'Salvator din pasiune', un proiect pentru toți cei care vor să fie voluntari în cadrul ISU

Social (Categoria articolului)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență lansează un nou proiect și o provocare, în același timp. Toți cei care doresc să devină voluntari în cadrul ISU pot face acest lucru începând de astăzi. Proiectul "Salvator din pasiune" se derulează în perioada 10 mai - 29 iulie 2016.

"Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice, o implicare materializată în sprijin acordat comunităților în timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora", se arată în comunicatul remis de ISU Prahova. 
Proiectul este structurat în trei etape care presupun înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să se alăture salvatorilor de la ISU sunt următoarele:
- vârsta cuprinsă între 16 și 65 ani
- apt din punct de vedere medical
- să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni cu intenție
- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul ISU. 
Dosarul candidatului trebuie să conțină: cerere de înscriere, certificat de cazier judiciar (pentru persoanele de peste 18 ani), copie a actului de identitate, aviz psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverință medicală, acordul părinților/tutorelui legal pentru persoanele care nu au 18 ani. Detalii suplimentare puteți afla accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și cele ale inspectoratelor județene.

3995 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4744 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

92 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

234 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.