În prezența experților de la Banca Mondială, primarul din Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a cerut ieșire la autostradă pentru comuna sa și localitățile vecine

Eveniment (Categoria articolului)

Ministerul Transporturilor a organizat astăzi, la Bușteni, prima dezbatere publică privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiești - Brașov, tema fiind impactul social și impactul asupra mediului. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea Băncii Mondiale, iar printre participanți s-au numărat reprezentanții primăriilor din localitățile prahovene pe unde va trece viitoarea autostradă.

După cum se știe deja, Banca Mondială va oferi României asistență în privința implementării proiectului autostrăzii, această instituție urmând să acorde țării noastre un împrumut de 35 milioane euro pentru finanțarea activităților preliminare construirii autostrăzii Ploiești - Brașov (pregătirea proiectului, finanțarea serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice, obținerea avizelor și acordurilor necesare emiterii autorizațiilor de construire etc). Reprezentanții Băncii Mondiale au dorit să discute cu autoritățile locale și județene despre impactul social al acestei investiții și impactul asupra mediului înconjurător, întâlnirea de astăzi, de la Castelul Cantacuzino din Bușteni, având mai degrabă un caracter tehnic.
Proiectul autostrăzii este format din două segmente cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: Ploiești - Comarnic (segment de câmpie și deal) și Comarnic - Brașov (segment de deal și munte). Lungimea totală a autostrăzii va fi de 110 km, iar costul estimativ - 1,56 miliarde euro.

Întâlnirea de la Bușteni a fost organizată, după cum spuneam, de Ministerul Transporturilor, gazdă fiind secretarul de stat Maria Magdalena Grigore. Au fost prezenți mai mulți directori și consilieri din Ministerul Transporturilor, conducerile Agenției pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale Apele Române și Regiei Naționale a Pădurilor, consilieri din cadrul CNAIR, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova și Consiliului Județean Brașov, primari, viceprimari și directori de la primăriile din Prahova și Brașov, pe unde va trece autostrada. Din păcate, Câmpina nu a avut niciun reprezentant la această întâlnire. Viceprimarul Adrian Pițigoi nu a reușit să ajungă la Bușteni din cauza unui blocaj în trafic, la Sinaia. În schimb, au ajuns fără probleme Alin Moldoveanu (primarul comunei Poiana Câmpina), Gheorghe Stoica (primar Bănești), Cornel Nanu (primar Cornu), Gheorghe Richea (primar Breaza) și mulți alții.

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a luat cuvântul în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Băncii Mondiale, ridicând problema necesității realizării unei ieșiri la autostradă pentru Poiana și localitățile limitrofe: "Avem la Poiana Câmpina spații mari care au aparținut societății Petroutilaj și unde, în viitor, se pot crea locuri de muncă. Pentru a atrage investitori, este extrem de importantă o ieșire la autostradă, cu toate facilitățile care decurg de aici și pe care le cunoaștem cu toții. De asemenea, avem la Poiana Câmpina o investiție de zeci de milioane de euro - Spitalul SanConfind, iar normele europene și reglementările din legislația noastră aliniată la aceste norme europene prevăd obligativitatea asigurării pentru o astfel de unitate medicală a accesului către un drum național sau autostradă. Eu, ca primar al comunei Poiana Câmpina, împreună cu administrațiile locale din Câmpina, Breaza și Cornu, vă solicităm includerea în proiectul pentru viitoarea autostradă a unei ieșiri care să deservească aceste patru localități". 
Reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat oportunitatea intervenției și argumentele prezentate și au cerut să le fie transmisă și o formă scrisă, din partea administrațiilor locale din cele patru localități, a solicitării privind realizarea unei ieșiri la autostradă.

