Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Conturi a descoperit nereguli în acordarea unor sporuri și indemnizații la mai mulți angajați din Primăria Câmpina, Casa de Cultură "Geo Bogza" și Casa Tineretului. În total, valoarea neregulilor depășește 120.000 lei.

Conform Raportului întocmit de inspectorii Curții de Conturi în urma controlului efectuat la Primăria Câmpina, “în cursul anului 2016 s-au emis dispoziţii privind încadrarea şi plata personalului numit în funcţii de conducere la nivelul maxim al salariilor de bază aferent funcţiilor similare aflate în plată şi s-au efectuat plăţi nedatorate aferente sporului de vechime superior celui cuvenit, fără să fi îndeplinit criteriul de vechime pentru acordarea cuantumului sporului de vechime în muncă”. Mai exact, unii angajați din Primăria Câmpina, numiți în funcții de conducere, au primit încă de la încadrare nivelul maxim al salariului de bază, iar alții au beneficiat de sporuri de vechime mai mari decât li s-ar fi cuvenit.
Valoarea salariilor necuvenite şi a contribuţiilor angajatorului se ridică la 22.947 lei, sumă pentru care s-au calculat penalităţi în valoare de 1.467 lei. Cauzele identificate de inspectorii Curţii de Conturi pentru comiterea acestor abateri: nerespectarea încadrării din ştatele de funcţii aprobate de Consiliul Local şi aplicarea incorectă a prevederilor legale de către conducerea unităţi, pe fondul neexercitării controlului operaţiunilor. Consecinţa economico-financiară a abaterii: prejudicierea bugetului local cu 24.414 lei. (facsimil)

La Casa de Cultură „Geo Bogza”, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, au fost plătite drepturi necuvenite în valoare de 51.294 lei, pentru care au fost calculate majorări în valoare de 8.495 lei. Concret, în perioada menționată, persoanele care au deținut funcția de responsabil al Casei de Cultură au încasat 50% indemnizație de conducere în loc de 25%. De asemenea, la numirea în funcție, actualului responsabil al Casei de Cultură i s-a acordat eronat un spor de vechime de 25% în loc de 10%. La aceeași instituție, contabilul a primit indemnizație de conducere de 40% în condițiile în care deținea o funcție de execuție și nu una de conducere. Consecința acestor nereguli - prejudicierea bugetului local cu 59.789 lei.
La Casa Tineretului s-a constatat plata unor drepturi de personal necuvenite, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, în valoare de 31.024 lei, pentru care s-au calculat majorări de imobilizare în valoare de 5.321 lei. Concret, în perioada menționată, contabilul instituției a beneficiat de o indemnizație de conducere de 40%, deși nu mai deținea funcție de conducere, ci o funcție de execuție. Bugetul local a fost prejudiciat astfel cu suma totală de 36.345 lei. (facsimil) 

Toate persoanele care au primit bani în plus trebuie acum să dea înapoi sumele respective. În total valoarea prejudiciului creat prin acordarea unor sporuri mai mari decât ar fi trebuit și a unor indemnizații necuvenite se ridică la 120.548 lei (Primărie, Casa de Cultură, Casa Tineretului).

5416 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Stanciu 10.10.2017 10:29 Primaria are sef de personal? Are juristi? Are primar? Sau e sat fara caini? Dar vorba aia, banul public e banul nostru, facem ce vrem cu el! Cum sa incazeze un contabil indemnizatie de conducere atatia ani si sa nu vada nimeni ??? Cum sa fii responsabil de casa de cultura si sa ai spor de conducere 50% ??? Dumnezeule, asta e bataie de joc de la un capat la altul!

Actualitate

3139 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

2437 vizualizari
17 iul. 2018 20:45

Probleme cu iluminatul la Parcul Durbac. Recepția finală a fost amânată cu o săptămână

1 comentarii

O comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai firmei executante, proiectantului și dirigintelui de șantier a mers astăzi la Parcul Durbac din Cartierul Câmpinița pentru recepția finală a investiției. Recepția finală a unei lucrări se realizează atunci când se termină perioada de garanție, iar în cazul Parcului Durbac această perioadă a fost de doi ani.

Alte stiri recente

1933 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2264 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.