Trupa "Fantastic" din Câmpina, pentru prima dată pe podium la un concurs de anvergură

Eveniment (Categoria articolului)

Probabil că puțini dintre dumneavoastră ați auzit despre Trupa de dans "Fantastic" din Câmpina. Sunt patru fetițe frumoase și talentate, ambițioase și extrem de muncitoare. Daria Ana Maria Stanei, Teodora Cucu, Bianca David și Ioana Daniela Dogaru, ele sunt Trupa "Fantastic". Iar profesorul Gabriel Dovînca este cel care le pregătește și alături de care au planuri mari pentru viitor.

Gabriel Dovînca a înființat această trupă în 2017, dar de pregătirea fetelor se ocupă de mai multă vreme. Antrenamentele se desfășoară în incinta Casei Tineretului, de patru ori pe săptămână. Fiecare mișcare este repetată de zeci, poate de sute de ori, până iese perfect. O muncă grea pentru niște fetițe de 10-12 ani. Dar pasiunea lor pentru dans este imensă. Iar acum au început să apară și rezultatele acestei munci formidabile. După premiul I obținut la Festivalul Tineretului de la Câmpina, organizat de Fundația Zamolxes, fetele au participat la prima lor competiție de anvergură - Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal", care a avut loc la București, în perioada 22-25 martie 2018. Iar aici, Trupa "Fantastic" a obținut premiul al II-lea la secțiunea dans modern, categoria 10-12 ani. O reușită extraordinară pentru micile câmpinence și un motiv de mândrie pentru profesorul lor. Felicitările noastre și mult succes în continuare!
Gabriel Dovînca a făcut parte din trupa de balet internațional condusă de maestrele coregraf Violeta Pocola și Marlen Pocola. A fost balerin în Trupa Fantastic din Constanța, a colaborat cu Teatrul Liric din Constanța și a fost coregraf la Fantasio. A lucrat apoi ca instructor coregraf la mai mult agenții de impresariat artistic și a avut numeroase spectacole în țară și străinătate. Are 50 de ani și predă acum cursuri copiilor pasionați de arta dansului.

(Imaginile foto și video ne-au fost puse la dispoziție de profesorul Gabriel Dovînca)

3225 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4329 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

1 comentarii

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

4973 vizualizari
17 sep. 2018 20:56

Super spectacol folcloric la Câmpina, în cadrul "Serbărilor Toamnei" 2018

Spectacolul din prima seară a celei de-a XI-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei" de la Câmpina a fost dedicat exclusiv folclorului și asta datorită includerii în festival a "Horei prahovene", o manifestare tradițională pe plan local. Și au făcut spectacol pe scena din centrul municipiului Ansamblul Folcloric "Nufărul" de la Cahul (Republica Moldova), Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, Adriana Deaș și invitații de marcă - Maria Dragomiroiu, Doinița și Ionuț Dolănescu.

Alte stiri recente

1700 vizualizari
22 sep. 2018 18:51

Liga A Prahova, etapa a 6-a. Rezultate

Etapa a 6-a a început în această dimineaţă, a continuat după-amiază şi se va încheia duminică. Iată rezultatele partidelor de sâmbătă:

2344 vizualizari
22 sep. 2018 06:55

Câmpina, România 100. Vila Dumitrescu sau "Casa de zahăr" de ieri, vila care se construiește astăzi, pe același loc

Vila Dumitrescu se afla pe Bulevardul Culturii, aproape de intersecția cu Strada Plevnei (Cotul Donului de mai târziu). A fost construită la începutul secolului al XX-lea și-i aparținea lui Gheorghe Dumitrescu, mulți ani director al societății petrolifere Steaua Română. Pentru frumusețea ei, pentru albul imaculat, i se mai spunea "Casa de zahăr".