Trupa "Fantastic" din Câmpina, pentru prima dată pe podium la un concurs de anvergură

Eveniment (Categoria articolului)

Probabil că puțini dintre dumneavoastră ați auzit despre Trupa de dans "Fantastic" din Câmpina. Sunt patru fetițe frumoase și talentate, ambițioase și extrem de muncitoare. Daria Ana Maria Stanei, Teodora Cucu, Bianca David și Ioana Daniela Dogaru, ele sunt Trupa "Fantastic". Iar profesorul Gabriel Dovînca este cel care le pregătește și alături de care au planuri mari pentru viitor.

Gabriel Dovînca a înființat această trupă în 2017, dar de pregătirea fetelor se ocupă de mai multă vreme. Antrenamentele se desfășoară în incinta Casei Tineretului, de patru ori pe săptămână. Fiecare mișcare este repetată de zeci, poate de sute de ori, până iese perfect. O muncă grea pentru niște fetițe de 10-12 ani. Dar pasiunea lor pentru dans este imensă. Iar acum au început să apară și rezultatele acestei munci formidabile. După premiul I obținut la Festivalul Tineretului de la Câmpina, organizat de Fundația Zamolxes, fetele au participat la prima lor competiție de anvergură - Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal", care a avut loc la București, în perioada 22-25 martie 2018. Iar aici, Trupa "Fantastic" a obținut premiul al II-lea la secțiunea dans modern, categoria 10-12 ani. O reușită extraordinară pentru micile câmpinence și un motiv de mândrie pentru profesorul lor. Felicitările noastre și mult succes în continuare!
Gabriel Dovînca a făcut parte din trupa de balet internațional condusă de maestrele coregraf Violeta Pocola și Marlen Pocola. A fost balerin în Trupa Fantastic din Constanța, a colaborat cu Teatrul Liric din Constanța și a fost coregraf la Fantasio. A lucrat apoi ca instructor coregraf la mai mult agenții de impresariat artistic și a avut numeroase spectacole în țară și străinătate. Are 50 de ani și predă acum cursuri copiilor pasionați de arta dansului.

(Imaginile foto și video ne-au fost puse la dispoziție de profesorul Gabriel Dovînca)

6064 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1222 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1280 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

372 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

756 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.