Reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina se va realiza tot cu fonduri europene. Valoarea proiectului - aproape 6 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Prezent astăzi la Câmpina pentru a semna contractul de finanțare cu fonduri europene pentru restaurarea Muzeului Hasdeu, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, a venit și cu o altă veste bună. Acesta a afirmat că până la sfârșitul anului va fi semnat și contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina. Proiectul va fi finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, în cadrul POR - Axa prioritară 3.

"Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Câmpina" este un proiect cu o valoare foarte mare, de 26,53 milioane lei, care a fost depus de mai multă vreme de Primăria Câmpina în vederea obținerii de fonduri europene. Proiectul se află acum în etapa de evaluare tehnico-financiară și, după cum a afirmat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, "suntem convinși că vom reveni la Câmpina în al patrulea trimestru al anului pentru a semna și acest contract de finanțare". (video)
Fiind vorba despre un proiect cu o valoare mare, automat și cofinanțarea de 2% de la bugetul local va fi destul de importantă, undeva la 530.000 lei. Proiectul nu presupune doar o anvelopare a clădirii Spitalului Municipal, ci este un proiect complex, care include multe lucrări de izolații și termoizolații, preluare a apelor pluviale, un sistem de panouri fotovoltaice, sisteme de climatizare și ventilare mecanică, modernizarea instalațiilor de iluminat, a instalației electrice, a rețelei de canalizare etc.

4312 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ham Production 04.09.2018 23:24 Cu fonduri europene ar reabilita Capela Hernea,Caminele de la Petrol,podul spre Banesti,etc.
  • Dumitru Sile 05.09.2018 10:16 HA,s-a deschis robinetul UE,unii isi freaca mainile,altii se enerveaza,in general toti se gandesc acum cum sa FURE din bani fara sa observe UE.Experienta trecuta va fi oare de folos?sa nu ajungem in justitie ?dar ce conteaza, FURA ei platim noi.Oare cate dosare penale se vor face?putem sa pariem la bursa?ne distram si noi.
  • Papuc Victor 05.09.2018 10:20 Expresia fetei edilului exprima dezamagire,ingandurare,oare mai pot fura ceva ,acum vin altii la rand.oricum D-l Hasdeu a fost de fata si a ascultat si inregistrat tot,va fi chemat ca martor.

Actualitate

170 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3052 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

682 vizualizari
15 nov. 2018 12:45

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități ale României din prima jumătate a secolului trecut. O personalitate care a avut multiple legături cu Câmpina.

1585 vizualizari
15 nov. 2018 12:21

Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

3 comentarii

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.