Se demolează fosta fermă de porci din Câmpina. Aici se dorește construirea unei grădinițe

Actualitate (Categoria articolului)

Terenul de 3.800 mp de pe Strada Uniunea Europeană aparține administrației locale. Pe acest teren (situat lângă FilSam) se află o clădire veche, dezafectată, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Aici a fost cândva, din 1973 și până la începutul anilor '90, o fermă agro-zootehnică, mai exact o fermă de porci. Zilele acestea a început demolarea clădirii pentru că, pe acest teren, Primăria Câmpina intenționează să construiască o grădiniță, cu fonduri europene.

Două probleme trebuie rezolvate în această zonă - demolarea clădirii și abandonarea unei sonde de către OMV Petrom. Demolarea a început. Trebuie ca Petrom să mute o conductă subterană și să rezolve problema gurii de sondă aflată în imediata vecinătate a terenului pe care se intenționează construirea grădiniței. După mutarea conductei, Petrom va trebui să realizeze lucrările necesare abandonării sondei (asigurarea sondei și refacerea mediului afectat), cu aprobarea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRP).
Pentru construirea grădiniței, Primăria Câmpina intenționează să depună un proiect în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 10 - "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale". Luna trecută, Consiliul Local Câmpina a aprobat documentația tehnico-economică pentru acest proiect, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 5 milioane lei cu tot cu TVA.

4648 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • PPS 31.07.2018 15:16 Mare greseala,se puteau face multiple sedii de partid.hehehehheee

Actualitate

70 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

102 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

536 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1559 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.