Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Conturi a descoperit nereguli în acordarea unor sporuri și indemnizații la mai mulți angajați din Primăria Câmpina, Casa de Cultură "Geo Bogza" și Casa Tineretului. În total, valoarea neregulilor depășește 120.000 lei.

Conform Raportului întocmit de inspectorii Curții de Conturi în urma controlului efectuat la Primăria Câmpina, “în cursul anului 2016 s-au emis dispoziţii privind încadrarea şi plata personalului numit în funcţii de conducere la nivelul maxim al salariilor de bază aferent funcţiilor similare aflate în plată şi s-au efectuat plăţi nedatorate aferente sporului de vechime superior celui cuvenit, fără să fi îndeplinit criteriul de vechime pentru acordarea cuantumului sporului de vechime în muncă”. Mai exact, unii angajați din Primăria Câmpina, numiți în funcții de conducere, au primit încă de la încadrare nivelul maxim al salariului de bază, iar alții au beneficiat de sporuri de vechime mai mari decât li s-ar fi cuvenit.
Valoarea salariilor necuvenite şi a contribuţiilor angajatorului se ridică la 22.947 lei, sumă pentru care s-au calculat penalităţi în valoare de 1.467 lei. Cauzele identificate de inspectorii Curţii de Conturi pentru comiterea acestor abateri: nerespectarea încadrării din ştatele de funcţii aprobate de Consiliul Local şi aplicarea incorectă a prevederilor legale de către conducerea unităţi, pe fondul neexercitării controlului operaţiunilor. Consecinţa economico-financiară a abaterii: prejudicierea bugetului local cu 24.414 lei. (facsimil)

La Casa de Cultură „Geo Bogza”, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, au fost plătite drepturi necuvenite în valoare de 51.294 lei, pentru care au fost calculate majorări în valoare de 8.495 lei. Concret, în perioada menționată, persoanele care au deținut funcția de responsabil al Casei de Cultură au încasat 50% indemnizație de conducere în loc de 25%. De asemenea, la numirea în funcție, actualului responsabil al Casei de Cultură i s-a acordat eronat un spor de vechime de 25% în loc de 10%. La aceeași instituție, contabilul a primit indemnizație de conducere de 40% în condițiile în care deținea o funcție de execuție și nu una de conducere. Consecința acestor nereguli - prejudicierea bugetului local cu 59.789 lei.
La Casa Tineretului s-a constatat plata unor drepturi de personal necuvenite, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, în valoare de 31.024 lei, pentru care s-au calculat majorări de imobilizare în valoare de 5.321 lei. Concret, în perioada menționată, contabilul instituției a beneficiat de o indemnizație de conducere de 40%, deși nu mai deținea funcție de conducere, ci o funcție de execuție. Bugetul local a fost prejudiciat astfel cu suma totală de 36.345 lei. (facsimil) 

Toate persoanele care au primit bani în plus trebuie acum să dea înapoi sumele respective. În total valoarea prejudiciului creat prin acordarea unor sporuri mai mari decât ar fi trebuit și a unor indemnizații necuvenite se ridică la 120.548 lei (Primărie, Casa de Cultură, Casa Tineretului).

4579 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Stanciu 10.10.2017 10:29 Primaria are sef de personal? Are juristi? Are primar? Sau e sat fara caini? Dar vorba aia, banul public e banul nostru, facem ce vrem cu el! Cum sa incazeze un contabil indemnizatie de conducere atatia ani si sa nu vada nimeni ??? Cum sa fii responsabil de casa de cultura si sa ai spor de conducere 50% ??? Dumnezeule, asta e bataie de joc de la un capat la altul!

Actualitate

3431 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1603 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.

Alte stiri recente

2705 vizualizari
16 oct. 2017 10:06

Curățenia de toamnă, la Câmpina. Iată graficul de ridicare a deșeurilor vegetale de la populație și agenți economici

Primăria Câmpina anunță că, în perioada 16 octombrie - 17 noiembrie, de pe domeniul public vor fi ridicate deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei de toamnă și face apel la populație și agenți economici să respecte graficul stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile vegetale vor fi ridicate de Floricon Salub în baza unui program stabilit împreună cu administrația locală și pe care vi-l prezentăm în continuare.

3755 vizualizari
15 oct. 2017 12:56

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate şi clasament

Sâmbătă şi duminică au avut loc partidele din etapa a 9-a a Ligii A Prahova, la fotbal. Surpriza a venit de la Slănic, acolo unde "lanterna roşie" s-a impus cu un gol marcat în minutul 90+2. S-au marcat 23 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale oaspeţilor, numai două succese ale gazdelor şi o remiză. Iată rezultatele înregistrate şi clasamentul la zi: