Oaspeți dragi din Basarabia la Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Primarii localităților Negrești și Zaim din Republica Moldova, Zinaida Panainte și Ion Veste, au venit la Poiana Câmpina. Este o vizită care va dura câteva zile, prima pe care oaspeții din Basarabia o fac aici, după încheierea acordului de înfrățire dintre cele trei localități. Vă reamintim, la sfârșitul lunii august, primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers în Republica Moldova pentru a parafa înfrățirea cu cele două comune basarabene.

Cei doi primari din Republica Moldova sunt însoțiți de consilieri locali și alți reprezentanți ai primăriilor pe care le conduc. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și cu sare, au ciocnit un pahar cu vin cu gazdele de la Poiana, au vizitat sediul Primăriei, iar apoi, la Biblioteca 'Dimitrie Gusti' a avut loc prima ședință de lucru, să-i spunem așa. S-a început cu o prezentare a comunei Poiana Câmpina, apoi s-a vorbit despre activitățile care ar putea fi desfășurate în comun, despre ideile care ar putea fi preluate reciproc, despre proiectul investițiilor 'în oglindă' care s-ar dori implementat în localitățile înfrățite, lucru care va deveni, însă, posibil, după integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 
S-a discutat liber și frumos, nu fără unele emoții, dar pentru administrațiile publice din cele trei localități înfrățite este un început de drum și fiecare încearcă să-și cunoască mai bine partenerii, să afle mai multe despre oameni și locuri. În această seară, oaspeții din Basarabia au vizitat Spitalul SanConfind, iar mâine au un program destul de încărcat. Vor vizita Școala Gimnazială 'Învățător Ion Mateescu', vor participa la un program artistic oferit de Ansamblul Folcloric 'Poienița', vor merge apoi la bisericile din Poiana și Bobolia. Sâmbătă, delegațiile de la Zaim și Negrești vor vizita Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' și Muzeul Grigorescu din Câmpina, apoi Castelul Peleș din Sinaia. Atât sâmbătă, cât și duminică sunt programate și ședințe de lucru, pe teme sociale și economice (sâmbătă), educație și cultură (duminică), la care vor fi prezenți, alături de oaspeții din Republica Moldova și primarul Alin Moldoveanu, consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei din Poiana Câmpina.

8899 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tatiana 20.10.2016 23:12 Va dorim sucese si realizari . noi . pentru satelele noastre.

Eveniment

1237 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2060 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

208 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

301 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).