Câmpina, retrospectivă 2017. Top "șoc" în administrația locală. Primar cu două joburi, transferuri neașteptate și concursuri neorganizate în termenul legal

Actualitate (Categoria articolului)

La nivelul administrației locale câmpinene, 2017 a fost un an cu evenimente de-a dreptul incredibile. Primarul în exercițiu predă discipline tehnice la un liceu, șefa de la Achiziții Publice este transferată la Poliția Locală, Direcția Economică și Contabilitatea rămân fără conducere pentru că nu a fost organizat concursul pentru posturile respective în termenul legal de șase luni. În Câmpina de altădată, înfloritoare, elegantă, intelectuală, rasată, așa ceva nu s-ar fi întâmplat. În Câmpina de astăzi, însă, orice este posibil, mai ales în administrația publică. 

1. Primarul Horia Tiseanu și-a mai luat un job. Primar în exercițiu, aflat la al patrulea mandat, primar de municipiu, cu o indemnizație brută lunară ajunsă la 11.781 lei, Horia Tiseanu s-a angajat la Liceul Tehnologic Energetic, unde predă discipline tehnice șapte ore pe săptămână, joia și vinerea, pentru 1.000 lei. Se pare că este un caz unic la nivel național. Doar Horia Tiseanu poate cunoaște motivul pentru care s-a apucat să predea la Energetic, în timp ce ar trebui să fie la Primărie. Public nu a explicat niciodată, deși noi l-am întrebat.

2. Șefa Serviciului de Achiziții Publice din Primăria Câmpina, Bianca Baltac, a fost transferată (la cerere) la Poliția Locală, unde ocupă funcția de șef Serviciu Ordine Publică. Astfel, a rămas descoperit un post extrem de important din Primărie, dar a fost acoperit un post nou-înființat la Poliția Locală. Este al doilea transfer absolut neașteptat din administrația locală. Care a fost primul? Vă reamintim că, în 2015, Mariuș Vișan a devenit director executiv al Poliției Locale Câmpina, fiind transferat aici de la Direcția Economică, unde deținea funcția de șef Serviciu Taxe și Impozite.

3. În aprilie 2017, prin dispoziție a primarului, Cristi Birligiu devenea director al Direcției Economice, Cristina Bădiceanu era numită șef Serviciu Taxe și Impozite Locale (în locul lui Birligiu), iar Loredana Rugină devenea șef Serviciu Buget, Finanțe, Contabilitate. Toți trei erau interimari, iar Primăria Câmpina trebuia să organizeze concurs în termen de șase luni astfel încât posturile să poată fi ocupate definitiv. Concursul nu a mai fost organizat, iar după șase luni cei trei au fost puși într-o situație extrem de jenantă, aceea de a reveni la vechile posturi. Abia la finalul lui 2017, pe site-ul ANFP a apărut anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Direcției Economice, concurs care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

4400 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela 08.01.2018 11:40 Va citesc de mult timp cu drag, dar, din pacate, in ultimul timp am observat ceva, ce, pe mine personal, ma deranjeaza. Ati inceput sa folositi cuvinte care sunt menite sa denote senzationalul si dau exemplul din titlu "soc", exemplul din primul paragraf :"evenimente de-a dreptul incredibile", apoi "caz unic". Pentru un cititor de cancan, da, e ok, dar pentru un cititor care doreste sa se informeze despre un anumit subiect, este mai mult decat deranjant. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau si sper ca acest comentariu sa fie perceput ca o critica constructiva.
  • Admin 08.01.2018 19:21 În general, la articolele informative nu folosim astfel de expresii, suntem convinși că ați sesizat asta. Pentru că nici nouă nu ne place acest gen, iar prin știrile noastre nici nu căutăm senzaționalul. Suntem jurnaliști de modă veche, să spunem așa. Dar la acest top-retrospectivă am considerat că expresiile respective se cam potrivesc. Oricum, nu avem motive să v-o luăm în nume de rău și nici nu ne deranjează critica.
  • keska ionelia 08.01.2018 21:23 Sunt de acord cu d na Mihaela. ....nu copiați după cancanuri. ...fiți originali
  • Marcu 09.01.2018 16:48 In completare: 4.In 26 mai 2017, Primaria Campina facea public anuntul de promovare pentru functia de sef serviciu administrarea domeniului public si privat a consilierului Grijanovschi, cu o vechime in administratia publica de 11 luni.Pregatirea si experienta profesionala a acestuia ramane de urmarit. Pentru anul 2017 s-a vazut.

Actualitate

3316 vizualizari
18 oct. 2018 10:07

Razie a Poliției pe DN1, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești

UPDATE - La acțiunea de astăzi au fost controlate 94 de autovehicule și s-au aplicat 61 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.927 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru nerespectarea vitezei legale - 48.

La această oră, Poliția desfășoară o razie de amploare pe DN1, în mai multe zone dificile din punct de vedere al traficului, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești.

9134 vizualizari
18 oct. 2018 09:56

Salariile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, cu sporurile și indemnizațiile aferente

3 comentarii

Asemeni instituțiilor din administrația locală și județeană, spitalele de stat trebuie să facă publice salariile angajaților, de două ori pe an, la finalul lunilor martie și septembrie. Vă prezentăm în continuare veniturile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, adică salarii de bază (brute), sporuri, gărzi și indemnizație de hrană, cu precizarea că, în sistemul sanitar, majorările salariale au intrat în vigoare începând cu 1 martie 2018.

Alte stiri recente

675 vizualizari
19 oct. 2018 09:46

Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

2432 vizualizari
18 oct. 2018 21:25

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu

Câmpina s-a mândrit multă vreme cu statutul de oraș cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori. Nu știe nimeni cât de actuală mai este această statistică, dar toată lumea cunoaște și recunoaște că în Câmpina au fost și încă mai sunt dascăli de mare valoare. Unul dintre aceștia este profesorul Ion Bălu.