Mașini noi pentru Primăria Câmpina și Poliția Locală și o... bicicletă pentru Muzeul Hasdeu

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a finalizat procedurile de achiziție publică pentru două mașini, sumele necesare fiind alocate de la bugetul municipiului încă de la începutul anului. Este vorba despre o mașină pentru cea dintâi instituție a urbei (Primăria) și o mașină pentru Poliția Locală. Iar bicicleta este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu".

Pentru a putea cumpăra o mașină nouă, Primăria a trebuit să scape de una mai veche, o Dacie Logan din 2007, care a fost transferată gratuit către Clubul Sportiv Câmpina. Și asta pentru că, la nivelul conducerii Primăriei, exista deja numărul maxim de autoturisme (trei) prevăzut de lege. Loganul cel vechi a fost, astfel, cedat către CS Câmpina, iar acum a fost cumpărat un autoturism Dacia Duster Laureate 4X4 (gri metalizat, 1.5dCi, 109 CP, cu sistem de control electronic al frânării și control electronic al stabilității vehiculului, cu proiectoare de ceață și asistență la parcarea cu spatele - conform anunțului publicat pe SEAP). Valoarea mașinii - 64.467 lei fără TVA (în jur de 14.000 euro).
Cea de-a doua mașină, o Dacia Logan Laureate (1.5dCi, 75 CP), a fost cumpărată pentru Poliția Locală Câmpina și costat 43.171 lei fără TVA (9.430 euro), fiind achiziționată prin Programul "Rabla". Ambele mașini au fost achiziționate pe SEAP de la societatea Service Auto Serus SRL București.
Despre mașini știam cu toții că vor fi cumpărate pentru că, așa cum menționam mai sus, acest lucru a fost aprobat de Consiliul Local la începutul anului. În privința bicicletei, lucrurile stau altfel și chiar a fost o surpriză să aflăm că este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", cea mai reprezentativă instituție a Câmpinei. Muzeul Hasdeu nu are o mașină, iar bicicleta a fost achiziționată la solicitarea directorului Jenica Tabacu, pentru angajatul muzeului care merge zilnic la Primărie sau alte instituții, cu diverse documente, uneori și de două ori pe zi. Reprezentanții muzeului spun că nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime. Este vorba despre o bicicletă MTB în valoare de 1.230 lei cu tot cu TVA, achiziționată de la societatea Dante International SA București.

1996 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andreea 11.10.2017 13:46 Achizitii facute invers proportional cu performanta celor 3 institutii !
  • miha 11.10.2017 13:47 Pai de ce nu au luat si la primarie biciclete scapau mai ieftin si ...."nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime", cum spune reprezentantul muzeului.
  • campineanu 11.10.2017 15:49 De ce nu toate masinile Primariei si Politiei Locale nu sunt inscriptionate P M C ?!? Ca sa stie populatia ale cui sunt la anumite ore ...
  • Nadia 11.10.2017 17:19 Iara vrea Tiseanu masina? De fapt, la cum arata orasul, ca dupa bombardament, este normal sa vrea o masina de teren! ...! RUSINE!
  • Bogdan 11.10.2017 20:21 Are dreptate cineva de aici - toate masinile Primariei Campina ar trebui inscriptionate cu numele institutiei. Doar nu le e rusine celor care merg cu ele ca reprezinta aceasta institutie?! Sau... e adevarat ce se mai aude, spre exemplu, ca unul diintre cei mai importanti posesori de automobil din Primaria Campina isi stapaneste greu ... si face si seara tarziu teren, dar numai prin cartiere rau-famate?!

Actualitate

3431 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1603 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.

Alte stiri recente

2705 vizualizari
16 oct. 2017 10:06

Curățenia de toamnă, la Câmpina. Iată graficul de ridicare a deșeurilor vegetale de la populație și agenți economici

Primăria Câmpina anunță că, în perioada 16 octombrie - 17 noiembrie, de pe domeniul public vor fi ridicate deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei de toamnă și face apel la populație și agenți economici să respecte graficul stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile vegetale vor fi ridicate de Floricon Salub în baza unui program stabilit împreună cu administrația locală și pe care vi-l prezentăm în continuare.

3755 vizualizari
15 oct. 2017 12:56

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate şi clasament

Sâmbătă şi duminică au avut loc partidele din etapa a 9-a a Ligii A Prahova, la fotbal. Surpriza a venit de la Slănic, acolo unde "lanterna roşie" s-a impus cu un gol marcat în minutul 90+2. S-au marcat 23 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale oaspeţilor, numai două succese ale gazdelor şi o remiză. Iată rezultatele înregistrate şi clasamentul la zi: