Primăria Câmpina explică suspendarea proiectelor cu fonduri europene prin existența unor "mici impedimente"

Actualitate (Categoria articolului)

În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pe 7 iunie 2018 am transmis Primăriei Câmpina și Ministerului Dezvoltării Regionale câte o adresă prin care solicitam să ni se spună dacă au intervenit probleme în derularea a două proiecte cu fonduri europene. Este vorba despre două proiecte aflate încă de anul trecut în faza de contractare, dar se întârzie foarte mult cu semnarea contractelor de finanțare. Ministerul ne-a răspuns după mai puțin de o săptămână. Astăzi, după aproape o lună, am primit răspuns și de la Primăria Câmpina. Ministerul spune că a fost suspendată contractarea proiectelor din cauza unei corecții la Calea Dacia. Primăria Câmpina spune că, de fapt, au apărut unele "mici impedimente".

Punând față în față cele două răspunsuri aproape că ne-am amuza dacă nu ar fi vorba despre un subiect atât de serios și de grav. După aproape o lună de la trimiterea solicitării noastre în baza Legii 544, Primăria ne trimite câteva rânduri în care ne spune că au apărut "mici impedimente" în contractarea finanțării europene pentru cele două proiecte - restaurarea Castelului Hasdeu și reabilitarea termică a Blocului 12 de pe Strada Victoriei. "Mici impedimente" de vreo 5,5 milioane lei, cât este valoarea corecției financiare aplicate la Calea Dacia și pentru care Primăria se judecă cu Ministerul Dezvoltării. Primăria a pierdut la Curtea de Apel Ploiești, iar acum recursul este la Înalta Curte. Niciun cuvânt despre suspendarea contractării celor două proiecte, niciun cuvânt despre adresa trimisă de Ministerul Dezvoltării la Primărie în urmă cu ceva vreme și prin care se anunța decizia privind blocarea proiectelor până la achitarea creanței de 5,5 milioane lei. Totul e bine, sunt doar niște "mici impedimente"...

Citiți și Ministerul Dezvoltării a suspendat proiectele cu fonduri europene pentru Câmpina

4506 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1078 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1123 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

890 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

412 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.