Garda de Mediu ne dă dreptate: Câmpina are o problemă cu aruncarea gunoiului în locuri nepermise

Actualitate (Categoria articolului)

În urma controlului efectuat pe raza municipiului Câmpina de comisarii Gărzii de Mediu - Comisariatul Județean Prahova, s-a constatat că în mai multe zone ale localității sunt aruncate tot felul de deșeuri. Și este vorba în general despre zonele pe care noi vi le-am prezentat în cadrul campaniei "Câmpina curată". 

"În urma verificării au fost constatate abandonări de deșeuri în mai multe zone ale municipiului Câmpina, inclusiv pe râul Doftana, în amonte și aval de DN1, între Câmpina și Bănești. În urma acestor acțiuni de control au fost dispuse măsuri de remediere cu termene ferme de realizare. Primăria Câmpina a notificat realizarea măsurilor de salubrizare care se impun pentru zonele afectate. În următoarea perioadă, Comisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu va verifica modul în care au fost duse la îndeplinire măsurile dispuse privind salubrizarea zonelor unde s-au constatat depozitări necontrolate de deșeuri. Dacă aceste zone nu au fost salubrizate, se vor lua măsurile legale prevăzute de legislația în vigoare", se menționează în răspunsul pe care ni l-a transmis conducerea Gărzii de Mediu Prahova la întrebarea noastră legată de concluziile controlului efectuat la Câmpina. Precizăm că acest control a vizat starea de salubrizare a localității și căilor de comunicație.

Vă reamintim că în cadrul campaniei "Câmpina curată", derulată de noi în perioada 14 martie - 14 aprilie 2017, am identificat câteva zone care s-au transformat în adevărate depozite de gunoaie, printre acestea numărându-se: zona adiacentă Bulevardului Culturii, până la fostul ștrand acoperit; Aleea Parcului, cu tot cu drumul care coboară spre DN1; Lacul Curiacul (toată partea dinspre calea ferată, cu tot versantul, Strada Câmpineanu și Aleea Badea Cârțan); toată păduricea dintre Strada Plevnei și DN1; Strada Siretului (capătul dinspre Bulevardul Carol I); în jurul batalelor de pe Ecaterina Teodoroiu și Lacul Peștelui; Lacul Vlădoaia; Strada Oborului; diverse terenuri publice și multe proprietăți private etc.

4744 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • un investitor 29.04.2017 08:38 Fiecare cu ''biroul sau de presa''.L-am urmarit pe Tiseanu pe la singurul post tv de prin urbe,daca mai intrau si campineni on air sifonare la propriu.Era mai simplu sa angajezi un avocat pe o suma modica iar daca avea castiguri localitatea il facea cetatean de onoare.Ei asa dam si bani multi si daca pierdem banii sunt dati.Calea Dacia e sapun cu apa-a inceput Cast sa dea municipalitatea in judecata,maine si Hidro se revolta(picatura chinezeasca dese intreruperi ale furnizarii apei),mai niste cetateni suparati pe primar sau primarie,turn din Pisa,Cinematograf.O fi fost frumos domnule primar la inceput.Pacat de firele dv albe si ati luat proportii.Nu se arunca banii pe multe activitati inutile si SF?Mai taiati din ele ...Ce e mai trist este ca si finantatorii in imaginea primarului le-au fost intors spatele,agentii economic au tras obloanele din Campina ori sau mutat
  • Badea Valentin 18.03.2019 12:04 Pe o proprietate privată din Campina de fapt un drum de servitute de acces la bulevardul Carol 1 nr.148 o persoană depozitează gunoi pe motivul că este proprietatea sa și face ce vrea ! Oare așa să fie ?

Actualitate

1984 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1988 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

831 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

164 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.