Mașini noi pentru Primăria Câmpina și Poliția Locală și o... bicicletă pentru Muzeul Hasdeu

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a finalizat procedurile de achiziție publică pentru două mașini, sumele necesare fiind alocate de la bugetul municipiului încă de la începutul anului. Este vorba despre o mașină pentru cea dintâi instituție a urbei (Primăria) și o mașină pentru Poliția Locală. Iar bicicleta este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu".

Pentru a putea cumpăra o mașină nouă, Primăria a trebuit să scape de una mai veche, o Dacie Logan din 2007, care a fost transferată gratuit către Clubul Sportiv Câmpina. Și asta pentru că, la nivelul conducerii Primăriei, exista deja numărul maxim de autoturisme (trei) prevăzut de lege. Loganul cel vechi a fost, astfel, cedat către CS Câmpina, iar acum a fost cumpărat un autoturism Dacia Duster Laureate 4X4 (gri metalizat, 1.5dCi, 109 CP, cu sistem de control electronic al frânării și control electronic al stabilității vehiculului, cu proiectoare de ceață și asistență la parcarea cu spatele - conform anunțului publicat pe SEAP). Valoarea mașinii - 64.467 lei fără TVA (în jur de 14.000 euro).
Cea de-a doua mașină, o Dacia Logan Laureate (1.5dCi, 75 CP), a fost cumpărată pentru Poliția Locală Câmpina și costat 43.171 lei fără TVA (9.430 euro), fiind achiziționată prin Programul "Rabla". Ambele mașini au fost achiziționate pe SEAP de la societatea Service Auto Serus SRL București.
Despre mașini știam cu toții că vor fi cumpărate pentru că, așa cum menționam mai sus, acest lucru a fost aprobat de Consiliul Local la începutul anului. În privința bicicletei, lucrurile stau altfel și chiar a fost o surpriză să aflăm că este destinată Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", cea mai reprezentativă instituție a Câmpinei. Muzeul Hasdeu nu are o mașină, iar bicicleta a fost achiziționată la solicitarea directorului Jenica Tabacu, pentru angajatul muzeului care merge zilnic la Primărie sau alte instituții, cu diverse documente, uneori și de două ori pe zi. Reprezentanții muzeului spun că nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime. Este vorba despre o bicicletă MTB în valoare de 1.230 lei cu tot cu TVA, achiziționată de la societatea Dante International SA București.

2329 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andreea 11.10.2017 13:46 Achizitii facute invers proportional cu performanta celor 3 institutii !
  • miha 11.10.2017 13:47 Pai de ce nu au luat si la primarie biciclete scapau mai ieftin si ...."nu este o rușine, din contra, bicicleta reprezintă o metodă ecologică de transport, iar cheltuielile sunt minime", cum spune reprezentantul muzeului.
  • campineanu 11.10.2017 15:49 De ce nu toate masinile Primariei si Politiei Locale nu sunt inscriptionate P M C ?!? Ca sa stie populatia ale cui sunt la anumite ore ...
  • Nadia 11.10.2017 17:19 Iara vrea Tiseanu masina? De fapt, la cum arata orasul, ca dupa bombardament, este normal sa vrea o masina de teren! ...! RUSINE!
  • Bogdan 11.10.2017 20:21 Are dreptate cineva de aici - toate masinile Primariei Campina ar trebui inscriptionate cu numele institutiei. Doar nu le e rusine celor care merg cu ele ca reprezinta aceasta institutie?! Sau... e adevarat ce se mai aude, spre exemplu, ca unul diintre cei mai importanti posesori de automobil din Primaria Campina isi stapaneste greu ... si face si seara tarziu teren, dar numai prin cartiere rau-famate?!

Actualitate

1821 vizualizari
18 mar. 2018 18:39

În raportul privind activitatea din 2017, Poliţia Locală Câmpina se plânge de „colaborarea greoaie cu celelalte compartimente din cadrul Primăriei”

În cadrul ședinței din 22 martie a Consiliului Local Câmpina va fi prezentat și raportul de activitate al Poliției Locale pentru anul 2017, raport întocmit de directorul executiv Marius Vișan și aprobat de primarul Horia Tiseanu în subordinea căruia se află această instituție. Raportul are nouă pagini și cuprinde acțiunile desfășurate de polițiștii locali anul trecut, infracțiunile constatate și sancțiunile aplicate.

3852 vizualizari
18 mar. 2018 12:51

"Am fost acasă la primarul Horia Tiseanu şi soţul meu i-a dat plicul cu bani" - declarația unui martor din dosarul privind traficul de influență de care este acuzat primarul Câmpinei

3 comentarii

După cum știți deja primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, una dintre acuzațiile aduse fiind aceea de trafic de influență. Mai exact, potrivit procurorilor, primarul a cerut 10% din valoarea contractelor de execuție pentru lucrări ce urmau să fie încredințate unei firme anume și chiar a primit o parte din bani. Vă prezentăm, pe parcursul mai multor episoade, pasaje din rechizitoriul procurorilor, cu precizarea că Horia Tiseanu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Instanța va decide dacă este vinovat sau nu.

Alte stiri recente

3977 vizualizari
18 mar. 2018 12:50

Liga A Prahova, etapa 17-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci din cadrul etapei a 17-a din Liga A Prahova. Alte două meciuri s-au disputat sâmbătă, etapa înncheindu-se astăzi, când au avut loc majoritatea partidelor. S-au marcat 34 de goluri şi s-au înregistrat trei victorii ale gazdelor, o remiză şi trei victorii ale oaspeţilor.

3255 vizualizari
17 mar. 2018 20:31

Infrastructură numai "bună" pentru întreprinzătorii câmpineni

În Câmpina nu există, din păcate, o practică unitară și nu există criterii clare privind intervențiile la rețeaua de infrastructură. Sunt străzi pe care nu locuiește nimeni, dar în care s-au investit miliarde în asfalt și canalizare, sunt alte străzi unde stau zeci de familii și care fie nu au fost asfaltate niciodată, fie mai au doar urme de asfalt. Și am mai descoperit o categorie, drumuri ale nimănui.