Avertizare de la Salvamont: risc mare de avalanșă în zona montană a județului Prahova

Social (Categoria articolului)

Având în vedere ninsorile abundente din ultima perioadă, Salvamont Prahova atrage atenția turiștilor că în zona montană riscul de avalanșă este de gradul 4 (pe o scară de la 1 la 5) - la altitudini de peste 1.800 metri și de gradul 3 - la altitudini sub 1.800 metri.

"Toate traseele turistice din munții Bucegi, Baiului și Ciucaș, interzise în sezonul de iarnă, rămân închise în continuare. Stratul nou de zăpadă este puțin stabilizat și are coeziune slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi sunt depozite însemnate de zăpadă, declanșarea avalanșelor fiind posibilă chiar și la supraîncărcări slabe", se precizează în comunicatul de presă remis de Serviciul Public Județean Salvamont Prahova. Turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze pe traseele închise, putând face drumeții pe traseele marcate, aflate la baza muntelui, deschise tot timpul anului.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3515 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1610 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

828 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

447 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

99 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.