Trupa "Fantastic" din Câmpina, pentru prima dată pe podium la un concurs de anvergură

Eveniment (Categoria articolului)

Probabil că puțini dintre dumneavoastră ați auzit despre Trupa de dans "Fantastic" din Câmpina. Sunt patru fetițe frumoase și talentate, ambițioase și extrem de muncitoare. Daria Ana Maria Stanei, Teodora Cucu, Bianca David și Ioana Daniela Dogaru, ele sunt Trupa "Fantastic". Iar profesorul Gabriel Dovînca este cel care le pregătește și alături de care au planuri mari pentru viitor.

Gabriel Dovînca a înființat această trupă în 2017, dar de pregătirea fetelor se ocupă de mai multă vreme. Antrenamentele se desfășoară în incinta Casei Tineretului, de patru ori pe săptămână. Fiecare mișcare este repetată de zeci, poate de sute de ori, până iese perfect. O muncă grea pentru niște fetițe de 10-12 ani. Dar pasiunea lor pentru dans este imensă. Iar acum au început să apară și rezultatele acestei munci formidabile. După premiul I obținut la Festivalul Tineretului de la Câmpina, organizat de Fundația Zamolxes, fetele au participat la prima lor competiție de anvergură - Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal", care a avut loc la București, în perioada 22-25 martie 2018. Iar aici, Trupa "Fantastic" a obținut premiul al II-lea la secțiunea dans modern, categoria 10-12 ani. O reușită extraordinară pentru micile câmpinence și un motiv de mândrie pentru profesorul lor. Felicitările noastre și mult succes în continuare!
Gabriel Dovînca a făcut parte din trupa de balet internațional condusă de maestrele coregraf Violeta Pocola și Marlen Pocola. A fost balerin în Trupa Fantastic din Constanța, a colaborat cu Teatrul Liric din Constanța și a fost coregraf la Fantasio. A lucrat apoi ca instructor coregraf la mai mult agenții de impresariat artistic și a avut numeroase spectacole în țară și străinătate. Are 50 de ani și predă acum cursuri copiilor pasionați de arta dansului.

(Imaginile foto și video ne-au fost puse la dispoziție de profesorul Gabriel Dovînca)

3155 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3191 vizualizari
02 iul. 2018 20:30

Oaspeți de la Cahul (Republica Moldova) la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", la Castelul Hasdeu

La Castelul "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina a avut loc astăzi "Sărbătoarea celor 2 Iulii", un eveniment cultural organizat pentru al 28-lea an consecutiv. Este sărbătoarea dedicată celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, soția și fiica. Este o sărbătoare frumoasă, care reunește personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice.

5717 vizualizari
01 iul. 2018 19:55

MEDI'S Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Centrul de Diagnostic și Tratament MEDI'S Câmpina împlinește în aceste zile 20 de ani de la înființare. Prima clinică privată din Câmpina s-a dezvoltat în timp, iar astăzi include și centrul de la Ploiești, dar și Fundația MEDI'S al cărei președinte este medicul chirurg Călin Tiu, doctor în științe medicale și membru al Societății Europene a Chirurgilor. Aniversarea MEDI'S a fost marcată printr-un simpozion care a avut ca temă principală "Hipertensiunea arterială" și o petrecere la care au participat medicii prezenți la simpozion, precum și echipa MEDI'S.

Alte stiri recente

1919 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2247 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.