Mașini noi pentru Primăria Câmpina și Poliția Locală și o... bicicletă pentru Muzeul Hasdeu

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a finalizat procedurile de achiziție publică pentru două mașini, sumele necesare fiind alocate de la bugetul municipiului încă de la începutul anului. Este vorba despre o mașină pentru cea dintâi instituție a urbei (Primăria) și o mașină pentru Poliția Locală. Iar bicicleta este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu".

Pentru a putea cumpăra o mașină nouă, Primăria a trebuit să scape de una mai veche, o Dacie Logan din 2007, care a fost transferată gratuit către Clubul Sportiv Câmpina. Și asta pentru că, la nivelul conducerii Primăriei, exista deja numărul maxim de autoturisme (trei) prevăzut de lege. Loganul cel vechi a fost, astfel, cedat către CS Câmpina, iar acum a fost cumpărat un autoturism Dacia Duster Laureate 4X4 (gri metalizat, 1.5dCi, 109 CP, cu sistem de control electronic al frânării și control electronic al stabilității vehiculului, cu proiectoare de ceață și asistență la parcarea cu spatele - conform anunțului publicat pe SEAP). Valoarea mașinii - 64.467 lei fără TVA (în jur de 14.000 euro).
Cea de-a doua mașină, o Dacia Logan Laureate (1.5dCi, 75 CP), a fost cumpărată pentru Poliția Locală Câmpina și costat 43.171 lei fără TVA (9.430 euro), fiind achiziționată prin Programul "Rabla". Ambele mașini au fost achiziționate pe SEAP de la societatea Service Auto Serus SRL București.
Despre mașini știam cu toții că vor fi cumpărate pentru că, așa cum menționam mai sus, acest lucru a fost aprobat de Consiliul Local la începutul anului. În privința bicicletei, lucrurile stau altfel și chiar a fost o surpriză să aflăm că este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", cea mai reprezentativă instituție a Câmpinei. Muzeul Hasdeu nu are o mașină, iar bicicleta a fost achiziționată la solicitarea directorului Jenica Tabacu, pentru angajatul muzeului care merge zilnic la Primărie sau alte instituții, cu diverse documente, uneori și de două ori pe zi. Reprezentanții muzeului spun că nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime. Este vorba despre o bicicletă MTB în valoare de 1.230 lei cu tot cu TVA, achiziționată de la societatea Dante International SA București.

2127 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andreea 11.10.2017 13:46 Achizitii facute invers proportional cu performanta celor 3 institutii !
  • miha 11.10.2017 13:47 Pai de ce nu au luat si la primarie biciclete scapau mai ieftin si ...."nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime", cum spune reprezentantul muzeului.
  • campineanu 11.10.2017 15:49 De ce nu toate masinile Primariei si Politiei Locale nu sunt inscriptionate P M C ?!? Ca sa stie populatia ale cui sunt la anumite ore ...
  • Nadia 11.10.2017 17:19 Iara vrea Tiseanu masina? De fapt, la cum arata orasul, ca dupa bombardament, este normal sa vrea o masina de teren! ...! RUSINE!
  • Bogdan 11.10.2017 20:21 Are dreptate cineva de aici - toate masinile Primariei Campina ar trebui inscriptionate cu numele institutiei. Doar nu le e rusine celor care merg cu ele ca reprezinta aceasta institutie?! Sau... e adevarat ce se mai aude, spre exemplu, ca unul diintre cei mai importanti posesori de automobil din Primaria Campina isi stapaneste greu ... si face si seara tarziu teren, dar numai prin cartiere rau-famate?!

Actualitate

3407 vizualizari
15 dec. 2017 21:30

Pentru prima dată de la înfiinţare, CS Câmpina își prezintă raportul de activitate. Pagini multe, răspunsuri puține

1 comentarii

În scurta, dar zbuciumata sa existență, CS Câmpina nu a prezentat niciodată un raport de activitate, deși avea această obligație trimestrial, cel puțin în fața Consiliului Local. Conducerea CS Câmpina nu a excelat niciodată la capitolul comunicare, nu a existat transparență deși, vă reamintim, este un club finanțat din bani publici. Primul raport de activitate va fi prezentat în ședința de marți, 19 decembrie, a CL Câmpina. Lăsând la o parte lipsa de modestie, credem că avem partea noastră de "vină" în această poveste. Dacă nu scriam în mod repetat despre problemele de la CS Câmpina, oare mai cerea cineva clubului un raport de activitate?

5051 vizualizari
15 dec. 2017 20:38

Parcurile Milia și Soldat din municipiul Câmpina ar putea primi o unică denumire - "Regele Mihai I"

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 19 decembrie, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru acordarea unei denumiri unice parcurilor Milia și Soldat. Inițiatorii proiectului propun ca întreaga zonă să se numească "Regele Mihai I".

Alte stiri recente

7159 vizualizari
17 dec. 2017 07:43

Incendiu la Brebu. O casă, anexele acesteia și o mașină au luat foc în urma unui scurtcircuit electric

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută la o locuință din comuna Brebu. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea focului.

12563 vizualizari
16 dec. 2017 09:46

Un tânăr câmpinean a fost găsit spânzurat în păduricea de lângă Strada Podului

Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, administratorul unei spălătorii auto din Câmpina, care a fost găsit spânzurat de un copac în păduricea adiacentă Bulevardului Culturii, undeva între străzile Podului și Oprescu Adrian. Bărbatul a fost găsit în această dimineață chiar de tatăl său, care a anunțat autoritățile.