Conducerea Spitalului Municipal Câmpina dorește să transforme o clădire-anexă în locuințe de serviciu pentru medici

Actualitate (Categoria articolului)

Clădirea respectivă se află în curtea Secției de Recuperare din Strada Vasile Alecsandri. Este foarte veche, a fost construită în anul 1905. "Primul pas ar fi ca în bugetul local pentru 2017 să includem o sumă, probabil undeva la 20.000 lei, pentru expertizarea clădirii. Să știm dacă poate fi reabilitată sau dacă o dărâmăm și construim una nouă în care să amenajăm locuințe pentru medici", a afirmat consilierul local Monica Clinciu, la ultima ședință ordinară a CL Câmpina.

Monica Clinciu, care este și președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal Câmpina, le-a spus colegilor consilieri despre intenția conducerii spitalului de a reabilita clădirea - anexă pentru a o transforma în locuințe de serviciu pentru medici. Aceasta ar fi una dintre investițiile pe care conducerea Spitalului Municipal le-ar dori realizate în 2017, pe listă figurând și reabilitarea primului etaj al sediului principal, cel din Bulevardul Carol I, spațiu unde se află întregul bloc operator și terapia intensivă. 

La rândul său, primarul Horia Tiseanu a afirmat că a primit din partea conducerii spitalului o adresă în care sunt menționate lucrările propuse pentru 2017 și prin care se cer fonduri de la bugetul local. "În total, ar fi vorba despre 1,4 milioane lei pentru renovarea unor secții. Mie ideea realizării unor locuințe de serviciu în clădirea din Strada Vasile Alescandri mi se pare cam futuristă. Când am avut cele șapte locuințe din blocul ANL scoase pentru specialiști, a venit un singur medic, așa că nu înțeleg de ce crede dl. Călin Tiu, managerul spitalului, că acum vor veni mai mulți medici și ar fi nevoie de o astfel de investiție în acel spațiu", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul Consiliului Local. 
Locuințele de serviciu ar aparține spitalului și ar putea reprezenta o soluție pentru atragerea medicilor tineri la Câmpina. În general, ei nu sunt interesați să închirieze un apartament, pentru care să plătească și chirie, și utilități, dar pe care să-l folosească doar câteva zile pe săptămână. Medicii vin să lucreze aici, nu neapărat să și locuiască în Câmpina. Ei au nevoie de un spațiu în care să stea doar în acele zile în care au programate consultații și eventual gărzi.

8363 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 17.02.2017 16:55 Orice lucru este bun cand este vorba sa aducem medici de . calitate in oras! Mai ales ca " infloesc " clinicile particulare , dar nu toata lumea isi permite costurile sau se fac sacrificii pentru a ajunge la un medic

Actualitate

335 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

464 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

104 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

55 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.