Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Conturi a descoperit nereguli în acordarea unor sporuri și indemnizații la mai mulți angajați din Primăria Câmpina, Casa de Cultură "Geo Bogza" și Casa Tineretului. În total, valoarea neregulilor depășește 120.000 lei.

Conform Raportului întocmit de inspectorii Curții de Conturi în urma controlului efectuat la Primăria Câmpina, “în cursul anului 2016 s-au emis dispoziţii privind încadrarea şi plata personalului numit în funcţii de conducere la nivelul maxim al salariilor de bază aferent funcţiilor similare aflate în plată şi s-au efectuat plăţi nedatorate aferente sporului de vechime superior celui cuvenit, fără să fi îndeplinit criteriul de vechime pentru acordarea cuantumului sporului de vechime în muncă”. Mai exact, unii angajați din Primăria Câmpina, numiți în funcții de conducere, au primit încă de la încadrare nivelul maxim al salariului de bază, iar alții au beneficiat de sporuri de vechime mai mari decât li s-ar fi cuvenit.
Valoarea salariilor necuvenite şi a contribuţiilor angajatorului se ridică la 22.947 lei, sumă pentru care s-au calculat penalităţi în valoare de 1.467 lei. Cauzele identificate de inspectorii Curţii de Conturi pentru comiterea acestor abateri: nerespectarea încadrării din ştatele de funcţii aprobate de Consiliul Local şi aplicarea incorectă a prevederilor legale de către conducerea unităţi, pe fondul neexercitării controlului operaţiunilor. Consecinţa economico-financiară a abaterii: prejudicierea bugetului local cu 24.414 lei. (facsimil)

La Casa de Cultură „Geo Bogza”, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, au fost plătite drepturi necuvenite în valoare de 51.294 lei, pentru care au fost calculate majorări în valoare de 8.495 lei. Concret, în perioada menționată, persoanele care au deținut funcția de responsabil al Casei de Cultură au încasat 50% indemnizație de conducere în loc de 25%. De asemenea, la numirea în funcție, actualului responsabil al Casei de Cultură i s-a acordat eronat un spor de vechime de 25% în loc de 10%. La aceeași instituție, contabilul a primit indemnizație de conducere de 40% în condițiile în care deținea o funcție de execuție și nu una de conducere. Consecința acestor nereguli - prejudicierea bugetului local cu 59.789 lei.
La Casa Tineretului s-a constatat plata unor drepturi de personal necuvenite, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, în valoare de 31.024 lei, pentru care s-au calculat majorări de imobilizare în valoare de 5.321 lei. Concret, în perioada menționată, contabilul instituției a beneficiat de o indemnizație de conducere de 40%, deși nu mai deținea funcție de conducere, ci o funcție de execuție. Bugetul local a fost prejudiciat astfel cu suma totală de 36.345 lei. (facsimil) 

Toate persoanele care au primit bani în plus trebuie acum să dea înapoi sumele respective. În total valoarea prejudiciului creat prin acordarea unor sporuri mai mari decât ar fi trebuit și a unor indemnizații necuvenite se ridică la 120.548 lei (Primărie, Casa de Cultură, Casa Tineretului).

5250 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Stanciu 10.10.2017 10:29 Primaria are sef de personal? Are juristi? Are primar? Sau e sat fara caini? Dar vorba aia, banul public e banul nostru, facem ce vrem cu el! Cum sa incazeze un contabil indemnizatie de conducere atatia ani si sa nu vada nimeni ??? Cum sa fii responsabil de casa de cultura si sa ai spor de conducere 50% ??? Dumnezeule, asta e bataie de joc de la un capat la altul!

Actualitate

1821 vizualizari
18 mar. 2018 18:39

În raportul privind activitatea din 2017, Poliţia Locală Câmpina se plânge de „colaborarea greoaie cu celelalte compartimente din cadrul Primăriei”

În cadrul ședinței din 22 martie a Consiliului Local Câmpina va fi prezentat și raportul de activitate al Poliției Locale pentru anul 2017, raport întocmit de directorul executiv Marius Vișan și aprobat de primarul Horia Tiseanu în subordinea căruia se află această instituție. Raportul are nouă pagini și cuprinde acțiunile desfășurate de polițiștii locali anul trecut, infracțiunile constatate și sancțiunile aplicate.

3852 vizualizari
18 mar. 2018 12:51

"Am fost acasă la primarul Horia Tiseanu şi soţul meu i-a dat plicul cu bani" - declarația unui martor din dosarul privind traficul de influență de care este acuzat primarul Câmpinei

3 comentarii

După cum știți deja primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, una dintre acuzațiile aduse fiind aceea de trafic de influență. Mai exact, potrivit procurorilor, primarul a cerut 10% din valoarea contractelor de execuție pentru lucrări ce urmau să fie încredințate unei firme anume și chiar a primit o parte din bani. Vă prezentăm, pe parcursul mai multor episoade, pasaje din rechizitoriul procurorilor, cu precizarea că Horia Tiseanu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Instanța va decide dacă este vinovat sau nu.

Alte stiri recente

3977 vizualizari
18 mar. 2018 12:50

Liga A Prahova, etapa 17-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci din cadrul etapei a 17-a din Liga A Prahova. Alte două meciuri s-au disputat sâmbătă, etapa înncheindu-se astăzi, când au avut loc majoritatea partidelor. S-au marcat 34 de goluri şi s-au înregistrat trei victorii ale gazdelor, o remiză şi trei victorii ale oaspeţilor.

3255 vizualizari
17 mar. 2018 20:31

Infrastructură numai "bună" pentru întreprinzătorii câmpineni

În Câmpina nu există, din păcate, o practică unitară și nu există criterii clare privind intervențiile la rețeaua de infrastructură. Sunt străzi pe care nu locuiește nimeni, dar în care s-au investit miliarde în asfalt și canalizare, sunt alte străzi unde stau zeci de familii și care fie nu au fost asfaltate niciodată, fie mai au doar urme de asfalt. Și am mai descoperit o categorie, drumuri ale nimănui.