Toată lumea vrea o sală polivalentă în Câmpina, dar fiecare în alt mod, în alt loc...

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre subiectele de interes ale şedinţei Consiliului Local de joi, 30 august, a fost cel privind schimbarea destinaţiei unor terenuri de la Căminul Petrol, scopul acestei schimbări fiind realizarea aici a unei săli polivalente. Discuţiile au fost interesante, lungi, pline de substanţă, dar mai ales cu iz politic.

Proiectul a fost iniţiat de consilierul Daniel Ioniţă, iar cei care nu au fost de acord cu această formă a proiectului au fost consilierii PNL şi PMP. Principalul argument al acestora a fost spaţiul total neadecvat pentru o astfel de construcţie în acel loc. Aproape toţi cei care au vorbit au subliniat, indiferent de tabăra din care provin, că sunt de acord cu necesitatea construirii unei săli polivalente în Câmpina, dar trebuie găsită cea mai bună soluţie.
Cel mai interesant moment a fost cel în care consilierul Florin Frăţilă i-a cerut iniţiatorului să-i garanteze că va obţine fonduri guvernamentale pentru acest proiect. Nu o spune nimeni în mod deschis, dar toţi se refereau la influenţa pe care Daniel Ioniţă ar avea-o pe lângă vicepremierul Graţiela Gavrilescu, naşa de cununie a liderului local ALDE, pentru a obţine fonduri guvernamentale pentru diverse proiecte. Bineînţeles, Ioniţă nu a putut garanta aşa ceva.
Un alt punct de divergenţă a fost faptul că liberalii l-au acuzat pe Ioniţă că nu a venit să discute cu toate forţele politice din Consiliul Local, astfel încât să se găsească o soluţie mai bună decât aceasta. De fapt, liberalii erau deranjaţi de capitalul de imagine pe care Ioniţă şi l-ar putea face promovând un astfel de proiect. Iniţiatorul a replicat că a discutat atât cu Tiseanu, cât şi cu Piţigoi, adică liderii locali ai celor două formaţiuni politice. Mai trebuie spus că nici atitudinea lui Ioniţă nu a fost foarte colegială. Pe de o parte, a promovat singur acest proiect, pe de altă parte, a demonstrat o înverşunare disproporţionată faţă de importanţa promovării unui asemenea proiect. Sigur, doar dacă "interesul comunităţii" nu îţi este atât de apropiat încât să reacţionezi cu vehemenţa cu care a făcut-o Ioniţă.
Sunt multe lucruri de spus despre acest subiect, despre această bătălie dusă mai discret sau mai făţiş în Consiliul Local, chiar dacă până la alegerile locale mai sunt aproape doi ani. Oricum, merită să urmăriţi înregistrarea video a discuţiilor. Chiar dacă acestea au durat destul de mult, vă veţi face propria idee asupra intereselor care îi mână în luptă pe fiecare dintre consilierii implicaţi.
În cele din urmă, la vot, proiectul lui Ioniţă a fost respins, consilierii PNL - PMP impunându-şi voinţa şi majoritatea în faţa celor de la PSD - ALDE.

Citiţi şi Consiliul Local Câmpina va discuta oportunitatea realizării unei săli polivalente pe locul celebrei "Alei senzoriale"

4710 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

977 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

1059 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

2 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

865 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

605 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: