Record la Concursul "Umbrela verde" organizat de Școala "Câmpineanu" - 985 de lucrări trimise de copii din toată țara

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina a avut loc cea de-a IX ediție a Concursului Național pe teme ecologice "Umbrela verde", destinat elevilor. Este un concurs foarte frumos, organizat pe cinci secțiuni (desen, pictură, grafică și fotografie, plus grafică computerizată pentru elevii de liceu), iar la ediția din acest an s-a atins un adevărat record în ceea ce privește participarea: 985 de lucrări trimise de copii din 37 de județe. Principalul organizator este Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu", iar astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, iar apoi a început jurizarea lucrărilor, o acțiune deloc ușoară având în vedere numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs.

"Pentru noi este o zi de sărbătoare, este momentul nostru de suflet, dacă vreți. Pentru noi acest concurs înseamnă foarte mult și ținem mult la el. Este un concurs de creație pentru copii și despre copii. Prin lucrările lor, copiii reușesc să transmită lucruri atât de frumoase. Anul acesta avem un număr foarte mare de participanți din 37 de județe. Aproape 400 de profesori coordonatori au fost implicați în această ediție a concursului și suntem bucuroși că am reușit să atragem atenția asupra acestui eveniment, asupra acestei tematici atât de importante - ecologia", a declarat directorul Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu", profesor Raluca Crețu.
"Constat cu bucurie că arta ne aduce mai aproape și ne bucurăm de numărul mare al celor care au răspuns invitației noastre de a participa la evenimentul de astăzi, așa cum ne bucurăm de numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs. Credem că ne-am atins scopul și la această a IX-a ediție, acela de a-i apropia pe copii de natură, de a-i determina să-și exprime prin artă gândurile și trăirile. Jurizarea nu este ușoară, dar implicarea noastră este totală și vreau să vă spun că anii trecuți am primit multe mesaje de apreciere de la profesori coordonatori din țară care ne mulțumeau pentru seriozitate și pentru transparența cu care s-a lucrat", a declarat Mihaela Baltag, profesor de educație plastică la Școala "Câmpineanu", coordonatorul Concursului "Umbrela Verde".

Concursul Național "Umbrela Verde" este organizat de Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Agenţia Județeană pentru Protecţia Mediului, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Alianța Franceză Ploiești, Muzeul Județean de Științele Naturii, Casa Tineretului Prahova și Agenția de Turism Itinera Nova. Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina, pentru ediția din acest an alocându-se 3.000 lei de la bugetul local.
La evenimentul de astăzi, administrația locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu împreună cu cei doi consilieri personali Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, consilierul local Gabriel Dima și directorul Direcției Economice, Florentina Tudorache. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea concursului.
Concursul "Umbrela verde" este organizat neîntrerupt din anul 2010, inițiativa acestui concurs național aparținându-i doamnei profesoare Aura Văsii, fostul director al Școlii "Câmpineanu".

2754 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3717 vizualizari
21 apr. 2018 20:16

Persoane de toate vârstele au promovat respectul reciproc în trafic la "Marșul pe două roți" - Câmpina 2018

Aproximativ 300 de bicicliști și motocicliști au participat astăzi, la Câmpina, la "Marșul pe două roți pentru conștientizare civică", eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de asociațiile ProCâmpina, Roata de Foc și Caraiman, cu sprijinul unor parteneri și sponsori privați. "Marșul pe două roți" nu este un protest și nici o paradă de motoare și biciclete, este o manifestare publică prin care se dorește promovarea respectului reciproc în trafic.

1752 vizualizari
19 apr. 2018 10:53

Salonul Internațional de Artă Fotografică ONIX, la a doua ediție. Vernisajul are loc pe 28 aprilie, la Casa de Cultură din Câmpina

463 de artiști fotografi din 59 de țări de pe toate continentele au trimis 6.328 lucrări la cea de-a doua ediție a Salonului ONIX organizat la Câmpina. Vernisajul ONIX 2018 va avea loc la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza", pe 28 aprilie, de la ora 14.00, și vor fi expuse o parte dintre fotografiile câștigătoare la fiecare secțiune: color open, color people, monochrome open, travel, nature.

Alte stiri recente

3969 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

1882 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.