"Pas cu pas", un nou program de dezvoltare a antreprenoriatului finanțat de UE, a făcut primul... pas la Câmpina

Social (Categoria articolului)

Municipiul Câmpina a fost sâmbătă gazda lansării unui nou program de dezvoltare a antreprenoriatului din mediul urban. La evenimentul organizat la Colegiul Naţional "Nicole Grigorescu" au participat peste 30 de persoane interesate de şansa finanţării unei noi afaceri.

Acest program, cofinanţat din Fondul Social European pentru Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, îşi propune realizarea unor cursuri de formare profesională în antreprenoriat pentru 500 de persoane, cu implementarea a 61 de planuri de afaceri, care să creeze un număr de minimum 122 de locuri de muncă. Cursurile se vor desfăşura la Buşteni, în serii a câte patru week-end-uri, cursanţilor fiindu-le asigurate cazarea şi masa, iar în decembrie 2018, la finalizarea cursurilor de către toţi cei 500 aspiranţi la o afacere, cele mai bune 61 de planuri de afaceri vor fi finanţate - 21 planuri de afaceri în valoare de 89.170 lei şi 40 planuri de afaceri în valoare de 178.340 lei, ceea ce înseamnă 20.000 euro, respectiv 40.000 euro, pentru fiecare afacere în parte. Sigur, sunt o serie de condiţii care trebuie îndeplinite, multe obligaţii pe care doritorii trebuie să și le asume, dar poate fi începutul unei viitoare afaceri de succes.
Detalii şi înscrieri pentru participarea la cursuri - www.pascupas.eu.

4020 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2768 vizualizari
21 iul. 2018 09:27

O femeie de 68 de ani, din Poiana Câmpina, a căzut într-o fosă septică

În satul Bobolia, aparţinând de comuna Poiana Câmpina, a avut loc aseară un incident care se putea solda cu urmări grave. O femeie de 68 de ani, din localitate, a căzut într-o fosă septică și a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpina.

2717 vizualizari
20 iul. 2018 18:45

A încetat din viață Petre Purje, veteran de război, cetățean de onoare al Câmpinei, multiplu campion mondial la popice

Astăzi ne-a părăsit, la 92 de ani, un om remarcabil, care a adus multă onoare Câmpinei și țării - veteranul de război Petre Purje. Un om care a luptat pentru România pe front, dar și în arenele competiționale. A cucerit trei titluri de campion mondial la popice (două cu echipa și unul la dublu), având peste 100 de selecții în echipa reprezentativă. A fost maestru emerit al sportului și cetățean de onoare al municipiului Câmpina, distincție acordată în 1993. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

788 vizualizari
21 iul. 2018 21:33

Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire", la final. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției

La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc astăzi vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", evenimentul de final al taberei de creație desfășurate în decurs de o săptămână în cel de-al doilea municipiu al județului. S-a dorit a fi o tabără internațională de pictură, fiind invitați artiști plastici din țară, dar și din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu Câmpina. Din păcate, pictorii din Kumanovo au anunțat în ultimul moment că nu mai pot da curs invitației.

1684 vizualizari
21 iul. 2018 21:11

Medalie de argint la triplusalt pentru atletismul câmpinean, la categoria juniori III

La Bucureşti au loc în aceste zile finalele Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori III, la startul competiţiilor aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS Constantin Istrati Câmpina. Astăzi, în prima zi a competiţiei, atletismul câmpinean a obţinut o medalie de argint, la triplusalt, prin Victor Andrei (antrenor Jenica Bran).