Încă o eroare în cazul Parcului de la Soldat din Câmpina. Și o veste proastă - investiția nu va fi finalizată la termen

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul rectificării bugetare aprobate de Consiliul Local Câmpina în sedința de joi seară, a fost modificată suma alocată modernizării Parcului de la Soldat. Și asta nu pentru că ar fi nevoie de o suplimentare de bani pentru această lucrare, ci pentru că suma prevăzută până acum în bugetul local, la capitolul investiții, era greșită. "O eroare făcută, probabil, de ADPP", a spus primarul Horia Tiseanu. Da, dar o eroare pe care nu a văzut-o nimeni din Primărie și din Consiliul Local de la începutul anului, când s-a aprobat bugetul local și până acum, la finalul lunii iulie.

După cum știți, în 2016 și 2017, Consiliul Local Câmpina a aprobat de patru ori indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului de la Soldat. O dată pentru că așa era normal și de trei ori pentru a corecta unele erori - a trebuit modificat proiectul pentru introducerea instalațiilor electrice, s-au realizat lucrările de cadastru și a rezultat că parcul are o suprafață mai mare decât apărea în documentele Primăriei, au fost revizuite prețurile la materiale și la manoperă și a fost nevoie de majorarea sumei alocate inițial. Conform indicatorilor tehnico-economici finali, valoarea investiției se ridica la 1.476.000 lei. Numai că, în locul acestei sume, în bugetul local pentru 2018 a fost "prinsă" o altă sumă - 1.213.650 lei, cea despre care primarul a spuns că este o eroare, probabil a Serviciului ADPP. O mare eroare, am spune noi, având în vedere faptul că suma alocată în buget era mai mică decât suma cu care a fost câștigată licitația pentru executarea lucrărilor (1.124.376 lei fără TVA, adică 1.338.000 lei cu tot cu TVA). La ședința de joi, 26 iulie, Consiliul Local a modificat suma greșită și în buget a fost inclusă suma de 1.476.000 lei. Și problema a fost rezolvată...

După câteva zile în care au lipsit de la treabă, muncitorii firmei Construct Edil SRL Câmpineanca - Vrancea au revenit în Parcul de la Soldat pentru continuarea lucrărilor. Constructorul a invocat condițiile meteo, adică ploile care nu-i permit să lucreze. Vineri, în Parcul de la Soldat a avut loc o "ședință de lucru", să-i spunem așa, la care au participat toate părțile implicate - reprezentanți ai Primăriei cu primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi în frunte, reprezentanți ai constructorului, proiectantului, dirigintelui de șantier, firmei care se ocupă de instalațiile electrice. Concluzia a fost că lucrările sunt întârziate și nu vor putea fi finalizate la termen, adică până la 24 august 2018. Constructorul dă în continuare vina pe vremea nefavorabilă, pe codurile galbene de ploi, în timp ce reprezentanții Primăriei i-au reamintit că la demararea lucrărilor au fost multe zile în care nu a plouat, dar pe șantier erau doi-trei muncitori și că, de asemenea, au existat zile în care a plouat o oră, dar nu s-a lucrat aproape deloc. Pe lângă vreme, o altă problemă este aceea că au apărut și unele lucrări neprevăzute, cum ar fi o rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități și un panou electric pentru scena care va fi amplasată în parc, lucrări care nu au fost incluse în proiect și care vor trebui realizate. Una peste alta, avem o investiție parcă urmărită de ghinion și care, în mod cert, nu va fi finalizată la termenul stabilit prin contract.

7120 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un Campinean 29.07.2018 15:08 Si in consiliu sunt tot o ...... nu stiu cat o sa va mai rabdam. A ti imbatranit orasul asta si va bateti joc de el. Voi faceti viitorul copiiilor vostri si le dati "educatie". Nu-i buna o firma, schimbati-o, dar voi nu puteti de spagari ce sunteti... Drumurile sunt jalnice precum sunteti si voi dragi consilieri. ...!
  • Ionica 29.07.2018 20:23 Pana acum s-a verificat calitatea executiei lucrarilor?O sa ajungeti la sfarsit si o sa ziceti iar, ca dintr-o eroare...nu putem finaliza acest parc...De vina o sa fie...ADPP-ul !!!!
  • Dan 29.07.2018 22:07 Sa vedeti cand or incepe locatarii si patronii de la terase sa tipe ca le ia panoul votiv, ala de peste 3 m, lumina naturala. Sa vedeti atunci sedinte de lucru in parc si nemultumiri, poate si inca o schimbare a proiectului.

Actualitate

343 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

474 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

122 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

57 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.