Câmpina, Strada Oborului, greu de descris în cuvinte

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă nu ar suna telefonul mobil și nu ar exista antenele parabolice de pe case, am putea crede că ne-am întos în timp. Dar nu, suntem în anul 2017, în municipiul Câmpina, pe Strada Oborului. "În țigănime", cum se spune. 

O zonă tristă, săracă, plină de praf și de gunoaie, lipsită de speranță. Teribil de deprimantă. Revoltător de murdară. Ne-am dori să-i întrebăm pe aleșii urbei când au fost ultima dată pe Oborului? Sau poate mai corect ar fi - ați fost vreodată pe Oborului? Aici este o altă lume, dar care, ne place sau nu, e parte din municipiul Câmpina. Votul oamenilor de pe Oborului este egal cu votul fiecăruia dintre noi. Vă spunem cu sinceritate că noi nu știm ce soluții ar putea exista pentru Oborului. Poate au liderii romilor vreo idee, poate cineva din administrația locală se gândește la ceva, sau poate consilierul pentru problemele romilor, că avem și așa ceva în Câmpina. Oamenii de aici, de pe Oborului, au buletine de Câmpina, chiar au, pentru că s-a gândit cineva la asta în urmă cu câțiva ani. Le-a făcut buletine și le-a luat votul. Dar, ca toți câmpinenii, locuitorii de pe Oborului ar trebui să aibă drepturi și obligații. De asta cine se ocupă?

5518 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Florin 13.04.2017 08:10 Sunt campinean, dar recunosc ca nu am fost niciodata pe aceasta strada. Nici nu stiu prea bine cam pe unde vine! Este cumva prin zona fostei rampe de gunoi? Oricum, ar trebui inclusa in circuitul turistic, iar ghidul sa inceapa prezentarea asa: Bine ati venit pe strada Oborului di Campina! Potriviti-va ceasurile cu 100 de ani in urma!
  • HIY 13.04.2017 09:30 Aici nu stau tuganii cărora le-a făcut Tiseanu buletine ca sa îl poată vota?!😁 Are vreunul contract pentru gunoi? 😎

Actualitate

490 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2186 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

322 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

422 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.