Primăria Câmpina a demarat acţiuni în instanţă pentru eliberarea unor terenuri la care nu mai există contracte de închiriere

Actualitate (Categoria articolului)

Problema terenurilor aparţinând municipalităţii a fost discutată în repetate rânduri, an după an, în plenul şedinţelor Consiliului Local. Nimeni nu a ştiut să spună niciodată în mod clar ce suprafețe disponibile există pentru eventuali investitori, dar şi care este stadiul fiecărui contract de închiriere sau concesiune existent. Pentru că există și contracte expirate. Nu le-a mai prelungit nimeni și, bineînțeles, nu se încasează nimic la bugetul local. 

Un exemplu în acest sens este cel al unui teren din zona de agrement 'Fântâna cu Cireşi'. În urmă cu mai mulți ani, Primăria Câmpina a închiriat firmei Cristea&Co SRL terenul din apropierea restaurantului, cel pe care se află şi în prezent o mică fermă, precum şi câteva căsuţe inutilizabile. În urma unor verificări făcute de reprezentanți ai administrației locale, s-a descoperit că respectivul contract de închiriere a expirat în anul 2012, dar terenul este ocupat în continuare fără forme legale și fără să se plătească vreun ban la bugetul local. În aceste condiţii, Primăria Câmpina a somat firma în cauză să elibereze spațiul și ulterior a demarat o acţiune în instanţă pentru redobândirea terenului respectiv. Informaţia ne-a fost confirmată de viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Piţigoi: 'Da, pot să vă spun că există în instanţă un dosar iniţiat de Primăria Câmpina pe această temă'. Dosarul se află la Secția Civilă a Judecătoriei Câmpina și urmează să se stabilească un prim termen de judecată. Astfel de situații mai există și poate nu ar fi rău să fie luate la mână toate dosarele și să se intre în legalitate acolo unde este cazul. Oricum, vom reveni asupra acestui subiect.

5059 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Matache 11.11.2016 13:40 Câte astfel de situații or mai fi in Campina?! Din păcate, aceasta este numai una dintre ele. Or mai fi si pe Arinului si prin alte zona cu mai putina vizibilitate decât Fantna cu Cireși!
  • Ion Dandoaselea 14.11.2016 10:32 Probabil ca sunt foarte multe situatii de genul asta. Din neglijenta, din neputinta, incompetenta sau -cel putin la fel de grav- din interese obscure ale primarului inca in functie si al acolitilor lui. Oare va raspunde cineva pentru asta? Pentru ca atunci cand cel responsabil va plati (macar chiria pe patru ani in cazul terenului de fata) din buzunar sunt convins ca astfel de situatii vor disparea. Si oricum cineva ar trebui sa dea socoteala! Imi aduc aminte faptul ca si un actual consilier, 'sef de comitii' si pompos autotintitulat 'exponent al culturii campinene' (sic!) era implicat in asa ceva : desi era chirias contra unei sume derizorii pe la Casa Stiintei uitase sa o plateasca si p'aia. Mai stie cineva ceva?

Actualitate

2131 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2104 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

932 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

180 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.