Câmpina a obţinut în instanţă anularea a patru hotărâri ale AGA de la HidroPrahova

Actualitate (Categoria articolului)

Instanța de contencios-administrativ a Tribunalului Prahova a dat câștig de cauză administrației câmpinene și a decis anularea a patru hotărâri adoptate de Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea HidroPrahova. Decizia nu este definitivă. A fost prima instanță, iar HidroPrahova poate face recurs.

La începutul acestui an, Consiliul Local Câmpina a fost realmente revoltat de atitudinea conducerii HidroPrahova în privinţa convocării şedinţelor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). Municipiul Câmpina este al doilea acționar al societății (cu 8%), după Consiliul Judeţean Prahova, care deţine 83%. Convocările se făceau fără respectarea termenelor legale şi fără a fi prezentate acționarilor ordinea de zi şi proiectele care urmau a fi supuse dezbaterii şi votului, astfel că, reprezentantul Consiliului Local Câmpina în AGA, Laurenţiu Olăraşu, nu avea cum să primească un mandat clar din partea consilierilor cu privire la modul în care ar trebui să voteze. În acest context, s-a decis acţionarea în instanţa de contencios administrativ și anularea a patru hotărâri de la şedinţe AGA diferite, dar toate desfăşurate după aceeaşi procedură, pe care instanţa a stabilit-o ca incorectă. 
Astfel, au fost anulate hotărârile: nr. 21 din 4 noiembrie 2016, nr. 1 şi nr. 2 din 19 ianuarie 2017 şi nr. 3 din 8 februarie 2017. Sunt hotărâri importante, care se referă la numirea unor persoane în Consiliul de Administraţie al HidroPrahova (hotărârea 21), prelungirea mandatelor administratorilor (hotârărea 1), extinderea ariei de operare prin înfiinţatrea a nu mai puţin de 37 puncte de lucru (hotărârea 2) şi aprobarea profilului candidaţilor pentru Consiliul de Administraţie şi mandatarea conducerii executive în vederea achiziţionării serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru implementarea proiectului de fazare privind reabilitare şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare (hotârărea 3).
„Prima instanţă s-a pronunţat şi a constatat nulitatea absolută a hotărârilor atacate de Consiliul Local Câmpina”, a anunţat consilierul juridic al Consiliul Local, Laurenţiu Olăraşu, în ședința de săptămâna trecută. (video)
Probabil că procesul cu HidroPrahova va continua, dar important este că, de la momentul atacării în instanţă a acestor hotărâri, lucrurile s-au schimbat în relația dintre HidroPrahova şi acționari, intrând în normalitate cel puţin din punct de vedere al procedurii pentru convocarea şedinţelor AGA. La alte capitole, însă, din păcate, nu putem spune același lucru, iar câmpinenii știu foarte bine asta.

3867 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

626 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

1 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

297 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

234 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

708 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.