Record la Concursul "Umbrela verde" organizat de Școala "Câmpineanu" - 985 de lucrări trimise de copii din toată țara

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina a avut loc cea de-a IX ediție a Concursului Național pe teme ecologice "Umbrela verde", destinat elevilor. Este un concurs foarte frumos, organizat pe cinci secțiuni (desen, pictură, grafică și fotografie, plus grafică computerizată pentru elevii de liceu), iar la ediția din acest an s-a atins un adevărat record în ceea ce privește participarea: 985 de lucrări trimise de copii din 37 de județe. Principalul organizator este Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu", iar astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, iar apoi a început jurizarea lucrărilor, o acțiune deloc ușoară având în vedere numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs.

"Pentru noi este o zi de sărbătoare, este momentul nostru de suflet, dacă vreți. Pentru noi acest concurs înseamnă foarte mult și ținem mult la el. Este un concurs de creație pentru copii și despre copii. Prin lucrările lor, copiii reușesc să transmită lucruri atât de frumoase. Anul acesta avem un număr foarte mare de participanți din 37 de județe. Aproape 400 de profesori coordonatori au fost implicați în această ediție a concursului și suntem bucuroși că am reușit să atragem atenția asupra acestui eveniment, asupra acestei tematici atât de importante - ecologia", a declarat directorul Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu", profesor Raluca Crețu.
"Constat cu bucurie că arta ne aduce mai aproape și ne bucurăm de numărul mare al celor care au răspuns invitației noastre de a participa la evenimentul de astăzi, așa cum ne bucurăm de numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs. Credem că ne-am atins scopul și la această a IX-a ediție, acela de a-i apropia pe copii de natură, de a-i determina să-și exprime prin artă gândurile și trăirile. Jurizarea nu este ușoară, dar implicarea noastră este totală și vreau să vă spun că anii trecuți am primit multe mesaje de apreciere de la profesori coordonatori din țară care ne mulțumeau pentru seriozitate și pentru transparența cu care s-a lucrat", a declarat Mihaela Baltag, profesor de educație plastică la Școala "Câmpineanu", coordonatorul Concursului "Umbrela Verde".

Concursul Național "Umbrela Verde" este organizat de Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Agenţia Județeană pentru Protecţia Mediului, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Alianța Franceză Ploiești, Muzeul Județean de Științele Naturii, Casa Tineretului Prahova și Agenția de Turism Itinera Nova. Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina, pentru ediția din acest an alocându-se 3.000 lei de la bugetul local.
La evenimentul de astăzi, administrația locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu împreună cu cei doi consilieri personali Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, consilierul local Gabriel Dima și directorul Direcției Economice, Florentina Tudorache. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea concursului.
Concursul "Umbrela verde" este organizat neîntrerupt din anul 2010, inițiativa acestui concurs național aparținându-i doamnei profesoare Aura Văsii, fostul director al Școlii "Câmpineanu".

2977 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4099 vizualizari
13 oct. 2018 21:43

Înfrățire simbolică, în Anul Centenarului, între cele șapte localități din România care poartă numele BREAZA

Un eveniment inedit, dar foarte frumos, a avut loc astăzi în orașul Breaza, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Localității. Este vorba despre înfrățirea celor șapte localități din România care poartă numele Breaza și care reprezintă, practic, aproape toate provinciile istorice ale țării. O înfrățire simbolită, bineînțeles, parafată de primarii celor șapte localități și dedicată Centenarului Marii Uniri.

2265 vizualizari
12 oct. 2018 10:33

Eveniment inedit la Breaza, în Anul Centenarului: "De 7 ori Breaza"

La jumătatea lunii octombrie, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, la Breaza are loc tradiţionalul târg de toamnă, prilej de mare sărbătoare pentru localnici și oaspeții lor. Dar pentru că 2018 este un an special, administrația locală a dorit să marcheze într-un mod aparte Centenarul Marii Uniri și va organiza sâmbătă, 13 octombrie, un eveniment deosebit - "De 7 ori Breaza".

Alte stiri recente

581 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

1344 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei.