Drumul județean 101P, de la Poiana Câmpina la Măgureni, va fi închis din 28 august până spre finalul lunii octombrie

Actualitate (Categoria articolului)

Circulația rutieră va fi închisă pe DJ 101P pentru realizarea unor lucrări de către Consiliul Județean Prahova. Este vorba despre refacerea podețului de la km 23 și refacerea taluzului pe malul stâng al pârâului Tulburea, la km 23+400m, iar de la km 23 spre Măgureni nu se va mai circula timp de aproape două luni. 

Practic, va fi refăcută o porțiune din drumul județean, acea porțiune pe sub care trece un torent al pârâului Tulburea. Este o zonă mai dificilă, unde se produc adesea inundații. Circulația rutieră va fi întreruptă complet pe acest drum județean din 28 august până la 20 octombrie, iar varianta ocolitoare stabilită de autoritățile județene este Poiana Câmpina - Câmpina - DN1 - Florești, de unde se poate merge spre Măgureni. Întreruperea circulației reprezintă o problemă pentru locuitorii satului Bobolia din Poiana Câmpina, care vor trebui să parcurgă o distanța mult mai mare pentru a ajunge acasă. De altfel, reprezentanții Primăriei Poiana Câmpina au cerut Consiliului Județean și Inspectoratului Județean de Poliție Prahova să permită circulația alternativă pe DJ 101P în perioada lucrărilor. Dar cum drumul este destul de îngust și cum acolo vor fi aduse și mai multe utilaje, solicitarea autorităților din Poiana nu a fost acceptată. Se speră, în schimb, ca lucrările să se desfășoare într-un ritm mai susținut, pentru a fi finalizate înainte de termenul de 20 octombrie.
Lucrările de pe DJ101P vor fi realizate de societatea Construcții Feroviare Drumuri și Poduri Buzău, care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Prahova cu prețul de 440.385 lei fără TVA, conform anunțului de pe SEAP. Și iată în ce vor consta aceste lucrări: demolarea completă a podețului existent și realizarea unui podeț nou; executarea unei camere de cădere, care să permită preluarea apelor din albia pârâului Tulburea și a torentului situat în dreptul podețului; montarea unor parapete de siguranță pe podeț și pe zidul de sprijin de pe partea stângă a drumului; amenajarea albiei torentului pentru dirijarea apei spre camera de cădere; amenajarea albiei pârâului și refacerea taluzului de pe malul stâng etc.
Potrivit CJ Prahova, semnalizarea lucrărilor și a blocării drumului se va face pe DJ 101P la intersecția cu DJ 100E (în Poiana Câmpina) și pe DJ 101P la intersecția cu DJ 720 (în comuna Florești, sat Novăcești).

12849 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Drăgan Cristian Florin 23.08.2017 07:44 Bună dimineața, eu sunt din Bobolia Prahova și lucrez în Câmpina, în urma lucrărilor ce se vor efectua pe raza comunei Poiana Câmpina se asigură transport de la Bobolia la Câmpina via Florești?
  • Neagu 26.08.2017 08:21 @Dragan.Sigur nu esti din Bobolia,poate Campina sau Brebu.Vorbiti si despre faptul ca soferii de la Ave si locuitorii din Pietrisu,Bobolia si Magureni ii ''umplu frigiderul'' lui Moldoveanu.Si ca de luni un bilet la Bobolia va fi 5 ron.Ca lumea da vina aiurea pe primar si ca nemultumeste in special pe cei care lucreaza in Poiana din Magureni si Bobolia
  • Anonymous 28.08.2017 06:51 Nu a fost inchis nici-un drum, ce aiurea vorbesc unii... bine ca n-am ocolit pe DN1, cea mai aiurea stire!
  • Admin 28.08.2017 08:33 Dacă drumul nu a fost închis la prima oră, asta nu înseamnă că nu va fi închis. Sper că nu vă imaginați că inventăm știri. Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean Prahova. 28 august esta data la care trebuie să înceapă lucrările. Dacă încep sau nu, asta nu depinde de noi.
  • Petrescu Ciprian 29.08.2017 06:39 Drumul de la Poiana Campina spre Cocorastii Caplii este, pe alocuri, intr-o stare deplorabila si totusi domnul primar a gasit o lucrare care nu era o urgenta.Bravo !!!!!
  • Anonymous 29.08.2017 06:58 Incep pe 28 sa puna semnele de circulatie pentru ocolire, dar nu au inchis drumul, si cei de la primarie nu au specificat o data exactă...
  • Admin 29.08.2017 07:36 Aș vrea să vă reamintesc, deși scrie clar și în articol, că lucrarea nu este a Primăriei Poiana Câmpina, ci a Consiliului Județean, care o și finanțează, normal. Și drumul județean este tot al CJ.

Actualitate

1294 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1234 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

13 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

95 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.