i recupereze de la Cast la finalul procesului.

În cadrul ședinței CL din această seară, primarul Horia Tiseanu a făcut un scurt istoric al acestui proces care durează de aproape cinci ani. Noi am scris de nenumărate ori despre acest litigiu și vă reamintim: Cast Bănești a dat în judecată Primăria Câmpina pentru refuzul acestei instituții de a achita o factură de aproape 10 milioane lei, reprezentanții Cast susținând că această factură a fost emisă pentru o cantitate suplimentară de materiale necesare construcției pasajului suprateran de la ieșirea din municipiu spre DN1 (Calea Dacia). Primăria a refuzat să efectueze plata și astfel s-a ajuns în instanță. 
Din octombrie 2013 și până în octombrie 2015, procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova. Instanța a admis excepția formulată de Primăria Câmpina referitoare la faptul că SC Cast nu are calitate procesuală și nu poate emite pretenții financiare. Cast a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, instanța a admis apelul, a decis că SC Cast poate formula pretenții financiare și a dispus rejudecarea cauzei la prima instanță, adică la Tribunalul Prahova. Rejudecarea a început la 12 aprilie 2017, la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal. În mai 2018, instanța a respins cererea de chemare în judecată. Acum, Cast Bănești a făcut recurs la această decizie, iar Primăria Câmpina are 15 zile la dispoziție pentru a formula întâmpinarea. Pe scurt, cam aceasta este povestea discutată și la ședința din această seară a CL Câmpina. (video
"Să sperăm că aceasta este ultima fază procesuală și vom câștiga definitiv. Noi nu recunoaștem factura suplimentară cu care Cast a venit după finalizarea lucrărilor la Calea Dacia. Nu știm de unde a apărut acea cantitate suplimentară de materiale", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
"Sperăm că vom câștiga acest proces, iar la final Cast va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și ne vom recupera banii cheltuiți cu cabinetul de avocatură. Vă dați seama că suma pe care ne-o cere nouă Cast este enormă, este bugetul de investiții al Câmpinei pe un an de zile. Am fost de acord cu aceste onorarii plătite avocatei pentru că ne dorim să câștigăm acest proces. Și trebuie să-l câștigăm pentru că altfel ne-ar dezechilibra complet din punct de vedere financiar", a spus și viceprimarul Adrian Pițigoi.

6326 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu 06.08.2018 23:13 Pana câștigați procesul cei care conduc CAST -ul va cere falimentul și veți recupera fix 0, apropo in 2013 ați început procesul cu CAST dar ați continuat sa colaborați cu conducători din spatele firmelor CAST, CARTAGRIS, etc. Felicitări continuați va rog !!!
  • Satul Andrei 07.08.2018 14:52 Ce sa intelegem ca s-a emis o factura fictiva neacoperita in realitate de materiale ,manopera bla,bla,bla,unde erau oamenii primariei ?pe santier sau se semnau documentele in birou ,Dati-i in judecata pentru fals in acte si aduceti bani la buget.Adevarul e ca intotdeauna la mijloc,informatiile primariei nu sunt credibile,sa vorbeasca dupa o ancheta interna facuta de Managerul de Proiect ce stie toate etapele si secventele din santier.Dupa 5 ani de indolenta ne trezim ca nu mai sunt bani de buget in caz de pierdere proces,HALAL Management sau ZERO pe bani publici . Huuuuuuuuoooooooooooooooo
  • Dobre Florin 08.08.2018 10:16 Ghinion,vedeti daca nu mergeti la biserica si nu tineti post,de toata jena situatia,ce faceti acum incercati sa ve cereti scuze pentru incompetenta si daca se intampla si pierdeti banii nostrii,plecati cu totii, va suportam noi cheltuielile de transport si doar dusssssss.Chiar asa constructorul s-a trezit ca poate castiga niste bani nemunciti fara sa ia bilet la Loto sau e vreo smecherie numita gainarie ce se practica pe bani publici.Cand e gata partia de skate e bine sa o inaugurati chiar daca nu aveti echipament,alta spalare de bani si nimic pentru oras doar pentru anumite grupuri si nu vreti sa recunoasteti ca banii sunt dirijati din umbra de mafia politica,nu aveti nici o viziune sau program de modernizare pentru oras,hai recunoasteti ca vin alegerile.
  • Vlad 09.08.2018 14:43 Ce tupeu pe Cast sa vina cu o factura suplimentara. Exemplu de caz: cumperi o garsoniera, iar la 5 luni dupa, iti mai vine o factura din senin cu parchetul. O platesti? Nu, normal ca nu.

Actualitate

2232 vizualizari
20 aug. 2018 17:37

Tânăra ciclistă Daria Duca, printre câștigătorii programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL și Fundația pentru Comunitate

Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

3483 vizualizari
20 aug. 2018 16:22

Poliția Locală Câmpina a depistat un minor care furase un BMW și se plimba cu el pe străzile municipiului

Agenții Poliției Locale Câmpina au sesizat că un autoturism marca BMW circula pe Strada Maramureș, pe un sector de drum unde accesul era interzis. Conducătorul autoturismului a fost somat să oprească, moment în care acesta a accelerat, îndreptându-se spre Strada Sondei. Agenții Poliției Locale au pornit în urmărirea mașinii, reușind să o oprească pe Strada Victoriei, unde au avut parte de o mare surpriză.

Alte stiri recente

1569 vizualizari
20 aug. 2018 21:31

Câmpina, România 100. Cinematograful de ieri și de astăzi...

Cinematograful din Câmpina, denumit mai întâi "23 August", apoi "Central", a fost construit în anul 1959. Pentru multe generații de câmpineni și locuitori ai comunelor vecine, acesta a fost locul unor momente frumoase, locul unor povești frumoase din adolescență și tinerețe. Cinematograful reprezintă o amintire deosebită pentru mulți dintre noi și poate un gând nostalgic de neînțeles pentru generațiile de astăzi.

2084 vizualizari
20 aug. 2018 19:46

Probleme semnalate de cititori – blocarea traficului și desele tamponări de pe Strada Republicii

Mai mulţi cititori, majoritatea conducători auto, ne-au semnalat riscul crescut de accidente rutiere pe care îl prezintă o porţiune din parcarea de pe Strada Republicii din Câmpina. Este un loc pe care îl ştiu toţi câmpinenii, fiind situat în apropiere pieţei şi a mai multor complexe comerciale, un loc unde se produc frecvent tamponări şi unde principala regulă de circulație este... mica înţelegere.