S-a găsit o soluţie legală pentru susţinerea financiară a Târgului Mierii - Câmpina 2017

Actualitate (Categoria articolului)

În această după-amiază, la Primăria Câmpina a avut loc o întâlnire între reprezentanții administrației locale și cei ai Asociației Apicole "Valea Prahovei", organizatorul Târgului Mierii. Scopul - găsirea unei soluții legale în vederea acordării de finanțare de la bugetul local pentru ediția din acest an a manifestării. Spunem soluție legală pentru că, după cum s-a discutat și la ultima ședință a Consiliului Local, au fost descoperite unele nereguli în privința susținerii financiare a Târgului Mierii din bani publici. 

Au fost prezenţi la discuții primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Piţigoi, administratorul public Remus Bădulescu, secretarul Paul Moldoveanu, precum şi consilierii locali Monica Clinciu, Ion Dragomir, Florin Frăţilă, Cătălin Minea, Costantin Cândea, Ion Petrescu, Viorel Bondoc, Andrei Duran, Lucian Cercel, Dragomir Enache, Adrian Dochia şi Gabriel Dima. Din partea Asociației Apicole “Valea Prahovei” au participat președintele Mihai Apostolescu și alți trei reprezentanți. 
Vă reamintim pe scurt că această întâlnire a fost stabilită la ultima ședință a Consiliului Local, când aleşii câmpineni nu s-au mai arătat dispuşi să finanţeze, practic fără nici un control, această acţiune ajunsă acum la a 12-a ediție. „Nu mai vrem să fim martori la japcă!”, a fost declaraţia consilierului Ion Dragomir, fost viceprimar al municipiului, care a generat un pas înapoi atât din partea primarului Horia Tiseanu, cât şi a iniţiatorilor proiectului prin care se alocau 27.400 lei pentru Târgul Mierii. Nu mai revenim la discuțiile din cadrul ședinței, am scris despre asta la momentul respectiv. Precizăm doar că principala problemă este legată de spațiul în care se desfășoară Târgul Mierii (holurile mari și parcările de la Casa Tineretului), un spațiu pus gratuit la dispoziția organizatorilor de către administrația locală și pentru care Asociația Apicolă “Valea Prahovei” le-a perceput chirie apicultorilor veniți la manifestare. 

La întâlnirea de astăzi s-a plecat de la premisa că, în ultimii 11 ani, s-au alocat nu tocmai legal peste 150.000 lei (1,5 miliarde lei vechi) de la bugetul local pentru Târgul Mierii şi s-a încercat găsirea unei soluţii care să respecte legea. S-au spus multe, s-a mai ridicat şi tonul, au rămas unele lucruri neexplicate, dar soluţia convenită cu reprezentanţii Asociaţiei Apicole „Valea Prahovei” a fost următoarea: Asociația va închiria de la Consiliul Local spaţiile aferente desfăşurării acestei acţiuni. Deci va plăti o taxă de închiriere așa cum plătesc toți cei care folosesc domeniul public și spații din instituțiile publice pentru desfășurarea unor activități comerciale. Apoi, Asociația va putea percepe la rândul său o taxă de la expozanții care vin la Târgul Mierii. De asemenea, Consiliul Local va finanţa, prin Casa Tineretului, toate acţiunile legate de promovarea evenimentului. Soluţia găsită va deveni proiect de hotărâre care va fi aprobat într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, cel mai probabil vineri după-amiază.

