Comisiile de specialitate ale Consiliului Local Câmpina, constituite prin negociere, dar și trădare

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței festive care a avut loc ieri, la Casa Tineretului, după depunerea jurământului de către primar și consilierii locali și după alegerea viceprimarului, au fost constituite și cele patru comisii de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. 

Încă de la început trebuie precizat un lucru. Componența comisiilor se discută la partide, unde se și stabilește cine și în ce comisie va fi, cine va conduce respectiva comisie. Apoi au loc negocieri între partide. Iar în plenul ședinței, totul este o formalitate sau ar trebui să fie. Așa s-a întâmplat și de această dată, până la partea cu votul secret din ședința de ieri. 
Ca de obicei, a fost bătaie pe Comisia de cultură, cea care are cea mai mare vizibilitate publică, dar și singura comisie din Consiliu Local care împarte bani, bani mulți, banii pentru manifestările culturale, pentru cele sportive, banii pentru cărțile a căror apariție este finanțată de la bugetul local, cărți multe. Este o comisie-cheie. La alte comisii se muncește mai mult, dar munca lor nu este prea vizibilă. La cultură, însă, se muncește puțin, dar se împart bani. Iar de multe ori, cine împarte, parte-și face. Pe lângă asta, mai iese și în față la acțiunile numeroase organizate de administrația locală pe bani publici, evident. Ei bine, în această comisie sunt patru consilieri liberali și unul de la ALDE. Iar la partid, adică la PNL, s-a stabilit ca președinte al comisiei să fie Marian Dulă. La vot, însă, a ieșit Florin Frățilă, care a avut grijă înainte de ședință să aranjeze lucrurile în așa fel încât să nu piardă președinția acestei comisii. Fără funcția de președinte, Florin Frățilă ar fi rămas un simplu consilier, lucru pe care nu l-a putut accepta. Așa că, nu contează ce spune partidul, important este cine iese la vot. Frățilă s-a votat singur, dar i-a convins și pe Adrian Dochia (colegul său din vechiul PNL) și pe Gabriel Dima (ALDE) să-l susțină, lucru care s-a și întâmplat.

Acum, rămâne de văzut daca președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, va lua sau nu vreo măsură împotriva celor care nu respectă deciziile din partid. Probabil că nu. Pentru că și Tiseanu a comis-o, dar în alt mod. Fără să se consulte cu colegii de partid, pe care i-a anunțat în ziua ședinței ce a decis, a oferit PSD Comisia Juridică a Consiliului Local. Cu Constantin Cândea președinte de comisie și Ioan Petrescu secretar. A fost o lovitură dată propriului partid această înțelegere cu PSD. De fapt, cu o parte a PSD. Din această comisie nu face parte acum niciun liberal, deși PNL, teoretic, e la putere pe plan local. Dar ce să-i fi oferit PSD lui Horia Tiseanu în schimb? Probabil promisiunea că trei consilieri de la PSD vor vota cu PNL și PMP acele proiecte de hotărâre care necesită două treimi din voturi. Poate a fost și altceva și vom descoperi asta pe măsură ce trece timpul și vedem cum decurg lucrurile în Consiliul Local. Este interesantă, totuși, această apropiere a lui Horia Tiseanu de Constantin Cândea, mai ales că nu e prima dată când cei doi se înțeleg asupra unor lucruri. Așteptăm cu interes și alegerile parlamentare pentru a vedea dacă nu cumva înțelegerea lui Tiseanu cu PSD este mult mai complexă decât pare la prima vedere.

Cam acestea au fost aspectele esențiale de la constituirea comisiilor de specialitate ale CL Câmpina. Și iată componența acestor comisii:
Comisia nr. 1 - Buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat, programe de finanțare europeană, agricultură: Elena Albu (PNL) - președinte, Livia Lupu (PSD) - secretar, Adrian Dochia (PNL), Viorel Bondoc (PNL), Anda Lorena Frâncu (PSD)
Comisia nr. 2 - Administrație publică locală, juridic, relații cu publicul, servicii și comerț, muncă și probleme sociale, drepturile omului și problemele minorităților, spațiu locativ, pază și ordine, familie și protecția copilului: Constantin Cândea (PSD) - președinte, Ioan Petrescu (PSD) - secretar, Mihaela Petrovici (PSD), Daniel Ioniță (ALDE), Robert Minea (PMP)
Comisia nr. 3 - Amenajarea teritoriului, urbanism, ecologie și protecția mediului: Monica Clinciu (PNL) - președinte, Enache Dragomir (PNL) - secretar, Adrian Pițigoi (PMP), Andrei Duran (PSD), Ion Dragomir (PSD)
Comisia nr. 4 - Cultură, sănătate, învățământ, culte și tineret, sport și turism: Florin Frățilă (PNL) - președinte, Gabriel Dima (ALDE) - secretar, Adrian Dochia (PNL), Marian Dulă (PNL), Corina Topală (PNL).

Citiți și:
Primarul Câmpinei și consilierii locali au depus jurământul de credință

Adrian Pițigoi este viceprimarul Câmpinei. L-au ales PNL, PSD și, bineînțeles, PMP
 

8521 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mara 25.06.2016 13:05 De ce nu spune acest Fratila cine a platit juristul care i-a facut Clubul, cine i-a platit transportul, cine i-a platit masa la oscar in doua randuri cine a avut initiativa pt acesta . Dle Fratila tie chiar nu îti este rusine sa spui ca ai facut, ca ai dres ,esti o rusine a acestui oras , ce cauti tu sa fii la comisia de sport si cultura ?astea se bat cap in cap cu tine ,nu sunteti compatibili.Lasa prietene pe altul ca tu abia iti cari capul dupa tine. Daca ar fi dupa mine acum ai fi pe luna .
  • Marian 26.06.2016 09:19 PNL Câmpina începe acest mandat cu stângul. Și, din câte înțeleg, cu stânga. O trădare internă ( Frățilă a fost și va rămâne un caracter urât) și o înțelegere ticăloasă doar pentru interese proprii ( Tiseanu și Voicilă)

Actualitate

2077 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1283 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

162 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

300 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.