Școala Centrală și Corpul B al Liceului Energetic nu au autorizație de la ISU pentru securitate la incendii

Social (Categoria articolului)

Despre Școala Centrală am scris și în toamna anului trecut că nu are autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. A trecut un an și problema tot nu a fost rezolvată. Acum, aflăm că în Câmpina mai există o unitate de învățământ fără autorizație pentru securitate la incendii. Este vorba despre Liceul Energetic, mai exact cel mai nou corp al acestei unități - Corpul B.

Școala Centrală și Corpul B al Liceului Tehnologic Energetic sunt cele mai noi clădiri din domeniul învățământului. Școala Centrală a fost dată în folosință în anul 2007, iar Corpul B de la Energetic a fost inaugurat în decembrie 2015. Dacă în cazul Școlii Centrale s-au făcut mai multe demersuri pentru obținerea autorizației ISU, dar de fiecare dată dosarul a fost respins din diferite motive, în cazul Liceului Energetic această autorizație nici nu a fost solicitată, după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie. 
Interesant este faptul că atât directorul Școlii Centrale, cât și reprezentanți ai Primăriei Câmpina ne-au declarat că aceste două unități nu au nevoie de autorizație ISU, pentru că au fost construite după anul 2006, când s-a modificat legislația în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor. De fapt, este exact invers. La construcțiile date în folosință înainte de 2006 (când a apărut Legea 307 privind apărarea împotriva incendiilor) și la care nu există lucrări de extindere, dezvoltare sau schimbare de destinație nu este necesară obținerea autorizației ISU. 
Totuși, conducerea Școlii Centrale a încercat să obțină autorizație pentru ca lucrurile să fie în regulă. 'Noi am tratat cu mare atenție această problemă, avem hidranți funcționali, avem ieșiri de urgență, nu am lăsat nimic la voia întâmplării. Cu toate acestea, nu am reușit să obținem autorizația ISU și vă spun sincer că nu cred că este vina noastră', ne-a declarat directorul Școlii Centrale, prof. Nicolae Necula. Din informațiile noastre, se pare că problema este undeva la Primărie, proprietarul clădirii, care nu a reușit să completeze dosarul Școlii Centrale cu toate documentele necesare. 

Legislația în privința securității împotriva incendiilor s-a tot schimbat de-a lungul timpului. Totuși, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, ne-a precizat că un lucru este clar: ambele construcții, atât Școala Centrală, cât și Corpul B al Liceului Tehnologic Energetic, 'se încadrează în categoria clădirilor pentru care este obligatorie obținerea autorizației pentru securitate la incendii'.

5796 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petrișor 25.09.2016 14:10 Policlinica are autorizație ISU?
  • matei 03.10.2016 10:06 ca sa inteleaga toata lumea ce scrie aici: Primaria a pus in functiiune Scoala Centrala fara autorizatie la incendiu. Asta inseamna ca, legal, Primaria opereaza acea cladire pe PROPRIE RASPUNDERE. Adica, daca Doamne fereste se intampla ceva acolo si apare o situatie de urgenta (incendiu, cutremur, etc.), orice pagube materiale si victime vor fi raspunderea Primariei 100%. Inca o data, scoala functioneaza pe Propria Raspundere a Primariei! Ne trimitem copiii sa invete in cladiri neautorizate, dar e OK daca zice primaria ca e OK, nu?

Social

1433 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

682 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

301 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

427 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.