Câmpinenii au reacționat pașnic la alarmă

Social (Categoria articolului)

Mai bine spus, aproape că nu au avut nicio reacție. Și asta s-a întâmplat, cel mai probabil, pentru că oamenii au fost informați în legătură cu exercițiul PROCIV 2017 pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îl desfășoară în aceste zile la nivel național. Sau poate că unii dintre ei nici nu au auzit sirenele.

Sirenele au început să sune astăzi, în Câmpina, puțin după ora 10.00. Semnalul de alarmare a fost compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele. 
În Câmpina există 22 sisteme de alarmare: 7 sirene electronice și 15 electrice. Dintre acestea, 9 aparțin Primăriei, iar celelalte sunt ale unor agenți economici. Din primele informații, se pare că nu au fost probleme la nivelul municipiului în legătură cu exercițiul de alarmare de astăzi. Totul a decurs bine și fără incidente.
În privința adăposturilor de protecție civilă din Câmpina, cele unde ar trebui adăpostită populația în caz de calamitate, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina, în municipiu există mai multe tipuri de astfel de adăposturi, care asigură în total 6.782 locuri:
- 9 adăposturi amenajate (cu sisteme de ventilație, filtre de aer etc) - cu 764 locuri
- mai multe adăposturi la subsolurile blocurilor, simple, neamenajate - cu 3.250 locuri
- 17 adăposturi amenajate, la agenții economici privați - cu 2.768 locuri

Vă reamintim că, în perioada 18-21 aprilie, la nivel național are loc PROCIV 2017, cel mai amplu exercițiu pentru testarea unor echipamente din componența sistemului de avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Înștiințarea, avertizarea, pre-alarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. De asemenea, sistemul de înștiințare-alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

6207 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mery 19.04.2017 13:26 Poate ar trebui să faceți un articol cu poze și la locațiile unde ne-am putea adăposti că eu una nu cunosc nici una.

Social

116 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1105 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

470 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

1980 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.