Câmpina mai are o șansă să obțină bani europeni pentru modernizarea transportului public. Termenul de depunere a proiectelor a fost prelungit cu două luni

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Dezvoltării Regionale a prelungit cu două luni (până la 21 mai 2018) perioada de depunere a proiectelor în vederea obținerii finanțării europene în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020. Pentru Câmpina este o veste bună, având în vedere faptul că Primăria nu s-a putut încadra în termenul inițial pentru depunerea proiectului privind modernizarea transportului public prin achiziționarea de autobuze ecologice, crearea unor piste de biciclete și realizarea unui sistem de management al traficului.

Scriam la începutul lunii februarie că doar printr-o minune Câmpina mai poate prinde "trenul" finanțării europene în cadrul POR Axa 3 - "Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă". Asta, având în vedere faptul că lucrurile s-au mișcat extrem de greoi la nivelul administrației locale. Ei bine, minunea s-a produs, Ministerul Dezvoltării Regionale prelungind cu două luni termenul de depunere a proiectelor. Poate de această dată va fi suficient timp și pentru Primăria Câmpina să finalizeze documentațiile necesare.
Vă reamintim că, după numeroase ședințe care au avut loc în toamna anului trecut la Primărie, pe 4 decembrie 2017 Consiliul Local Câmpina și-a dat 
în unanimitate acordul de principiu pentru depunerea cererii de finanțare în vederea accesării de fonduri europene destinate modernizării transportului public. În strânsă legătură cu acest proiect, CL a fost de acord și cu înființarea unei societăți de transport public a administrației locale, societate care să asigure transportul de persoane pe raza municipiului Câmpina.
Ulterior, Primăria a organizat
 licitația pentru realizarea studiului de trafic și a studiului de organizare a parcărilor, ambele documente (la care se lucrează acum) fiind condiții impuse pentru depunerea cererii de finanțare. Prin bugetul pe 2018 s-au alocat 220.000 lei pentru cele două studii, iar la ședința din 22 martie, Consiliul Local va suplimenta suma alocată acestui proiect cu încă 77.000 lei pentru alte documentații necesare.

Citiți și Acord unanim de principiu dat de CL Câmpina pentru modernizarea transportului public

Doar printr-o minune Câmpina mai poate prinde "trenul" finanțării europene pentru modernizarea transportului public

4098 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian G. 20.03.2018 13:20 Chiar daca se prelungeste termenul si cu doi ani,proiectul acesta nu prea are sanse.El ramane doar un vis frumos!Pacat de banii care se cheltuie pe studiile de trafic si parcare.Cine raspunde de banii cheltuiti in ultimii ani pe studii care nu au avut nici o finalitate?Decat sa viseze frumos,mai bine banii cheltuiti pe studii(aproape 300.000 de lei) ar putea fi folositi pentru asfaltarea strazii Calea Doftanei,ca ne-am saturat sa ne distrugem masinile in gropi!!

Actualitate

338 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

234 vizualizari
24 apr. 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

Alte stiri recente

1761 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1509 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.