Festivalul folcloric "Hora prahoveană" are loc pe 16 iulie, la Fântâna cu Cireși. Iată programul complet al manifestării

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul folcloric "Hora Prahoveană" este una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din Câmpina și chiar din tot județul. Anul acesta, pe 16 iulie, va avea loc cea de-a 23-a ediție a festivalului organizat de administrația locală câmpineană prin intermediul Casei de Cultură "Geo Bogza".

În perioadele sale bune, "Hora prahoveană" a fost o adevărată sărbătoare a folclorului românesc, ceea ce ne-am dori să se întâmple și în acest an, cu atât mai mult cu cât festivalul era la un pas să dispară din lista manifestărilor stabilite de administrația locală pentru 2017.
Așadar duminică, 16 iulie, la Fântâna cu Cireși, de la ora 11.00, avem "Hora prahoveană", iar programul manifestării este următorul:
- 11.00 - Deschiderea oficială și discursul de bun-venit al primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu
- 11.15 - 14.20 - Cântece și dansuri populare - soliști și ansambluri folclorice din Câmpina ("Plai câmpinean" și "Ghiocelul" - de la Casa de Cultură, "Hora" - de la Școala Centrală), Boldești-Scăieni, Vălenii de Munte, Scorțeni, Poiana Câmpina, Filipeștii de Târg (sat Brătășanca).
- 14.20 - 15.00 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul folcloric "La izvor" din Cimișlia (Republica Moldova)
- 15.00 - Concertul artiștilor invitați - Elena Merișoreanu, trupa etno "Delice" și Anișoara Prisăcaru (Cimișlia).

Pentru acest festival, de la bugetul local s-au alocat 30.000 lei. Ar mai trebui precizat un lucru important: celor care doresc să fie prezenți la eveniment, dar nu au cu ce să ajungă la "Fântâna cu Cireși", administrația locală le pune la dispoziție gratuit, în baza unui protocol încheiat cu firma Eliro, două microbuze care vor circula pe traseul Pram - Turnătorie - Răcitor - Fântâna cu Cireși, cu plecare la orele 10.30, respectiv 11.00.

6195 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Margaritoiu Vasile 04.07.2017 16:40 De ce nu chemați și interpretii noștri locali....Avem destule nume celebre care ne reprezintă cu cinste în țară și nu numai...Sunt ai noștri și trebuie să ne mândrim cu ei...

Eveniment

1528 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2777 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

120 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

485 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: