Percheziții la Ploiești și Poiana Câmpina, la persoane bănuite de proxenetism

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE 2 - 28 de persoane (proxeneți, prostituate, doi administratori ai unei locații din Ploiești, clienți) au fost duse la sediul Poliției în vederea audierilor. În aceeași cauză urmează a fi citate procedural și alte persoane. Dintre cele 28 de persoane, nouă au fost reținute (șapte bărbați și două femei).
UPDATE 1- Potrivit IJP Prahova, persoanele bănuite închiriau diverse locații din țară, unde plasau temporar femei în vederea practicării prostituției. Locațiile erau schimbate frecvent, prostituatele desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt județ. De la locațiile unde au avut loc perchezițiile, polițiștii au ridicat 30.000 lei, 2.000 euro, telefoane mobile și un pistor airsoft (nesupus autorizării), iar un autoturism a fost indisponibilizat în vederea cercetărilor.


Polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și de la Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează, în această dimineață, 10 percheziții la persoane bănuite de proxenetism. Este vorba despre două percheziții în Ploiești, două în comuna Poiana Câmpina, trei la București (în sectorul 5), una în Brașov și două la Valea Dragului (județul Giurgiu). Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, nouă mandate de aducere vor fi puse în executare.

Încă din luna iulie a acestui an, polițiștii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane care racolau femei în vederea practicării prostituției atât în țară, cât și în Marea Britanie. Unele dintre persoanele implicate facilitau "afacerea" prin închirierea unor imobile în care erau aduse femeile și clienții lor.
Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor SIAS din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului de Acțiuni Speciale din IJP Prahova, precum și cu participarea unor echipe de polițiști din cadrul Poliției Capitalei și IJP Giurgiu. De asemenea, la activități participă și echipe ale Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești. Vom reveni.
(Foto cu caracter ilustrativ)

3064 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2766 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3179 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

368 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.