Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Conturi a descoperit nereguli în acordarea unor sporuri și indemnizații la mai mulți angajați din Primăria Câmpina, Casa de Cultură "Geo Bogza" și Casa Tineretului. În total, valoarea neregulilor depășește 120.000 lei.

Conform Raportului întocmit de inspectorii Curții de Conturi în urma controlului efectuat la Primăria Câmpina, “în cursul anului 2016 s-au emis dispoziţii privind încadrarea şi plata personalului numit în funcţii de conducere la nivelul maxim al salariilor de bază aferent funcţiilor similare aflate în plată şi s-au efectuat plăţi nedatorate aferente sporului de vechime superior celui cuvenit, fără să fi îndeplinit criteriul de vechime pentru acordarea cuantumului sporului de vechime în muncă”. Mai exact, unii angajați din Primăria Câmpina, numiți în funcții de conducere, au primit încă de la încadrare nivelul maxim al salariului de bază, iar alții au beneficiat de sporuri de vechime mai mari decât li s-ar fi cuvenit.
Valoarea salariilor necuvenite şi a contribuţiilor angajatorului se ridică la 22.947 lei, sumă pentru care s-au calculat penalităţi în valoare de 1.467 lei. Cauzele identificate de inspectorii Curţii de Conturi pentru comiterea acestor abateri: nerespectarea încadrării din ştatele de funcţii aprobate de Consiliul Local şi aplicarea incorectă a prevederilor legale de către conducerea unităţi, pe fondul neexercitării controlului operaţiunilor. Consecinţa economico-financiară a abaterii: prejudicierea bugetului local cu 24.414 lei. (facsimil)

La Casa de Cultură „Geo Bogza”, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, au fost plătite drepturi necuvenite în valoare de 51.294 lei, pentru care au fost calculate majorări în valoare de 8.495 lei. Concret, în perioada menționată, persoanele care au deținut funcția de responsabil al Casei de Cultură au încasat 50% indemnizație de conducere în loc de 25%. De asemenea, la numirea în funcție, actualului responsabil al Casei de Cultură i s-a acordat eronat un spor de vechime de 25% în loc de 10%. La aceeași instituție, contabilul a primit indemnizație de conducere de 40% în condițiile în care deținea o funcție de execuție și nu una de conducere. Consecința acestor nereguli - prejudicierea bugetului local cu 59.789 lei.
La Casa Tineretului s-a constatat plata unor drepturi de personal necuvenite, în perioada iulie 2014 – iunie 2017, în valoare de 31.024 lei, pentru care s-au calculat majorări de imobilizare în valoare de 5.321 lei. Concret, în perioada menționată, contabilul instituției a beneficiat de o indemnizație de conducere de 40%, deși nu mai deținea funcție de conducere, ci o funcție de execuție. Bugetul local a fost prejudiciat astfel cu suma totală de 36.345 lei. (facsimil) 

Toate persoanele care au primit bani în plus trebuie acum să dea înapoi sumele respective. În total valoarea prejudiciului creat prin acordarea unor sporuri mai mari decât ar fi trebuit și a unor indemnizații necuvenite se ridică la 120.548 lei (Primărie, Casa de Cultură, Casa Tineretului).

4819 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Stanciu 10.10.2017 10:29 Primaria are sef de personal? Are juristi? Are primar? Sau e sat fara caini? Dar vorba aia, banul public e banul nostru, facem ce vrem cu el! Cum sa incazeze un contabil indemnizatie de conducere atatia ani si sa nu vada nimeni ??? Cum sa fii responsabil de casa de cultura si sa ai spor de conducere 50% ??? Dumnezeule, asta e bataie de joc de la un capat la altul!

Actualitate

3407 vizualizari
15 dec. 2017 21:30

Pentru prima dată de la înfiinţare, CS Câmpina își prezintă raportul de activitate. Pagini multe, răspunsuri puține

1 comentarii

În scurta, dar zbuciumata sa existență, CS Câmpina nu a prezentat niciodată un raport de activitate, deși avea această obligație trimestrial, cel puțin în fața Consiliului Local. Conducerea CS Câmpina nu a excelat niciodată la capitolul comunicare, nu a existat transparență deși, vă reamintim, este un club finanțat din bani publici. Primul raport de activitate va fi prezentat în ședința de marți, 19 decembrie, a CL Câmpina. Lăsând la o parte lipsa de modestie, credem că avem partea noastră de "vină" în această poveste. Dacă nu scriam în mod repetat despre problemele de la CS Câmpina, oare mai cerea cineva clubului un raport de activitate?

5050 vizualizari
15 dec. 2017 20:38

Parcurile Milia și Soldat din municipiul Câmpina ar putea primi o unică denumire - "Regele Mihai I"

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 19 decembrie, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru acordarea unei denumiri unice parcurilor Milia și Soldat. Inițiatorii proiectului propun ca întreaga zonă să se numească "Regele Mihai I".

Alte stiri recente

7159 vizualizari
17 dec. 2017 07:43

Incendiu la Brebu. O casă, anexele acesteia și o mașină au luat foc în urma unui scurtcircuit electric

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută la o locuință din comuna Brebu. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea focului.

12563 vizualizari
16 dec. 2017 09:46

Un tânăr câmpinean a fost găsit spânzurat în păduricea de lângă Strada Podului

Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, administratorul unei spălătorii auto din Câmpina, care a fost găsit spânzurat de un copac în păduricea adiacentă Bulevardului Culturii, undeva între străzile Podului și Oprescu Adrian. Bărbatul a fost găsit în această dimineață chiar de tatăl său, care a anunțat autoritățile.