Deci, se poate! Primăria Câmpina a început o serie de lucrări de amenajare pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian

Social (Categoria articolului)

Am tot scris în ultima vreme despre problemele de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian şi de pe Aleea Salcâmului. Subiectul a fost amplu discutat la întâlnirile cu cititorii, organizate lunar de CampinaTV.ro, apoi prezentat în plenul şedinţelor Consiliului Local de locuitori din zona menționată. Iată că, încet-încet, lucrările încep să se mişte.

Vă reamintim că această zonă superbă a Câmpinei, situată pe coasta IREP, mai jos de sediul Energopetrol, era practic părăsită, autorităţile locale având ani buni de când nu au mai intervenit în această zonă. Acum, în urma repetatelor demersuri publice, Primăria Câmpina a început primele lucrări prin Atelierul de Infrastructură Urbană, după ce atât primarul Horia Tiseanu, cât şi viceprimarul Adrian Piţigoi au mers în zonă pentru a vedea care este situația. Precizăm că strada este închisă circulaţiei rutiere în aceste zile, tocmai pentru că se lucrează.
Astfel, până acum au fost curăţate scările de buruieni şi s-a început montarea de borduri, astfel încât apele pluviale să nu se mai scurgă direct pe proprietăţile oamenilor, iar în unele cazuri să se infiltreze chiar în casele acestora. De asemenea, a fost realizat un canal, transversal pe şosea, tocmai pentru colectarea apelor pluviale, şi s-au tăiat câţiva copaci bătrâni şi uscaţi, care puneau în real pericol, la fiecare intensificare de vânt, acoperişurile caselor din această zonă. Iar după cum a promis viceprimarul Adrian Pițigoi, în primăvară vor fi reparate și scările.
Deci, se poate! Acum, oamenii - pe de o parte - sunt mulţumiţi că au început să se mişte în sfârşit lucrurile şi pe strada lor, dar - pe de altă parte - nu pot să nu se întrebe, dacă nu ar fi existat mediatizarea problemelor şi insistenţa lor, a cetățenilor, la şedinţe succesive ale Consiliului Local, s-ar fi rezolvat ceva din aceste lucruri absolut banale şi normale care se realizează acum?

4703 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 15.10.2017 17:16 Iluminat retro,banci,toaletare pomi,scurgeri ape pluviale.Asta trebuie

Social

4418 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

8095 vizualizari
22 apr. 2018 10:10

MAI a stabilit perioadele și condițiile pentru admiterea la școlile de poliție, sesiunile august 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Poliție din Câmpina sunt câte 1.300 locuri în fiecare sesiune

Prin dispoziție a directorului general al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au fost stabilite condițiile și numărul de locuri pentru admiterea la toate instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Este vorba despre siunile de admitere din vara lui 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina vor fi scoase la concurs câte 1.300 locuri la fiecare sesiune de admitere. 

Alte stiri recente

2218 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

2202 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.