Flori la mormântul pictorului Nicolae Grigorescu, depuse de Asociația Pensionarilor din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Astăzi, 15 mai 2018, se împlinesc 180 de ani de la nașterea marelui pictor Nicolae Grigorescu, cel care și-a legat numele pentru totdeauna de Câmpina în momentul în care a ales să locuiască aici. Nicolae Grigorescu s-a născut la 15 mai 1838 în satul Pitaru (Dâmbovița) și a murit la 21 iulie 1907, la Câmpina, fiind condus pe ultimul drum, cum altfel, decât cu un car cu boi. La mormântul său din Cimitirul Bobâlna, membrii Asociației Pensionarilor din Câmpina au depus astăzi flori și au aprins lumânări.

Pentru că a fost și va rămâne un mare român, un artist desăvârșit, un fondator al picturii române moderne și un simbol pentru multe generații de artiști, pentru că a ales Câmpina ca loc unde să-și trăiască ultima parte a vieții și să creeze, Asociația Pensionarilor din Câmpina a dorit să-i aducă un omagiu maestrului Nicolae Grigorescu. Cu flori și lumânări, reprezentanții asociației au mers la mormântul pictorului, dorind astfel și să le reamintească celor mai tineri că aici, la Câmpina, a fost înmormântat cel mai mare pictor român, asta chiar dacă, ulterior, după cum se spune, osemintele i-au fost duse în cavoul familiei din București.
Președintele Asociației Pensionarilor, Alexandrina Minculescu, a spus câteva cuvinte despre viața marelui pictor, despre originile acestuia, despre primele iconițe pictate pe când avea 12 ani, despre primul atelier unde Grigorescu și-a început ucenicia. Iar la final, Alexandrina Minculescu a citit două strofe dintr-o emoționată poezie scrisă de Ștefan Octavian Iosif și dedicată lui Nicolae Grigorescu. (video)

3186 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

684 vizualizari
15 nov. 2018 12:45

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități ale României din prima jumătate a secolului trecut. O personalitate care a avut multiple legături cu Câmpina.

1596 vizualizari
15 nov. 2018 12:21

Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

3 comentarii

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.

Alte stiri recente

184 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

2421 vizualizari
14 nov. 2018 21:21

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy Câmpina lansează o campanie gratuită de infiltrații cu ozon

1 comentarii

O adevărată premieră pe piața serviciilor medicale din Câmpina a fost lansată de Centrul Medical Ozon Clinic Therapy, situat pe Strada 1 Mai, nr. 31, și care, de la 1 noiembrie 2018, desfășoară o campanie gratuită de infiltrații cu ozon.