10540 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu 18.01.2018 22:58 Felicitări d-le primar Moldoveanu pentru intervenție si că ati avut initiativă si pentru Campina.Mă doare lipsa de interes a conducerii municipiului Campina.Sper ca angajatii Primariei Campina să se trezească şi să nu întarzie cu raspunsul catre Banca Mondială,ca de altfel altele uitate in mandatul actual.
  • Bucșe Victor 18.01.2018 23:12 Stati liniștit că nu o sa fie nici o autostrada, asa ca iesirile o sa fie pentru prundul garlii. Or sa vina firmele psd-iste cu studii de fezabilitate vreo 10 ani, banii se termina si la revedere, ce, doar nu credeti porcariile cu autostrada!!!!
  • Petre Rîncu 19.01.2018 08:18 Domnul Pițigoi nu a ajuns din cauza unui blocaj rutier? Dar primarii din comunele limitrofe cum au ajuns? Au aripi? Nu au mers tot pe DN1? Pe domnul Pițigoi nu l-a interesat. Dacă nu era blocaj rutier, era pană de cauciuc. Dacă nu era pană de cauciuc, era un șiret dezlegat .... și tot așa. Pe acest domn Pițigoi, lăsat de domnul Tiseanu la conducerea orașului, nu-l interesează soarta orașului și a câmpinenilor.
  • X 20.01.2018 10:14 Dl. Pitigoi este prea important pentru a ajunge la asemenea întrunire. Doar "reprezintă" locuitorii acestui oras. Probabil va candida iar la fotoliul primăriei . "Merita" votat ca si altii din conducerea acestei instituții.
  • Ion 20.01.2018 11:42 Pai decât "penalul" de tiseanu( ca e trimis in judecata pt fapte penale) mai bine oricine altcineva! Cu toate ca nici cu pițigoi nu mie rușine! Nu l.ați vrut la campina pe Moldoveanu! Ați crezut toate porcăriile spuse despre el! Uite ce treaba buna face la poiana! Si fara sa ceara 10% ca alții!!!
  • Ion 20.01.2018 11:45 Eu chiar nu înțeleg cum mai este in funcție acest primar când este trimis in judecata? O grămadă de miniștrii au fost demiși numai pt simplu fapt ca au fost bănuiți de ceva,care ulterior sa dovedit a nu fi adevărat! Si mai ieșiți in strada cu justiția in gura! Pai asta din prezent este justiție?

Eveniment

2826 vizualizari
20 mai. 2018 18:45

Balerinele din Câmpina, participare remarcabilă la a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii"

La Constanța a avut loc recent cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii", un concurs extrem de puternic, cu peste 1.500 de participanți de la cele mai importante cluburi și școli de dans din țară. Iar aici, pe scena "Stelelor aurii", au strălucit din nou și fetițele din Câmpina, elevele profesoarei Dorina Popa. Așa cum ne-au obișnuit în ultimii trei-patru ani, micuțele dansatoare s-au întors acasă cu numeroase premii. 

2805 vizualizari
20 mai. 2018 10:04

953 de persoane au vizitat Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina în "Noaptea Muzeelor" 2018

Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina a participat și anul acesta la evenimentul "Noaptea Muzeelor" (din 19 spre 20 mai) alături de peste 150 de muzee din țară și aproape 3.000 din Europa. Iar oaspeții nu s-au lăsat așteptați. 953 de persoane au venit la muzeu pentru a asculta impresionanta poveste a familiei Hasdeu și pentru a vizita Castelul Iuliei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
21 mai. 2018 19:57

Liga A Prahova, etapa a 27-a. Avancronici şi delegări

Fotbalul prahovean se apropie cu paşi repezi de finalul întrecerii de elită, Liga A, marţi, 22 mai, de la ora 18-00, fiind programată etapa a 27-a, a doua intermediară consecutivă. Iată programul partidelor, cu avancronicile şi delegările arbitrilor şi observatorilor:

4 vizualizari
21 mai. 2018 19:44

După 107 zile și opt termene, judecătorul de cameră preliminară a dispus începerea judecății pe fond în dosarul primarului Horia Tiseanu

La sfârșitul anului trecut, procurorii DNA au anunțat finalizarea cercetărilor în cazul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, și trimiterea sa în judecată pentru fapte de corupție. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Prahova, iar la 1 februarie 2018 a intrat, conform procedurilor, la camera preliminară, acolo unde judecătorul stabilește legalitatea sesizării instanței. După 107 zile, perioadă în care avocații au tras de timp cât au putut, judecătorul a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul procurorilor DNA și a dispus începerea judecății cauzei.