CS Câmpina a pierdut şi apelul în disputa cu HM Junior Câmpina

Sport (Categoria articolului)

Cum prea mult sport în Câmpina nu avem, în schimb nu ducem lipsă de scandaluri între puținele entități sportive din localitate. Capul de afiș al verii 2017 în materie de conflicte a fost deținut de scandalul dintre CS Câmpina - club înființat de administrația locală și finanțat din bani publici și HM Junior Câmpina - un club privat de fotbal. Iar disputa a ajuns pe masa comisiilor AJF Prahova. După ce a pierdut la Comisia pentru Statutul și Transferul Jucătorului, CS Câmpina a pierdut și recursul la Comisia de Apel. Acum, clubul municipalității este bun de plată.

Reamintim pe scurt despre ce este vorba în acest conflict. CS Câmpina şi HM Junior Câmpina au încheiat un contract, în vara anului 2016, prin care HM se obligă să cedeze o echipă de juniori în schimbul folosirii gratuite a terenului sintetic de la Căminul Petrol pentru fiecare an sportiv. După primul an din contract, HM nu a mai dat cea de-a doua echipă către CS, astfel că, după mai multe runde de întâlniri, negocieri, dispute, unele chiar intermediate de oameni politici, HM a decis să solicite, prin intermediul Comisiei pentru Statutul şi Transferul Jucătorului, grila de formare pentru toţi cei 18 jucători cedaţi în primul an al contractului. Prima comisie a dat câştig de cauză HM-ului, pe 19 septembrie, iar CS Câmpina a făcut recurs. Acesta a avut loc pe 18 octombrie la Comisia de Apel, iar verdictul a fost dat pe 20 octombrie.

Comisia de Apel din cadrul AJF Prahova (preşedinte – Paul Mâinea, Marian Popa, Nicu Lazăr – membri, Stelian Achimescu – secretar) a respins recursul formulat de CS Câmpina, prin avocat Anca Mituică, dintr-un motiv incredibil: nu a fost timbrată cererea de recurs în mod corespunzător. Adică, în loc de 3.600 lei, pe care trebuia să-i plătească până pe 18 octombrie, CS Câmpina a prezentat doar o fotocopie a unui ordin de plată în valoare de 200 lei şi purtând data de 19 octombrie, adică a doua zi după şedinţa Comisiei de Apel! 
Acum, menţinându-se decizia Comisiei pentru Statutul şi Transferul Jucătorului din cadrul AJF Prahova, CS Câmpina ar trebui să plătească suma de 24.251 lei (grila de formare pentru jucătorii cu care s-au încheiat contracte de pregătire sportivă – Laurenţiu Fabian Nicuţă, Alex Ionuţ Badea, Viorel Marian Banu, Cristian Nicolae Catrina, Ionuţ Paul Rece, George Gabriel Julan, Daniel Dumitru, Alexandru Daniel Cordoşi, Octavian Stelian Stancu) şi să permită jucătorilor cu care nu s-au încheiat contracte de pregătire sportivă să revină la HM Junior Câmpina (Doru Martin Vasile, Ruben Gheorghe, Andrei Vlăduţ Rotaru, Alexandru Virgil Rîşnoveanu, Ionuţ Marian Ştefan, Mihai Sebastian Buta, Ionuţ George Sărăţeanu, Ionuţ Adonis Cazan, Mihai Iordache). 
De asemenea, CS Câmpina poate contesta decizia Comisiei de Apel a AJF Prahova la Comisia de Recurs a FRF. Iar dacă nici aici nu-şi vor găsi dreptatea, cei de la CS Câmpina pot merge chiar şi la TAS, la Lausanne. Desigur, toată această „distracţie” fiind pe bani publici!

4860 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1325 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2098 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

1102 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

693 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.