6893 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • japca jeny 01.02.2017 21:40 In sfarsit comisia "Martori la Japca" a decis dupa eforturi deosebite .Daca intrebau pe cel mai prost functionar din administratie aveau aceiasi solutie de acum 12 ani.De neinteles de ce atata indolenta,nesimtire ,prostie timp de 12 ani.Apropo,sunt peste 300 de mii de oameni in strada si cer stoparea HOTIEI,PROSTIEI,NESIMTIRII, oare nu ajunge?HUUOOOOOOOOOOOOOO.!!!!!
  • Codrutza 01.02.2017 22:05 Un miliard si jumatate!!! Uluitor! Dar sub 2 miliarde pot fura linistiti, asa au stabilit sefii de partid ai lui Dragomir!
  • Marcu 02.02.2017 10:21 Nu cumva unii politicieni locali se folosesc de notorietatea targului pentru a-si promova imaginea publica ? Asta pentru ca nimeni nu a putut sa prezinte pana acum o dovada ca cineva,persoana fizica ,si-a insusit ceva si ca banii nu ar fi fost contabilizati in evidenta asociatiei(care este nonprofit si nu este a lui X sau Y ). Dar...asa mai aparem intr-o fotografie sau comentariu,in ziar sau la televiziune,ne dam...sfinti sau fete mari...etc
  • Albinel 02.02.2017 17:23 http://www.ziare.com/media/radio/nereguli-la-radioul-public-membrii-comitetului-director-au-incasat-2-5-milioane-de-lei-fara-nicio-baza-legala-1452322 La Campina, au ajutat o asociatie nonprofit, care au facut din targ cea mai frumoasa actiune prin care au promovat consumul unui aliment sanatos -mierea.La radio,politicienii care fac parte din CA au luat pentru ei PERSONAL,o suma URIASA,fara sa ofere nimic in schimb....
  • Tudor 03.02.2017 10:49 „Deci va plăti o taxă de închiriere așa cum plătesc toți cei care folosesc domeniul public și spații din instituțiile publice pentru desfășurarea unor activități comerciale” - Comisia acceptă că acest târg este o activitate economică, aducătoare de venituri. Foarte bine până aici! Păi , dacă este o activitate economică, a unei persoane juridice, DE CE FINANȚEAZĂ PRIMĂRIA PROMOVAREA ACTIVITĂȚII ECONOMICE? Plătim din bugetul local ca să obțină mai mult profit un agent economic? Ați făcut-o praf!
  • Marcu 04.02.2017 09:07 Tudorele,asociatia este o institutie non profit,care se lupta pentru drepturile stuparilor si care isi promoveaza produsele muncii lor:mierea,propolisul,polenul..etc.a caror valoare nutritiva este unanim recunoscuta.Eu apreciez ca acest demers trebuie sprijinit,pentru ca si ei ca si tine platesc impozite in aceasta tara. Pentru Serbarile Toamnei se TOACA de 5 ori mai multi bani si singurii profitori sunt niste artisti care nu au nimic comun cu localitatea noastra...+ atmosfera de iarmaroc....
  • Diana Nedelcu 04.02.2017 17:38 Apostolescu isi cam bate joc de Campina! Dupa ce a luat sute de milioane in fiecare an de la noi, campinenii, acum face pe grozavul si pe smecherul, dandu-si arama pe fata! Pe un forum de specialitate al apicultorilor, Apostolescu a anuntat deja ca Targul Mierii din acest an nu va mai avea loc la Campina, fiind in discutii cu mai multe administratii din alte localitati prahovene! O mare bataie de joc cu acest individ, Apostolescu!
  • Rodica Darie 04.02.2017 18:41 Am inteles ca luni va avea loc sedinta Consiliului Local prin care se aproba toate acestea si am mai inteles ca se va vota o taxa speciala pentru dl. Apostolescu, pardon, pt Targul Mierii, undeva cam la jumatate fata de cat platesc alti comercianti prin Campina pentru exact acelasi lucru - inchirierea spatiului de pe domeniul public pentru desfasurarea de activitati comerciale. Ca taxa va fi atat de mica, e problema alesilor locali cand vor fi intrebati de DNA, dar surpriza mare va veni in momentul in care Apostolescu va anunta ca nu mai organizeaza acest targ la Campina, avand deja alte aranjamente! Adica, a gasit alti fraieri pe care i-a prostit!
  • Apis Melifera 05.02.2017 17:30 Usurel doamnelor...Ne pare rau ca v-ati suparat, dar d-l Apostolescu si stuparii lui din Campina au realizat acest brand: Targul Mierii.Autoritatile locale au realizat Serbarile Toamnei pentru care cheltuie de 5 ori mai mult. Ca nu se poate compara una cu alta ....ne scuzati, nu este vina stuparilor. Apropo,de la care alta actiune organizata cu sprijin financiar local(in care se regasesc si impozitele stuparilor) s-a obtinut o promovare mai eficienta a Municipiului Campina? De la Balul Halatelor Albe,de la Serbarile Toamnei,de la Revelion...? Oricum,stuparii vor putea prezenta documente legale,pentru cum au fost cheltuiti banii.Asociatia are de 2 ani un sediu care a fost obtinut prin licitatie publica,desi legea prevedea si posibilitatea ca autoritatile publice locale sa repartizeze un spatiu cu titlu gratuit.Pentru alte asociatii din Campina,sprijinite politic, s-a putut acorda sediu gratuit,pentru stupari nu.....Deci asociatia "Valea Prahovei" are destule cheltuieli pentru a putea supravietui si de aceea organizeaza acest targ,promovind prin acesta consumul produselor apicole .Va rugam sa intelegeti ca noi ,prin tot ce am facut nu am urmarit neaparat un castig financiar dar nu putem fi filantropi ,mai ales in relatia cu cu cei care se cred Dumnezeul acestui municipiu(se cred doar).Mai usor cu sloganurile "ban public", "DNA" ,ca nu mor caini... Ce va fi vom hotari luni seara !
  • Rodica Darie 06.02.2017 12:51 Pt domnul sau doamna "Apis": nu va mai lăudați cu promovarea atâta vreme cât ea a fost făcută pe bani, pe banii campineni lor! Asa ca orice comparație cu alt eveniment nu are logica decât dacă te lungi pe degete de miere. Dacă în orice alt eveniment s-ar acorda fonduri pt promovare ca la acest târg, nu ați mai avea nici un argument! Așteptăm să răspundeți ce a discutat Apostolescu zilele trecute cu primarii din Ploiești și Banesti! Cumva vrea mutarea târgului?!

Actualitate

1877 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

325 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

111 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

451 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: