Trupa "Fantastic" din Câmpina, pentru prima dată pe podium la un concurs de anvergură

Eveniment (Categoria articolului)

Probabil că puțini dintre dumneavoastră ați auzit despre Trupa de dans "Fantastic" din Câmpina. Sunt patru fetițe frumoase și talentate, ambițioase și extrem de muncitoare. Daria Ana Maria Stanei, Teodora Cucu, Bianca David și Ioana Daniela Dogaru, ele sunt Trupa "Fantastic". Iar profesorul Gabriel Dovînca este cel care le pregătește și alături de care au planuri mari pentru viitor.

Gabriel Dovînca a înființat această trupă în 2017, dar de pregătirea fetelor se ocupă de mai multă vreme. Antrenamentele se desfășoară în incinta Casei Tineretului, de patru ori pe săptămână. Fiecare mișcare este repetată de zeci, poate de sute de ori, până iese perfect. O muncă grea pentru niște fetițe de 10-12 ani. Dar pasiunea lor pentru dans este imensă. Iar acum au început să apară și rezultatele acestei munci formidabile. După premiul I obținut la Festivalul Tineretului de la Câmpina, organizat de Fundația Zamolxes, fetele au participat la prima lor competiție de anvergură - Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal", care a avut loc la București, în perioada 22-25 martie 2018. Iar aici, Trupa "Fantastic" a obținut premiul al II-lea la secțiunea dans modern, categoria 10-12 ani. O reușită extraordinară pentru micile câmpinence și un motiv de mândrie pentru profesorul lor. Felicitările noastre și mult succes în continuare!
Gabriel Dovînca a făcut parte din trupa de balet internațional condusă de maestrele coregraf Violeta Pocola și Marlen Pocola. A fost balerin în Trupa Fantastic din Constanța, a colaborat cu Teatrul Liric din Constanța și a fost coregraf la Fantasio. A lucrat apoi ca instructor coregraf la mai mult agenții de impresariat artistic și a avut numeroase spectacole în țară și străinătate. Are 50 de ani și predă acum cursuri copiilor pasionați de arta dansului.

(Imaginile foto și video ne-au fost puse la dispoziție de profesorul Gabriel Dovînca)

3029 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3717 vizualizari
21 apr. 2018 20:16

Persoane de toate vârstele au promovat respectul reciproc în trafic la "Marșul pe două roți" - Câmpina 2018

Aproximativ 300 de bicicliști și motocicliști au participat astăzi, la Câmpina, la "Marșul pe două roți pentru conștientizare civică", eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de asociațiile ProCâmpina, Roata de Foc și Caraiman, cu sprijinul unor parteneri și sponsori privați. "Marșul pe două roți" nu este un protest și nici o paradă de motoare și biciclete, este o manifestare publică prin care se dorește promovarea respectului reciproc în trafic.

1752 vizualizari
19 apr. 2018 10:53

Salonul Internațional de Artă Fotografică ONIX, la a doua ediție. Vernisajul are loc pe 28 aprilie, la Casa de Cultură din Câmpina

463 de artiști fotografi din 59 de țări de pe toate continentele au trimis 6.328 lucrări la cea de-a doua ediție a Salonului ONIX organizat la Câmpina. Vernisajul ONIX 2018 va avea loc la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza", pe 28 aprilie, de la ora 14.00, și vor fi expuse o parte dintre fotografiile câștigătoare la fiecare secțiune: color open, color people, monochrome open, travel, nature.

Alte stiri recente

3958 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

1882 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.