Câmpinenii uciși la revoluție au fost comemorați la Cimitirul Eroilor

Social (Categoria articolului)

La Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna a avut loc astăzi comemorarea celor patru câmpineni care și-au pierdut viața în timpul revoluției din decembrie 1989. Este pentru prima dată când se organizează o astfel de ceremonie chiar la mormintele eroilor uciși la revoluție.

În fiecare an, astfel de acțiuni au loc la Monumentul Eroilor de la fosta unitate de jandarmi. Anul acesta,  la iniţiativa președintelui Asociaţiei Cultul Eroilor, col. (r) Marian Dulă, membrii acestei organizații (majoritatea ofițeri în rezervă) au mers chiar la locurile de veci ale celor patru tineri morți la revoluție – Petre Oncioiu, Sorin Puiu, Adrian Oprescu şi studenta Ilinca Ruxandra Grigorescu. Și nu au mers singuri, ci împreună cu un grup de elevi de la Colegiul Tehnic Constantin Istrati. S-au citit scurte evocări ale celor patru eroi (din Cartea de aur a eroilor câmpineni) şi au fost depuse coroane și buchete de flori la morminte. 

4496 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • constantin (chris) ghigeanu 24.12.2015 17:56 ilinca mi-a fost colega de clasa...pe restul nu-i cunosc...un moment trist dar care ne da sperantza oarecum sa mergem mai departe... noi generatia 1967 - 1968 am fost o generatie de sacrificiu pentru Romania...anii cand s-au interzis avorturile pentru cresterea natalitatii in Romania... constantin (chris) ghigeanu guelph, ontario

Social

1340 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

638 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

422 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

342 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.