În prezența experților de la Banca Mondială, primarul din Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a cerut ieșire la autostradă pentru comuna sa și localitățile vecine

Eveniment (Categoria articolului)

Ministerul Transporturilor a organizat astăzi, la Bușteni, prima dezbatere publică privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiești - Brașov, tema fiind impactul social și impactul asupra mediului. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea Băncii Mondiale, iar printre participanți s-au numărat reprezentanții primăriilor din localitățile prahovene pe unde va trece viitoarea autostradă.

După cum se știe deja, Banca Mondială va oferi României asistență în privința implementării proiectului autostrăzii, această instituție urmând să acorde țării noastre un împrumut de 35 milioane euro pentru finanțarea activităților preliminare construirii autostrăzii Ploiești - Brașov (pregătirea proiectului, finanțarea serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice, obținerea avizelor și acordurilor necesare emiterii autorizațiilor de construire etc). Reprezentanții Băncii Mondiale au dorit să discute cu autoritățile locale și județene despre impactul social al acestei investiții și impactul asupra mediului înconjurător, întâlnirea de astăzi, de la Castelul Cantacuzino din Bușteni, având mai degrabă un caracter tehnic.
Proiectul autostrăzii este format din două segmente cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: Ploiești - Comarnic (segment de câmpie și deal) și Comarnic - Brașov (segment de deal și munte). Lungimea totală a autostrăzii va fi de 110 km, iar costul estimativ - 1,56 miliarde euro.

Întâlnirea de la Bușteni a fost organizată, după cum spuneam, de Ministerul Transporturilor, gazdă fiind secretarul de stat Maria Magdalena Grigore. Au fost prezenți mai mulți directori și consilieri din Ministerul Transporturilor, conducerile Agenției pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale Apele Române și Regiei Naționale a Pădurilor, consilieri din cadrul CNAIR, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova și Consiliului Județean Brașov, primari, viceprimari și directori de la primăriile din Prahova și Brașov, pe unde va trece autostrada. Din păcate, Câmpina nu a avut niciun reprezentant la această întâlnire. Viceprimarul Adrian Pițigoi nu a reușit să ajungă la Bușteni din cauza unui blocaj în trafic, la Sinaia. În schimb, au ajuns fără probleme Alin Moldoveanu (primarul comunei Poiana Câmpina), Gheorghe Stoica (primar Bănești), Cornel Nanu (primar Cornu), Gheorghe Richea (primar Breaza) și mulți alții.

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a luat cuvântul în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Băncii Mondiale, ridicând problema necesității realizării unei ieșiri la autostradă pentru Poiana și localitățile limitrofe: "Avem la Poiana Câmpina spații mari care au aparținut societății Petroutilaj și unde, în viitor, se pot crea locuri de muncă. Pentru a atrage investitori, este extrem de importantă o ieșire la autostradă, cu toate facilitățile care decurg de aici și pe care le cunoaștem cu toții. De asemenea, avem la Poiana Câmpina o investiție de zeci de milioane de euro - Spitalul SanConfind, iar normele europene și reglementările din legislația noastră aliniată la aceste norme europene prevăd obligativitatea asigurării pentru o astfel de unitate medicală a accesului către un drum național sau autostradă. Eu, ca primar al comunei Poiana Câmpina, împreună cu administrațiile locale din Câmpina, Breaza și Cornu, vă solicităm includerea în proiectul pentru viitoarea autostradă a unei ieșiri care să deservească aceste patru localități". 
Reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat oportunitatea intervenției și argumentele prezentate și au cerut să le fie transmisă și o formă scrisă, din partea administrațiilor locale din cele patru localități, a solicitării privind realizarea unei ieșiri la autostradă.

