Anevrismul cerebral, o patologie care afectează tot mai mult persoanele active

Sănătate (Categoria articolului)

Anevrismul cerebral este o dilatație vasculară, o umflătură anormală a vaselor de sânge ale creierului. "O patologie ascunsă, nu foarte frecventă, dar cu efecte devastatoare asupra pacientului", după cum spune dr. Claudia Bugeac, medic specialist în radiologie și imagistică medicală la Spitalul SanConfind. Din păcate, în ultimii ani, numărul anevrismelor intracraniene a crescut, iar patologia se manifestă cu precădere la persoanele active, la care organismul este suprasolicitat.

După cum ne-a declarat dr. Claudia Bugeac, anevrismul se poate manifesta printr-o simplă durere de cap. Asta în cazul anevrismelor mici. În cazul celor mari, pot apărea probleme locomotorii sau chiar episoade de epilepsie. "Este o patologie cu repercursiuni importante în viața omului", spune dr. Claudia Bugeac, care ne explică pașii care trebuie urmați pentru stabilirea unui diagnostic corect și pentru un tratament rapid în funcție de mărimea arterei dilatate, vârsta pacientului și mărimea anevrismului. (video)
La Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina se realizează examinări RMN la cap. "Practic, RMN-ul cranian este cea mai înaltă investigație a patologiei craniene disponibilă în prezent. Avantajele sunt multiple: este o metodă performantă de diagnostic, care nu provoacă durere, este non-invazivă și neiradiantă", după cum a mai declarat dr. Claudia Bugeac, medic specialist în radiologie și imagistică medicală. (P)

9105 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1410 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

1983 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

264 vizualizari
18 mar. 2024 22:19

Viorel Savu, locul 7 pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Europenele din Polonia

La finalul săptămânii trecute, la Torun, în Polonia, a avut loc Campionatul European Masters, competiție rezervată veteranilor, la startul căreia s-a aflat și sportivul Viorel Savu, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

553 vizualizari
18 mar. 2024 21:11

Liviu Briciu, despre greutatea realizării unor proiecte: ”Informațiile nu sunt centralizate, sunt prin diferite birouri sau prin minților unora, e o nebunie întreagă”

1 comentarii

Prezent la o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a vorbit despre faptul că ”Cel mai important în acest mandat a fost că s-a reușit trecerea la o conducere deschisă spre investiții”, Liviu Briciu, consilier local și președintele Partidului Oamenilor Liberi, a făcut o serie de referiri și la neîmplinirile acestui mandat. ”Merg lucrurile foarte, foarte greu”, a spus Liviu Briciu.