Mașini noi pentru Primăria Câmpina și Poliția Locală și o... bicicletă pentru Muzeul Hasdeu

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a finalizat procedurile de achiziție publică pentru două mașini, sumele necesare fiind alocate de la bugetul municipiului încă de la începutul anului. Este vorba despre o mașină pentru cea dintâi instituție a urbei (Primăria) și o mașină pentru Poliția Locală. Iar bicicleta este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu".

Pentru a putea cumpăra o mașină nouă, Primăria a trebuit să scape de una mai veche, o Dacie Logan din 2007, care a fost transferată gratuit către Clubul Sportiv Câmpina. Și asta pentru că, la nivelul conducerii Primăriei, exista deja numărul maxim de autoturisme (trei) prevăzut de lege. Loganul cel vechi a fost, astfel, cedat către CS Câmpina, iar acum a fost cumpărat un autoturism Dacia Duster Laureate 4X4 (gri metalizat, 1.5dCi, 109 CP, cu sistem de control electronic al frânării și control electronic al stabilității vehiculului, cu proiectoare de ceață și asistență la parcarea cu spatele - conform anunțului publicat pe SEAP). Valoarea mașinii - 64.467 lei fără TVA (în jur de 14.000 euro).
Cea de-a doua mașină, o Dacia Logan Laureate (1.5dCi, 75 CP), a fost cumpărată pentru Poliția Locală Câmpina și costat 43.171 lei fără TVA (9.430 euro), fiind achiziționată prin Programul "Rabla". Ambele mașini au fost achiziționate pe SEAP de la societatea Service Auto Serus SRL București.
Despre mașini știam cu toții că vor fi cumpărate pentru că, așa cum menționam mai sus, acest lucru a fost aprobat de Consiliul Local la începutul anului. În privința bicicletei, lucrurile stau altfel și chiar a fost o surpriză să aflăm că este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", cea mai reprezentativă instituție a Câmpinei. Muzeul Hasdeu nu are o mașină, iar bicicleta a fost achiziționată la solicitarea directorului Jenica Tabacu, pentru angajatul muzeului care merge zilnic la Primărie sau alte instituții, cu diverse documente, uneori și de două ori pe zi. Reprezentanții muzeului spun că nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime. Este vorba despre o bicicletă MTB în valoare de 1.230 lei cu tot cu TVA, achiziționată de la societatea Dante International SA București.

2378 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andreea 11.10.2017 13:46 Achizitii facute invers proportional cu performanta celor 3 institutii !
  • miha 11.10.2017 13:47 Pai de ce nu au luat si la primarie biciclete scapau mai ieftin si ...."nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime", cum spune reprezentantul muzeului.
  • campineanu 11.10.2017 15:49 De ce nu toate masinile Primariei si Politiei Locale nu sunt inscriptionate P M C ?!? Ca sa stie populatia ale cui sunt la anumite ore ...
  • Nadia 11.10.2017 17:19 Iara vrea Tiseanu masina? De fapt, la cum arata orasul, ca dupa bombardament, este normal sa vrea o masina de teren! ...! RUSINE!
  • Bogdan 11.10.2017 20:21 Are dreptate cineva de aici - toate masinile Primariei Campina ar trebui inscriptionate cu numele institutiei. Doar nu le e rusine celor care merg cu ele ca reprezinta aceasta institutie?! Sau... e adevarat ce se mai aude, spre exemplu, ca unul diintre cei mai importanti posesori de automobil din Primaria Campina isi stapaneste greu ... si face si seara tarziu teren, dar numai prin cartiere rau-famate?!

Actualitate

3139 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

2437 vizualizari
17 iul. 2018 20:45

Probleme cu iluminatul la Parcul Durbac. Recepția finală a fost amânată cu o săptămână

1 comentarii

O comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai firmei executante, proiectantului și dirigintelui de șantier a mers astăzi la Parcul Durbac din Cartierul Câmpinița pentru recepția finală a investiției. Recepția finală a unei lucrări se realizează atunci când se termină perioada de garanție, iar în cazul Parcului Durbac această perioadă a fost de doi ani.

Alte stiri recente

1933 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2264 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.