În cadrul ședinței din 19 decembrie 2017 a Consiliului Local Câmpina s-a discutat și despre faimosul raport de activitate al Clubului Sportiv Câmpina, cel asupra căruia noi am ridicat numeroase semne de întrebare încă dinainte de ședință. Inițial, discuțiile au fost interesante, dar la final am asistat la o reacție incredibilă a administrației locale. S-au pus multe întrebări, iar atunci când președintele Adrian Stoican (foto) ar fi trebuit să răspundă, viceprimarul Adrian Pițigoi, în calitate de președinte de ședință, a sistat discuțiile și a propus ca CS Câmpina să mai depună un raport de activitate în ianuarie 2018. (video)
Nu știm de ce viceprimarul l-a oprit pe Adrian Stoican să vorbească, să răspundă în plen la întrebările consilierilor. Poate s-a temut că președintele CS Câmpina ar putea spune cine știe ce prostie, fără o hârtie în față. Sau poate că subiectul nu e de interes pentru unii dintre aleși. Sau poate că, pur și simplu, Stoican e lăsat de capul lui până când se va trage o linie și se va considera că nu e bun pentru postul ocupat.
Dar iată cum au decurs discuțiile înainte de intervenția viceprimarului. Trei consilieri locali au spus lucruri importante pe marginea raportului de activitate al CS Câmpina, lucruri grave, chiar.
Elena Albu: „CS Câmpina a încheiat cu HM Junior un contract ilegal, ignorând total hotărârea Consiliului Local. Dacă se va ajunge în instanţa civilă cu acest proces, Consiliul Local ar trebui să fie intervenient şi să invoce faptul că s-a încălcat o hotărâre a Consiliului Local şi că acest contract e ilegal. Cineva trebuie să răspundă pentru că se ignoră şi se încalcă sistematic hotărârile Consiliului Local.”
Livia Lupu: “Este un raport făcut de neprofesionişti, nu se regăsesc în el date esenţiale legate de venituri şi cheltuieli şi nu înţeleg nici ce căi de atac mai căutaţi în privinţa litigiului pierdut cu HM Junior, atâta vreme cât decizia FRF este definitivă şi executorie!”
Monica Clinciu: „Acest contract încheiat cu HM Junior este în contradicţie flagrantă cu hotărârea Consiliului Local privind regulamentul CS Câmpina. Persoana care l-a semnat trebuie să dea explicaţii şi le aşteptam în acest raport, dar ele nu se regăsesc. Nu mai vorbesc de faptul că raportul este plin de greșeli gramaticale la care nu mă aşteptam din partea unui profesor. Pentru că președintele clubului, dl. Stoican, este profesor. Dar dincolo de asta sunt multe explicații pe care trebuie să ni le dea. Să ne explice, de exemplu, cine desfăşoară activitatea de antrenor la secția de nataţie, de unde fostul instructor a plecat de multă vreme. Aș vrea să știu cum e cu cele două contracte de muncă ale domnului Stoican, ambele cu normă întreagă. Este adevărat că legea nu interzice acest lucru, dar, pe de altă parte, vă reamintesc că din vara acestui an s-a schimbat Codul Muncii, iar pontajele sunt obligatorii. Sunt și eu curioasă cum este pontat domnul Stoican la cele două locuri de muncă pe care le are, profesor la școală și președinte la CS Câmpina, ambele contracte cu 8 ore pe zi!”
Președintele CS Câmpina, Adrian Stoican, a apucat să răspundă efectiv doar la o întrebare: „Avem două variante în litigiul cu HM Junior, fie să mergem la Tribunalul de la Lausanne, fie să formulăm o acţiune în anulare a hotărârii Comisiei de Recurs FRF la Curtea de Apel Bucureşti, iar pentru această din urmă variantă avem un termen de o lună”. Despre problemele ridicate de consilierii Elena Albu și Monica Clinciu, președintele CS Câmpina nu a mai apucat să spună nimic pentru că a intervenit viceprimarul Adrian Pițigoi, în calitate de președinte de ședință și i-a cerut lui Stoican să transmită un răspuns scris la toate problemele până la şedinţa de la finalul lunii ianuarie. Mai mult, a solicitat un vot din partea consilierilor, iar aceștia au fost în unanimitate de acord cu această... procedură.
La prima vedere, pare o tergiversare nejustificată din partea autorităţilor. De ce să nu vrei să lămureşti lucrurile acum şi să mai lași să treacă încă o lună, pentru ca Adrian Stoican să mai aștearnă pe hârtie încă un raport, cu virgule între subiect și predicat. O altă variantă ar fi că până la finalul lunii ianuarie trece termenul de 30 de zile în care poate fi formulată acţiunea în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, ceea ce ar echivala cu dezafilierea CS Câmpina din cadrul FRF, implicit AJF, pentru că – în conformitate cu regulamentele FRF, nicio decizie a unui organism sportiv nu poate fi atacată în instanţa civilă. Iar cazul Universitatea Craiova este deja celebru, chiar şi pentru cei care nu sunt microbişti. Oare să vrea administrația locală să-l lase pe Stoican să-şi frângă singur gâtul?! Şi mai avem o nedumerire: tăcerea prelungită a primarului Horia Tiseanu. S-a vorbit de mai multe ori despre problemele de la CS Câmpina, dar primarul nu a avut niciodată nimic de spus. Nici măcar un cuvânt. Poate că nu-l interesează, nu vrea să știe, să se descurce alții. Nu este o poziție corectă din partea unui primar față de un club al administrației locale, deci un club finanțat din bani publici.
Dar pentru a încheia într-o notă mai optimistă, avem şi noi o propunere. Cu siguranţă, raportul lui Adrian Stoican, din ianuarie, nu va lămuri lucrurile. Şi atunci, noi propunem Consiliului Local să înfiinţeze o comisie care să analizeze activitatea clubului, pe principiul „Când vrei să îngropi un subiect, mai faci o comisie”. Iar ca să fie interesul şi mai mare pentru această comisie, doar membrii acesteia să poată merge în excursie la Lausanne, dacă se va decide atacarea hotărârii FRF la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv din Elveţia.
După decizia Curții de Apel Ploiești, care a respins contestația primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea, privind măsura arestării preventive, Poliția a transmis că pune în executare mandatul de arestare preventivă pentru 30 zile.
HidroPrahova a anunțat semnarea unui nou contract de execuție rețele de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Băicoi, Scorțeni, Bănești și Telega, contract în valoare de 265.279.622,88 lei.
Municipiul Câmpina este inclus oficial, din 21 mai 2025, în calendarul național de emitere a Cărții Electronice de Identitate (CEI), un document modern, securizat și aliniat standardelor europene.
Trofeul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului-Concurs de Interpretare Folk "Sunetul Muzicii" a fost câștigat de o câmpineancă.