Demonstrație de automodelism pentru copiii de la Școala "B.P. Hasdeu", în săptămâna "Școala altfel"

Social (Categoria articolului)

În prima zi a săptămânii "Școala altfel", la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina a avut loc o acțiune care le-a plăcut foarte mult copiilor - o demonstrație de automodelism organizată cu sprijinul Asociației Club Sportiv Auto-Navo RC Câmpina.

Conducerea școlii și-a dorit foarte mult o acțiune în aer liber, o acțiune la care copiii să participe cu entuziasm, să se distreze, dar și să învețe lucruri noi, o acțiune prin care copiii să se convingă că există și alte mijloace de relaxare decât cele virtuale. În același timp, Răzvan Nicolau, președintele Asociației Club Sportiv Auto-Navo RC Câmpina, și-a dorit să promoveze modelismul în rândul elevilor de gimnaziu, să le arate diferența între mașinile cu telecomandă, cumpărate din librărie, și automodelele realizate de cei care pun foarte multă pasiune în acest sport. Așa s-a ajuns la această demonstrație de automodelism în curtea Școlii "B.P. Hasdeu", acțiune la care copiii au venit cu mașinuțele lor - jucărie și au avut ocazia să vadă ce înseamnă modele profesioniste. Iar unii dintre ei, poate, acum sau mai târziu, vor dori să afle mai multe lucruri despre modelism și poate chiar vor contribui la reînvierea tradiției modelismului pe aceste meleaguri.

1988 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2545 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al câmpinenilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1869 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

2119 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2590 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.