Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

Social (Categoria articolului)

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Mai întâi, în blocul P1 de pe Bulevardul Carol I, doi bătrâni au rămas blocaţi în liftul care ajunsese la parter. Femeia de 81 de ani şi bărbatul de 69 ani au suferit atacuri de panică şi o creştere a tensiunii arteriale. Au fost scoși de pompierii militari și li s-a acordat ajutor medical imediat după finalizarea intervenției. În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, în seara de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 23.00, la un alt bloc din centrul localității, chiar lângă Librăria Diverta, alte două persoane au rămas blocate în lift, tot la parter. Cum mecanicul care răspundea de exploatarea liftului nu a putut ajunge la timp, oamenii au solicitat ajutorul pompierilor de la ISU, care au fost nevoiţi să spargă efectiv uşile liftului cu un depărtător folosit mai ales în situaţii de descarcerare, pentru a elibera cele două persoane. Femeia de 53 de ani şi bărbatul de 56 de ani nu s-au speriat, au reuşit să îşi păstreze calmul, aşteptând să se termine intervenţia echipajului de la ISU.
Astăzi, la scara A a blocului 14 G, tot în apropiere de Librăria Diverta, un copil de 10 ani a rămas blocat în lift. Mama sa a fost cea care a alertat pompierii militari, care au intervenit şi au reuşit deblocarea liftului, eliberându-l pe copil.
Trei situaţii neplăcute, într-un interval relativ scurt, care ar trebui să dea de gândit asociațiilor de proprietari și mai ales firmelor care efectuează reparațiile sau asigură mentenanța lifturilor.

3466 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1367 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei. 

4108 vizualizari
19 oct. 2018 20:09

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Alte stiri recente

657 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

2948 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.