CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiștri sondori din lume

- Eveniment -

La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiștri sondori din lume

Școala de Maiștri Sondori și Rafinori a fost înființată în anul 1904 și a funcționat în Casa cu Grifoni, actualul sediu al Primăriei Câmpina. Din 1904 și până în 1950, când a fost închisă, peste 2.000 de maiștri sondori, rafinori și maiștri sondori șefi au absolvit cursurile școlii de la Câmpina.

Anul acesta se împlinesc 160 de ani de industrie petrolieră în România, ocazie cu care la nivel național sunt organizate mai multe manifestări în cadrul Programului "România 100" - Prahova, capitala mondială a petrolului. Organizatorii principali ai evenimentelor sunt Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Astăzi, la Câmpina, a avut loc una dintre manifestările incluse în acest program amplu. Este vorba despre un simpozion dedicat împlinirii a 113 ani de la întemeierea Școlii de Maiștrii Sondori și Rafinori, prima de acest gen din lume. Iar despre Câmpina și rolul său bine definit în dezvoltarea industriei petroliere din țară, despre școala de la Câmpina și activitatea acesteia, despre industria petrolieră din România au vorbit: primarul Horia Tiseanu, prof.dr.ing. Mihail Minescu - prorectorul Universității Petrol-Gaze, deputatul Dragoș Zisopol - conferențiar universitar la UPG, Mariana Salcu - cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, Magdalena Banu - cercetător științific la Muzeul Național al Petrolului Ploiești, matematicianul Vasile Badiu - cercetător științific. 
Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai administrației locale, cadre didactice, primari din localitățile vecine, dar și reprezentanți ai Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice, o instituție simbol pentru Câmpina. După prelegeri, Mihail Minescu, în calitate de președinte al comitetului de organizare, a oferit patru diplome de excelență din partea Universității Petrol-Gaze Ploiești. Au primit aceste diplome ICPT Câmpina, Primăria Câmpina, Casa Tineretului și matematicianul Vasile Badiu, acesta din urmă dedicând premiul de excelență lui Traian Mocuța, cercetător științific și profesor asociat la UPG, fost director ai Institutului, membru al mai multor asociații internaționale din domeniul petrolului, primul senator al Câmpinei după 1990, unul dintre inițiatorii Legii Petrolului din 1995, plecat dintre noi în urmă cu doi ani.

Citiți și 127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina


22 Aug 2017 22:26 9751 vizualizari



Comentarii






  • 02.01.2018 12:04 Vladutz Vrem sectii ale UPG Ploiesti la Campina,profil litere si exploatarea petrolului la Caminele Petrol.
1281 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1302 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2098 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2910 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV