Record la Concursul "Umbrela verde" organizat de Școala "Câmpineanu" - 985 de lucrări trimise de copii din toată țara

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina a avut loc cea de-a IX ediție a Concursului Național pe teme ecologice "Umbrela verde", destinat elevilor. Este un concurs foarte frumos, organizat pe cinci secțiuni (desen, pictură, grafică și fotografie, plus grafică computerizată pentru elevii de liceu), iar la ediția din acest an s-a atins un adevărat record în ceea ce privește participarea: 985 de lucrări trimise de copii din 37 de județe. Principalul organizator este Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu", iar astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, iar apoi a început jurizarea lucrărilor, o acțiune deloc ușoară având în vedere numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs.

"Pentru noi este o zi de sărbătoare, este momentul nostru de suflet, dacă vreți. Pentru noi acest concurs înseamnă foarte mult și ținem mult la el. Este un concurs de creație pentru copii și despre copii. Prin lucrările lor, copiii reușesc să transmită lucruri atât de frumoase. Anul acesta avem un număr foarte mare de participanți din 37 de județe. Aproape 400 de profesori coordonatori au fost implicați în această ediție a concursului și suntem bucuroși că am reușit să atragem atenția asupra acestui eveniment, asupra acestei tematici atât de importante - ecologia", a declarat directorul Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu", profesor Raluca Crețu.
"Constat cu bucurie că arta ne aduce mai aproape și ne bucurăm de numărul mare al celor care au răspuns invitației noastre de a participa la evenimentul de astăzi, așa cum ne bucurăm de numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs. Credem că ne-am atins scopul și la această a IX-a ediție, acela de a-i apropia pe copii de natură, de a-i determina să-și exprime prin artă gândurile și trăirile. Jurizarea nu este ușoară, dar implicarea noastră este totală și vreau să vă spun că anii trecuți am primit multe mesaje de apreciere de la profesori coordonatori din țară care ne mulțumeau pentru seriozitate și pentru transparența cu care s-a lucrat", a declarat Mihaela Baltag, profesor de educație plastică la Școala "Câmpineanu", coordonatorul Concursului "Umbrela Verde".

Concursul Național "Umbrela Verde" este organizat de Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Agenţia Județeană pentru Protecţia Mediului, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Alianța Franceză Ploiești, Muzeul Județean de Științele Naturii, Casa Tineretului Prahova și Agenția de Turism Itinera Nova. Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina, pentru ediția din acest an alocându-se 3.000 lei de la bugetul local.
La evenimentul de astăzi, administrația locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu împreună cu cei doi consilieri personali Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, consilierul local Gabriel Dima și directorul Direcției Economice, Florentina Tudorache. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea concursului.
Concursul "Umbrela verde" este organizat neîntrerupt din anul 2010, inițiativa acestui concurs național aparținându-i doamnei profesoare Aura Văsii, fostul director al Școlii "Câmpineanu".

2876 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

787 vizualizari
21 iul. 2018 21:33

Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire", la final. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției

La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc astăzi vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", evenimentul de final al taberei de creație desfășurate în decurs de o săptămână în cel de-al doilea municipiu al județului. S-a dorit a fi o tabără internațională de pictură, fiind invitați artiști plastici din țară, dar și din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu Câmpina. Din păcate, pictorii din Kumanovo au anunțat în ultimul moment că nu mai pot da curs invitației.

10221 vizualizari
20 iul. 2018 21:38

Emoțiile absolvirii și emoțiile... cererilor în căsătorie, la Școala de Poliție din Câmpina

Pe o ploaie torențială, dar care nu e risipit deloc emoțiile elevilor și mai ales ale rudelor prezente la ceremonie, promoția iulie 2018 a Școlii de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și-a luat rămas bun de la școală și de la profesori. 998 de proaspeți absolvenți au primit gradul profesional de agent de poliție și au rostit jurământul de credință. La festivitatea de absolvire au fost prezenți secretarul de stat din MAI - Marin Nucu și adjunctul inspectorului general al Poliției Române - comisar șef Marius Dragnea.

Alte stiri recente

1680 vizualizari
21 iul. 2018 21:11

Medalie de argint la triplusalt pentru atletismul câmpinean, la categoria juniori III

La Bucureşti au loc în aceste zile finalele Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori III, la startul competiţiilor aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS Constantin Istrati Câmpina. Astăzi, în prima zi a competiţiei, atletismul câmpinean a obţinut o medalie de argint, la triplusalt, prin Victor Andrei (antrenor Jenica Bran).

2766 vizualizari
21 iul. 2018 09:27

O femeie de 68 de ani, din Poiana Câmpina, a căzut într-o fosă septică

În satul Bobolia, aparţinând de comuna Poiana Câmpina, a avut loc aseară un incident care se putea solda cu urmări grave. O femeie de 68 de ani, din localitate, a căzut într-o fosă septică și a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpina.