Deci, se poate! Primăria Câmpina a început o serie de lucrări de amenajare pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian

Social (Categoria articolului)

Am tot scris în ultima vreme despre problemele de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian şi de pe Aleea Salcâmului. Subiectul a fost amplu discutat la întâlnirile cu cititorii, organizate lunar de CampinaTV.ro, apoi prezentat în plenul şedinţelor Consiliului Local de locuitori din zona menționată. Iată că, încet-încet, lucrările încep să se mişte.

Vă reamintim că această zonă superbă a Câmpinei, situată pe coasta IREP, mai jos de sediul Energopetrol, era practic părăsită, autorităţile locale având ani buni de când nu au mai intervenit în această zonă. Acum, în urma repetatelor demersuri publice, Primăria Câmpina a început primele lucrări prin Atelierul de Infrastructură Urbană, după ce atât primarul Horia Tiseanu, cât şi viceprimarul Adrian Piţigoi au mers în zonă pentru a vedea care este situația. Precizăm că strada este închisă circulaţiei rutiere în aceste zile, tocmai pentru că se lucrează.
Astfel, până acum au fost curăţate scările de buruieni şi s-a început montarea de borduri, astfel încât apele pluviale să nu se mai scurgă direct pe proprietăţile oamenilor, iar în unele cazuri să se infiltreze chiar în casele acestora. De asemenea, a fost realizat un canal, transversal pe şosea, tocmai pentru colectarea apelor pluviale, şi s-au tăiat câţiva copaci bătrâni şi uscaţi, care puneau în real pericol, la fiecare intensificare de vânt, acoperişurile caselor din această zonă. Iar după cum a promis viceprimarul Adrian Pițigoi, în primăvară vor fi reparate și scările.
Deci, se poate! Acum, oamenii - pe de o parte - sunt mulţumiţi că au început să se mişte în sfârşit lucrurile şi pe strada lor, dar - pe de altă parte - nu pot să nu se întrebe, dacă nu ar fi existat mediatizarea problemelor şi insistenţa lor, a cetățenilor, la şedinţe succesive ale Consiliului Local, s-ar fi rezolvat ceva din aceste lucruri absolut banale şi normale care se realizează acum?

4480 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 15.10.2017 17:16 Iluminat retro,banci,toaletare pomi,scurgeri ape pluviale.Asta trebuie

Social

1943 vizualizari
19 nov. 2017 19:43

Un bătrân din Poiana Câmpina, găsit decedat într-o fosă septică

Tragedia s-a întâmplat duminică seara, pe Strada Tulburii din comuna Poiana Câmpina. Bătrânul de 73 de ani a fost descoperit de rude în fosa septică din curtea proprie, o fosă cu o adâncime de aproximativ doi metri.

2459 vizualizari
16 nov. 2017 18:21

Preselecții pentru a XII-a ediție a Festivalului Tineretului, Câmpina 2017

Fundația Zamolxes organizează, în perioada 27-29 noiembrie 2017, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans destinat elevilor de la școlile câmpinene, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Este un concurs cu premii în bani, evenimentul fiind susținut financiar de administrația locală, în baza Legii 350/2005.

Alte stiri recente

3444 vizualizari
19 nov. 2017 12:52

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul joc din cadrul etapei a 14-a din Liga. Sâmbătă dimineaţă a avut loc un alt joc, derby-ul de la Văleni. Trei partide au avut loc sâmbătă după-amiază, iar ultimele meciuri au fost programate duminică. S-au înscris 22 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale gazdelor, două remize şi o victorie a oaspeţilor, chiar a liderului.

1851 vizualizari
19 nov. 2017 11:16

Holter pentru ECG și tensiune arterială, la Medis Câmpina

Holterul este un mic dispozitiv cu ajutorul căruia medicul poate monitoriza 24 de ore din 24 activitatea inimii, în cazul pacienților cardiaci, precum și variațiile de tensiune, în cazul pacienților hipertensivi. Acum, aceste dispozitive există și la Medis Câmpina, iar cu ajutorul lor pacienții pot fi monitorizați în mediul lor, în timpul activităților cotidiene.