Motocicliştii de la "Roata de Foc" au demonstrat, încă o dată, că au viaţa în sânge

Social (Categoria articolului)

Asociaţia "Roata de Foc" a organizat la Casa Tineretului din Câmpina cea de-a VII-a ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge", prin care toți cei care doresc pot dona sânge pentru pacienții spitalelor din județ. Campania a fost organizată, ca de fiecare dată, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova.

200 de persoane au venit astăzi să doneze sânge în cadrul acțiunii organizate de "Roata de Foc", aceasta fiind, de altfel, limita maximă impusă de capacitatea de recoltare a echipei mobile de la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine. De altfel, şeful acestei echipe, dr. Beatrice Dragomir, a avut numai cuvinte de laudă la adresa campaniei de la Câmpina. "Este foarte importantă această campanie de donare de sânge, donarea, în general, este importantă pentru că ne ajută la realizarea rezervelor de sânge necesare pentru a salva vieţi. Ceea ce mă bucură la acţiunea de la Câmpina este că văd foarte mulţi tineri conştienţi de importanţa donării de sânge, conștienți că împreună putem ajuta pacienții internați în spitale", ne-a declarat dr. Beatrice Dragomir.
Fiecare persoană care a donat sânge a primit tichete de masă, iar donatorii care au dorit au donat aceste tichete (toate sau o parte dintre ele) pentru copiii din centrele de plasament, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la toate edițiile campaniei organizate (impecabil) de Asociația "Roata de Foc". O astfel de campanie de donare de sânge presupune o adevărată desfășurare de forțe și o mare responsabilitate. Motocicliștii de la "Roata de Foc" au inițiat această campanie în anul 2014. La început exista o campanie anuală pentru ca apoi, datorită succesului de care s-a bucurat această inițiativă, să se treacă la două ediții - de primăvară și de toamnă.

4896 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Popa Carmen 09.04.2018 10:29 Va rog să-mi comunicați si mie când veniți cu rezultatele de la analizele făcute când am donat sânge. Vă mulțumesc !

Social

2329 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3430 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1765 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2774 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.