Câmpina, retrospectivă 2017. Top "șoc" în administrația locală. Primar cu două joburi, transferuri neașteptate și concursuri neorganizate în termenul legal

Actualitate (Categoria articolului)

La nivelul administrației locale câmpinene, 2017 a fost un an cu evenimente de-a dreptul incredibile. Primarul în exercițiu predă discipline tehnice la un liceu, șefa de la Achiziții Publice este transferată la Poliția Locală, Direcția Economică și Contabilitatea rămân fără conducere pentru că nu a fost organizat concursul pentru posturile respective în termenul legal de șase luni. În Câmpina de altădată, înfloritoare, elegantă, intelectuală, rasată, așa ceva nu s-ar fi întâmplat. În Câmpina de astăzi, însă, orice este posibil, mai ales în administrația publică. 

1. Primarul Horia Tiseanu și-a mai luat un job. Primar în exercițiu, aflat la al patrulea mandat, primar de municipiu, cu o indemnizație brută lunară ajunsă la 11.781 lei, Horia Tiseanu s-a angajat la Liceul Tehnologic Energetic, unde predă discipline tehnice șapte ore pe săptămână, joia și vinerea, pentru 1.000 lei. Se pare că este un caz unic la nivel național. Doar Horia Tiseanu poate cunoaște motivul pentru care s-a apucat să predea la Energetic, în timp ce ar trebui să fie la Primărie. Public nu a explicat niciodată, deși noi l-am întrebat.

2. Șefa Serviciului de Achiziții Publice din Primăria Câmpina, Bianca Baltac, a fost transferată (la cerere) la Poliția Locală, unde ocupă funcția de șef Serviciu Ordine Publică. Astfel, a rămas descoperit un post extrem de important din Primărie, dar a fost acoperit un post nou-înființat la Poliția Locală. Este al doilea transfer absolut neașteptat din administrația locală. Care a fost primul? Vă reamintim că, în 2015, Mariuș Vișan a devenit director executiv al Poliției Locale Câmpina, fiind transferat aici de la Direcția Economică, unde deținea funcția de șef Serviciu Taxe și Impozite.

3. În aprilie 2017, prin dispoziție a primarului, Cristi Birligiu devenea director al Direcției Economice, Cristina Bădiceanu era numită șef Serviciu Taxe și Impozite Locale (în locul lui Birligiu), iar Loredana Rugină devenea șef Serviciu Buget, Finanțe, Contabilitate. Toți trei erau interimari, iar Primăria Câmpina trebuia să organizeze concurs în termen de șase luni astfel încât posturile să poată fi ocupate definitiv. Concursul nu a mai fost organizat, iar după șase luni cei trei au fost puși într-o situație extrem de jenantă, aceea de a reveni la vechile posturi. Abia la finalul lui 2017, pe site-ul ANFP a apărut anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Direcției Economice, concurs care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

4264 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela 08.01.2018 11:40 Va citesc de mult timp cu drag, dar, din pacate, in ultimul timp am observat ceva, ce, pe mine personal, ma deranjeaza. Ati inceput sa folositi cuvinte care sunt menite sa denote senzationalul si dau exemplul din titlu "soc", exemplul din primul paragraf :"evenimente de-a dreptul incredibile", apoi "caz unic". Pentru un cititor de cancan, da, e ok, dar pentru un cititor care doreste sa se informeze despre un anumit subiect, este mai mult decat deranjant. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau si sper ca acest comentariu sa fie perceput ca o critica constructiva.
  • Admin 08.01.2018 19:21 În general, la articolele informative nu folosim astfel de expresii, suntem convinși că ați sesizat asta. Pentru că nici nouă nu ne place acest gen, iar prin știrile noastre nici nu căutăm senzaționalul. Suntem jurnaliști de modă veche, să spunem așa. Dar la acest top-retrospectivă am considerat că expresiile respective se cam potrivesc. Oricum, nu avem motive să v-o luăm în nume de rău și nici nu ne deranjează critica.
  • keska ionelia 08.01.2018 21:23 Sunt de acord cu d na Mihaela. ....nu copiați după cancanuri. ...fiți originali
  • Marcu 09.01.2018 16:48 In completare: 4.In 26 mai 2017, Primaria Campina facea public anuntul de promovare pentru functia de sef serviciu administrarea domeniului public si privat a consilierului Grijanovschi, cu o vechime in administratia publica de 11 luni.Pregatirea si experienta profesionala a acestuia ramane de urmarit. Pentru anul 2017 s-a vazut.

Actualitate

583 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

1410 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.

Alte stiri recente

2438 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

3627 vizualizari
22 apr. 2018 12:51

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al etapei a 22-a din Liga A. Sâmbătă au mai avut loc alte jocuri, etapa încheindu-se duminică, atunci când au avut loc ultimele două partide. S-au marcat 30 de goluri, într-o etapă în care oaspeţii au izbutit numai două victorii. Iată rezultatele: