Deci, se poate! Primăria Câmpina a început o serie de lucrări de amenajare pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian

Social (Categoria articolului)

Am tot scris în ultima vreme despre problemele de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian şi de pe Aleea Salcâmului. Subiectul a fost amplu discutat la întâlnirile cu cititorii, organizate lunar de CampinaTV.ro, apoi prezentat în plenul şedinţelor Consiliului Local de locuitori din zona menționată. Iată că, încet-încet, lucrările încep să se mişte.

Vă reamintim că această zonă superbă a Câmpinei, situată pe coasta IREP, mai jos de sediul Energopetrol, era practic părăsită, autorităţile locale având ani buni de când nu au mai intervenit în această zonă. Acum, în urma repetatelor demersuri publice, Primăria Câmpina a început primele lucrări prin Atelierul de Infrastructură Urbană, după ce atât primarul Horia Tiseanu, cât şi viceprimarul Adrian Piţigoi au mers în zonă pentru a vedea care este situația. Precizăm că strada este închisă circulaţiei rutiere în aceste zile, tocmai pentru că se lucrează.
Astfel, până acum au fost curăţate scările de buruieni şi s-a început montarea de borduri, astfel încât apele pluviale să nu se mai scurgă direct pe proprietăţile oamenilor, iar în unele cazuri să se infiltreze chiar în casele acestora. De asemenea, a fost realizat un canal, transversal pe şosea, tocmai pentru colectarea apelor pluviale, şi s-au tăiat câţiva copaci bătrâni şi uscaţi, care puneau în real pericol, la fiecare intensificare de vânt, acoperişurile caselor din această zonă. Iar după cum a promis viceprimarul Adrian Pițigoi, în primăvară vor fi reparate și scările.
Deci, se poate! Acum, oamenii - pe de o parte - sunt mulţumiţi că au început să se mişte în sfârşit lucrurile şi pe strada lor, dar - pe de altă parte - nu pot să nu se întrebe, dacă nu ar fi existat mediatizarea problemelor şi insistenţa lor, a cetățenilor, la şedinţe succesive ale Consiliului Local, s-ar fi rezolvat ceva din aceste lucruri absolut banale şi normale care se realizează acum?

4737 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 15.10.2017 17:16 Iluminat retro,banci,toaletare pomi,scurgeri ape pluviale.Asta trebuie

Social

485 vizualizari
23 iul. 2018 10:06

Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

7728 vizualizari
22 iul. 2018 15:10

DN1 este blocat complet din cauza unui accident produs la Nistorești și a aluviunilor aduse de ploaie pe carosabil, la Comarnic

UPDATE - La ora 17.15, partea carosabilă a fost complet curățată de aluviuni, la Comarnic. Pe DN1, s-au format coloane de mașini de la limita cu județul Brașov, până la ieșirea din Bușteni și de la ieșirea din Sinaia până la Comarnic - pe sensul de mers spre București, iar pe sensul de mers spre Brașov - de la km 103 până la ieșirea din Comarnic.
UPDATE - La ora 16.00, IJP Prahova anunță că la Comarnic s-a reluat circulația pe DN1, dar traficul este îngreunat. În zonă sunt ehipaje de poliție care dirijează circulația. De asemenea, echipe de la Secția Drumuri Naționale se află pe DN1, la Comarnic, unde intervin la degajarea carosabilului de aluviuni.
UPDATE - Poliția Prahova recomandă conducătorilor auto să folosească rute ocolitoare: DN1A Vălenii de Munte - Cheia și DN71 Sinaia - Pucioasa - Târgoviște.

În jurul orei 14.45, pe DN1, la Nistorești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o dubiță care transporta brânză și un autoturism. Șase persoane se aflau în aceste vehicule, două dintre ele fiind rănite și transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Alte stiri recente

447 vizualizari
23 iul. 2018 11:46

Primăria Câmpina a demarat licitația pentru reabilitarea Străzii Bobâlna

Anunțul privind repararea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost publicat pe SEAP, zilele trecute, iar termnul limită de depunere a ofertelor este 3 august 2018. După cum a anunțat primarul Horia Tiseanu la conferința de presă de la începutul acestei luni, va fi o lucrare de reabilitare a trotuarelor și carosabilului până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării de către HidroPrahova.

3059 vizualizari
22 iul. 2018 14:05

Câmpina: strângere de semnături pentru campania "Fără penali în funcții publice"

În mai multe localități din Prahova s-au desfășurat, în acest week-end, acțiuni publice pentru strângerea de semnături în campania "Fără penali în funcții publice". La Câmpina, acțiunea a avut loc duminică, în pasajul de la Ceas din centrul localității, între orele 11.00-14.00.