Câmpina, retrospectivă 2017. Top "șoc" în administrația locală. Primar cu două joburi, transferuri neașteptate și concursuri neorganizate în termenul legal

Actualitate (Categoria articolului)

La nivelul administrației locale câmpinene, 2017 a fost un an cu evenimente de-a dreptul incredibile. Primarul în exercițiu predă discipline tehnice la un liceu, șefa de la Achiziții Publice este transferată la Poliția Locală, Direcția Economică și Contabilitatea rămân fără conducere pentru că nu a fost organizat concursul pentru posturile respective în termenul legal de șase luni. În Câmpina de altădată, înfloritoare, elegantă, intelectuală, rasată, așa ceva nu s-ar fi întâmplat. În Câmpina de astăzi, însă, orice este posibil, mai ales în administrația publică. 

1. Primarul Horia Tiseanu și-a mai luat un job. Primar în exercițiu, aflat la al patrulea mandat, primar de municipiu, cu o indemnizație brută lunară ajunsă la 11.781 lei, Horia Tiseanu s-a angajat la Liceul Tehnologic Energetic, unde predă discipline tehnice șapte ore pe săptămână, joia și vinerea, pentru 1.000 lei. Se pare că este un caz unic la nivel național. Doar Horia Tiseanu poate cunoaște motivul pentru care s-a apucat să predea la Energetic, în timp ce ar trebui să fie la Primărie. Public nu a explicat niciodată, deși noi l-am întrebat.

2. Șefa Serviciului de Achiziții Publice din Primăria Câmpina, Bianca Baltac, a fost transferată (la cerere) la Poliția Locală, unde ocupă funcția de șef Serviciu Ordine Publică. Astfel, a rămas descoperit un post extrem de important din Primărie, dar a fost acoperit un post nou-înființat la Poliția Locală. Este al doilea transfer absolut neașteptat din administrația locală. Care a fost primul? Vă reamintim că, în 2015, Mariuș Vișan a devenit director executiv al Poliției Locale Câmpina, fiind transferat aici de la Direcția Economică, unde deținea funcția de șef Serviciu Taxe și Impozite.

3. În aprilie 2017, prin dispoziție a primarului, Cristi Birligiu devenea director al Direcției Economice, Cristina Bădiceanu era numită șef Serviciu Taxe și Impozite Locale (în locul lui Birligiu), iar Loredana Rugină devenea șef Serviciu Buget, Finanțe, Contabilitate. Toți trei erau interimari, iar Primăria Câmpina trebuia să organizeze concurs în termen de șase luni astfel încât posturile să poată fi ocupate definitiv. Concursul nu a mai fost organizat, iar după șase luni cei trei au fost puși într-o situație extrem de jenantă, aceea de a reveni la vechile posturi. Abia la finalul lui 2017, pe site-ul ANFP a apărut anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Direcției Economice, concurs care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

4344 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela 08.01.2018 11:40 Va citesc de mult timp cu drag, dar, din pacate, in ultimul timp am observat ceva, ce, pe mine personal, ma deranjeaza. Ati inceput sa folositi cuvinte care sunt menite sa denote senzationalul si dau exemplul din titlu "soc", exemplul din primul paragraf :"evenimente de-a dreptul incredibile", apoi "caz unic". Pentru un cititor de cancan, da, e ok, dar pentru un cititor care doreste sa se informeze despre un anumit subiect, este mai mult decat deranjant. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau si sper ca acest comentariu sa fie perceput ca o critica constructiva.
  • Admin 08.01.2018 19:21 În general, la articolele informative nu folosim astfel de expresii, suntem convinși că ați sesizat asta. Pentru că nici nouă nu ne place acest gen, iar prin știrile noastre nici nu căutăm senzaționalul. Suntem jurnaliști de modă veche, să spunem așa. Dar la acest top-retrospectivă am considerat că expresiile respective se cam potrivesc. Oricum, nu avem motive să v-o luăm în nume de rău și nici nu ne deranjează critica.
  • keska ionelia 08.01.2018 21:23 Sunt de acord cu d na Mihaela. ....nu copiați după cancanuri. ...fiți originali
  • Marcu 09.01.2018 16:48 In completare: 4.In 26 mai 2017, Primaria Campina facea public anuntul de promovare pentru functia de sef serviciu administrarea domeniului public si privat a consilierului Grijanovschi, cu o vechime in administratia publica de 11 luni.Pregatirea si experienta profesionala a acestuia ramane de urmarit. Pentru anul 2017 s-a vazut.

Actualitate

3037 vizualizari
19 iul. 2018 10:23

Au început lucrările de reparații la trotuarele de pe Strada Constantin Istrati din Câmpina

Pe Strada Constantin Istrati din municipiul Câmpina au început, de câteva zile, lucrările de reabilitare a trotuarelor și a aleii care face legătura între Istrati și Rahovei. Problema trotuarelor aproape complet distruse a fost ridicată în plenul Consiliului Local, în urmă cu câteva luni, atunci când locuitori de pe Strada Constantin Istrati au venit pentru a solicita administrației locale să efectueze lucrările necesare. 

2819 vizualizari
19 iul. 2018 09:11

Bine ați venit la Muzeul Grigorescu din Câmpina, dar aveți grijă pe unde călcați!

1 comentarii

Pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina, chiar la intrarea în curtea Muzeului Memorial "Nicolae Grigorescu", a apărut această gaură în trotuar, un adevărat pericol pentru trecători. Locuitorii din zonă spun că sunt aproape trei săptămâni de când capacul din fontă a dispărut, a fost pusă provizoriu o placă din beton care s-a spart, iar gaura din asfalt nu o vede nimeni, nici măcar detectivul angajat de Primăria Câmpina.

Alte stiri recente

788 vizualizari
21 iul. 2018 21:33

Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire", la final. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției

La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc astăzi vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", evenimentul de final al taberei de creație desfășurate în decurs de o săptămână în cel de-al doilea municipiu al județului. S-a dorit a fi o tabără internațională de pictură, fiind invitați artiști plastici din țară, dar și din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu Câmpina. Din păcate, pictorii din Kumanovo au anunțat în ultimul moment că nu mai pot da curs invitației.

1688 vizualizari
21 iul. 2018 21:11

Medalie de argint la triplusalt pentru atletismul câmpinean, la categoria juniori III

La Bucureşti au loc în aceste zile finalele Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori III, la startul competiţiilor aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS Constantin Istrati Câmpina. Astăzi, în prima zi a competiţiei, atletismul câmpinean a obţinut o medalie de argint, la triplusalt, prin Victor Andrei (antrenor Jenica Bran).