Deci, se poate! Primăria Câmpina a început o serie de lucrări de amenajare pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian

Social (Categoria articolului)

Am tot scris în ultima vreme despre problemele de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian şi de pe Aleea Salcâmului. Subiectul a fost amplu discutat la întâlnirile cu cititorii, organizate lunar de CampinaTV.ro, apoi prezentat în plenul şedinţelor Consiliului Local de locuitori din zona menționată. Iată că, încet-încet, lucrările încep să se mişte.

Vă reamintim că această zonă superbă a Câmpinei, situată pe coasta IREP, mai jos de sediul Energopetrol, era practic părăsită, autorităţile locale având ani buni de când nu au mai intervenit în această zonă. Acum, în urma repetatelor demersuri publice, Primăria Câmpina a început primele lucrări prin Atelierul de Infrastructură Urbană, după ce atât primarul Horia Tiseanu, cât şi viceprimarul Adrian Piţigoi au mers în zonă pentru a vedea care este situația. Precizăm că strada este închisă circulaţiei rutiere în aceste zile, tocmai pentru că se lucrează.
Astfel, până acum au fost curăţate scările de buruieni şi s-a început montarea de borduri, astfel încât apele pluviale să nu se mai scurgă direct pe proprietăţile oamenilor, iar în unele cazuri să se infiltreze chiar în casele acestora. De asemenea, a fost realizat un canal, transversal pe şosea, tocmai pentru colectarea apelor pluviale, şi s-au tăiat câţiva copaci bătrâni şi uscaţi, care puneau în real pericol, la fiecare intensificare de vânt, acoperişurile caselor din această zonă. Iar după cum a promis viceprimarul Adrian Pițigoi, în primăvară vor fi reparate și scările.
Deci, se poate! Acum, oamenii - pe de o parte - sunt mulţumiţi că au început să se mişte în sfârşit lucrurile şi pe strada lor, dar - pe de altă parte - nu pot să nu se întrebe, dacă nu ar fi existat mediatizarea problemelor şi insistenţa lor, a cetățenilor, la şedinţe succesive ale Consiliului Local, s-ar fi rezolvat ceva din aceste lucruri absolut banale şi normale care se realizează acum?

4762 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 15.10.2017 17:16 Iluminat retro,banci,toaletare pomi,scurgeri ape pluviale.Asta trebuie

Social

1246 vizualizari
17 oct. 2018 21:16

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Eusebiu Ștefănescu

Cele mai multe dintre personalitățile românești pe care le vom evoca în acest serial nu sunt născute în Câmpina, dar s-au legat de urbea noastră în diverse împrejurări. Totuși, există și personalități care au copilărit aici, în Câmpina și care au revenit mereu cu drag acasă. Este cazul marelui actor Eusebiu Ștefănescu.

1422 vizualizari
17 oct. 2018 20:50

Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi

Câmpina a avut dintotdeauna o zonă rezidențială, acolo unde oamenii cu posibilități financiare peste medie își construiau case. Ieri era zona Bulevardului Elisabeta (actualmente Bulevardul Culturii), astăzi este zona Câmpinița - Muscel. Dar cu toate acestea, în perioada interbelică, chiar pe strada principală, Carol I, se afla o vilă impozantă, care atrăgea atenția tuturor - casa avocatului Costică Dușescu, un avocat de succes din acea perioadă.

Alte stiri recente

2068 vizualizari
17 oct. 2018 19:29

Rezultate excelente pentru sportivii câmpineni din lotul național, la Campionatul Mondial de Karate Shotokan

În perioada 12-14 octombrie, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate Shotokan și ediția a 11-a a Cupei Mondiale pentru Kohai. La ambele competiții au participat și sportivi de la AIKO Câmpina, componenți ai lotului național al României, alături de numeroși alți sportivi din 30 de țări de pe patru continente. Antrenați de Sensei Gabriel Timofte, sportivii câmpineni au reușit o serie de rezultate excelente.

1795 vizualizari
17 oct. 2018 14:48

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Avancronici

La finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 10-a, care marchează atingerea primei treimi a actualei ediții de campionat. Iată programul jocurilor și scurte avancronici, cu precizarea că joi seară vom adăuga și delegările arbitrilor și observatorilor.