10342 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu 18.01.2018 22:58 Felicitări d-le primar Moldoveanu pentru intervenție si că ati avut initiativă si pentru Campina.Mă doare lipsa de interes a conducerii municipiului Campina.Sper ca angajatii Primariei Campina să se trezească şi să nu întarzie cu raspunsul catre Banca Mondială,ca de altfel altele uitate in mandatul actual.
  • Bucșe Victor 18.01.2018 23:12 Stati liniștit că nu o sa fie nici o autostrada, asa ca iesirile o sa fie pentru prundul garlii. Or sa vina firmele psd-iste cu studii de fezabilitate vreo 10 ani, banii se termina si la revedere, ce, doar nu credeti porcariile cu autostrada!!!!
  • Petre Rîncu 19.01.2018 08:18 Domnul Pițigoi nu a ajuns din cauza unui blocaj rutier? Dar primarii din comunele limitrofe cum au ajuns? Au aripi? Nu au mers tot pe DN1? Pe domnul Pițigoi nu l-a interesat. Dacă nu era blocaj rutier, era pană de cauciuc. Dacă nu era pană de cauciuc, era un șiret dezlegat .... și tot așa. Pe acest domn Pițigoi, lăsat de domnul Tiseanu la conducerea orașului, nu-l interesează soarta orașului și a câmpinenilor.
  • X 20.01.2018 10:14 Dl. Pitigoi este prea important pentru a ajunge la asemenea întrunire. Doar "reprezintă" locuitorii acestui oras. Probabil va candida iar la fotoliul primăriei . "Merita" votat ca si altii din conducerea acestei instituții.
  • Ion 20.01.2018 11:42 Pai decât "penalul" de tiseanu( ca e trimis in judecata pt fapte penale) mai bine oricine altcineva! Cu toate ca nici cu pițigoi nu mie rușine! Nu l.ați vrut la campina pe Moldoveanu! Ați crezut toate porcăriile spuse despre el! Uite ce treaba buna face la poiana! Si fara sa ceara 10% ca alții!!!
  • Ion 20.01.2018 11:45 Eu chiar nu înțeleg cum mai este in funcție acest primar când este trimis in judecata? O grămadă de miniștrii au fost demiși numai pt simplu fapt ca au fost bănuiți de ceva,care ulterior sa dovedit a nu fi adevărat! Si mai ieșiți in strada cu justiția in gura! Pai asta din prezent este justiție?

Eveniment

4334 vizualizari
17 feb. 2018 11:42

"Cel mai bun degustător" a ghicit 15 sortimente de miere din... 15

Primul concurs de la Târgul Mierii - Câmpina 2018 a avut loc vineri, imediat după deschiderea oficială a manifestării. Șapte persoane s-au înscris pentru câștigarea titlului de "Cel mai bun degustător de miere". Participanților le-au fost puse la dispoziție 15 sortimente de miere, iar ei au avut de ghicit ce fel de miere este, practic ar fi trebuit să identifice produsul după gust, culoare, aromă.

4329 vizualizari
16 feb. 2018 22:55

Declarații “mieroase" ale oficialităților la deschiderea "Târgului Mierii"

3 comentarii

Deschiderea oficială a celei de-a XIII-a ediții a Târgului Mierii a avut loc astăzi, 16 februarie, la Casa Tineretului, locul tradițional de desfășurare a acestei manifestări. Iar la deschiderea oficială, alături de organizatori (reprezentanții Asociației Apicole "Valea Prahovei" și ai administrației locale câmpinene) s-au aflat câțiva oaspeți: subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii - Maricel Dima, senatorul de Prahova - Emanoil Savin, șeful delegației apicultorilor din Cimișlia - Alexandru Stirbet, precum și primarul comunei Poiana Câmpina - Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

2780 vizualizari
20 feb. 2018 19:11

A blocat trotuarul cu mașina, fix în centrul Câmpinei

2 comentarii

Întâlnim din ce în ce mai des și la Câmpina cazuri de conducători auto care-și lasă mașinile unde le este lor mai ușor, fără să le pese de ceilalți participanți la trafic. În multe situații, pietonii sunt cei care au de suferit, pentru că mașinile sunt parcate pe trotuar sau în zone exclusiv pietonale, cum a fost cazul șoferilor care au parcat direct în Pasajul de la Ceas (despre care am scris la momentul respectiv).

1937 vizualizari
20 feb. 2018 13:04

Locuitorii de pe Strada Buciumului au venit la ședința CL Câmpina. Au obținut promisiunea unei... pietruiri

2 comentarii

La ședința extraordinară de luni seară a Consiliului Local Câmpina, ședință în cadrul căreia a fost aprobat bugetul pentru 2018, au fost prezenți și locuitori de pe Strada Buciumului din Cartierul Voila. Este vorba despre acea stradă care nu a fost asfaltată niciodată și despre care noi am scris de mai multe ori în ultima vreme.