Daruri de la doamnele din PSD Câmpina pentru copiii de la Asociația AISI

Social (Categoria articolului)

Copiii de la Asociația "Inima sfântă a lui Isus" (AISI) au primit astăzi vizita reprezentantelor Organizației de Femei a PSD Câmpina. Doamnele de la OFSD au dorit ca în pragul Sărbătorilor de Iarnă să le ofere daruri micuților de la AISI și au mers cu dulciuri, fructe, băuturi răcoritoare, căciulițe și fulare.

Asociația AISI, condusă de un italian (Paolo Gozzo), există la Câmpina din 2006 și se ocupă de copiii proveniți din familii cu unele probleme materiale sau familii monoparentale. Acum, la AISI sunt aproximativ 80 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. De la școală sau grădiniță, ei vin la centrul AISI din incinta Casei Tineretului, unde își fac lecțiile, citesc, se joacă, sunt consiliați psihologic, au diverse activități recreative (desen, dans, teatru, vizionare de filme etc), totul sub supravegherea unui personal specializat. 
"Am dorit să venim la copiii de la AISI pentru că noi îi considerăm cu adevărat speciali. Zi de zi ei vin aici să-și facă lecțiile, să primească sprijin, ei sunt ca într-o mare familie. Probabil nu le este ușor și tocmai de aceea am vrut să le oferim cu mult drag și din tot sufletul aceste cadouri. Venind aici am dorit să-i cunoaștem sau să-i revedem, unele dintre noi, pe cei care se ocupă de acești copii și pentru care avem tot respectul", ne-au declarat consilierii locali Livia Lupu (președinte OFSD Câmpina) și Anda Frâncu. 

4423 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • eu 07.12.2017 19:42 -D-nelor din PSD credeti ca era nevoie ca presa sa fie prezenta la "marele" eveniment?
  • Dan 08.12.2017 08:30 Frumos gestul, dar îmi puteți spune ce scrie pe acele etichete lipite pe pungi? Am dat zoom dar tot nu înțeleg.
  • Dan 08.12.2017 08:31 Este cumva o poză cu Șerban Nicolae, sub care scrie: „Să nu faceți ca el!”
  • Ionel 08.12.2017 10:16 As dori sa multumesc din inima societatii Eliro, care timp de 2 ani ne-a transportat copiii gratis,la si de la Casa Tineretului,la asociatia AISI.Este singura firma care a raspuns solicitarilor domnului Paolo.
  • julia 08.12.2017 12:17 Foarte interesant articolul, multumesc

Social

2583 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2082 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.

Alte stiri recente

320 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

1069 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.