Un fost premier și un fost ministru de Justiție avertizează: PSD pregătește cel mai mare furt din istoria României!

Actualitate (Categoria articolului)

Camera Deputaților a aprobat astăzi, în calitate de cameră decizională, Legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), fond care va fi format din 33 de companii de stat și care va avea un aport în numerar de 9 miliarde lei. Marele proiect al lui Liviu Dragnea a trecut foarte repede prin Parlament, fără prea multe dezbateri, iar astăzi a obținut votul final, fără a exista aviz din partea organismului european Eurostat. Prin FSDI vor fi vândute și ultimele companii românești de stat, printre ele numărându-se Electrica, Loteria Română, Poșta Română, Telekom, Antibiotice SA, Unifarm, Apele Române, Romgaz, Hidroelectrica, CFR, Complexul Energetic Oltenia.

“Azi, 6 Iunie 2018, Camera Deputaților va vota un proiect de lege prin care se va comite CEL MAI MARE FURT DIN AVEREA STATULUI ROMÂN din istorie - peste 10 MILIARDE DE EURO. Scriu acest mesaj (și îl voi repeta în plenul Parlamentului) ca un avertisment pentru toți deputații care azi se vor lăsa folosiți de către un grup infracțional transnațional și vor comite cu mâna lor acest furt uriaș - să nu poată niciodată să spună că “nu au știut ce fac”! Iar când va veni momentul să plătească în fața legii și a alegătorilor să nu aibă nicio scuză în afara lașității lor! Datoria unui parlamentar este să apere cetățenii care l-au votat și Statul Român pe care îl reprezintă chiar și atunci când interesele șefului de partid sunt contrare! 
Prin înființarea Fondului Suveran (o idee impusă lui Liviu Dragnea de către un grup de afaceri din Israel- Rusia) tot ceea ce mai deține Statul Roman în companiile publice va treceîn mod netransparent în mâini private din afara țării! Tot ceea ce au construit părinții noștri în anii 60-70-80 (și noi am modernizat și am făcut profitabil în perioada 2012-2015) va trece în administrarea și apoi în proprietatea unor străini care au interese divergente de ale României - în schimbul unor bani negri dați în Israel lui Dragnea și oamenilor lui și al unei protecții politice pentru aceștia!
FONDUL lui Dragnea și al prietenilor lui din Israel și Rusia va distruge infrastructura energetică a României - peste 10 ani vom importa toată energia (evident mai scumpă decât azi) de la firme din Rusia prin intermediari din Israel - Dragnea va cheltui milioanele primite prin Brazilia, iar noi vom constata mioritic că țara a fost (iar) jefuită! Acest mesaj este un avertisment! Și sunt convins că îl vor auzi toți!", a scris fostul premier Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Înaintea votului, un avertisment similar a fost transmis și de fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu:
"Fondul Suveran al PSD înseamnă: 1,85 de miliarde de lei din bugetul statului, alte câteva miliarde bune, de data aceasta din vistieria celor mai profitabile companii de stat ce nu vor putea fi listate (din bunăvoința parlamentarilor PSD-ALDE), un directorat înființat cu dedicație pentru fidelii de partid (cu salarii cât douăzeci de pensii medii pe lună), dar mai ales controlul absolut al prim-ministrului (formal Dăncilă, de facto, Dragnea) și al ministrului de finanțe (formal Teodorovici, de facto Dragnea), fără aviz favorabil de la Eurostat (cu privire la impactul pe deficitul bugetar), fără studiu de impact asupra investițiilor și riscului economic asumat de Guvern. Pe scurt, majoritatea PSD-ALDE pregătește ”valorificarea” (sau falimentul?!) companiilor de stat profitabile, multe de siguranță națională, intrând în linie dreaptă pentru adoptarea proiectului legii care înființează Fondul Suveran".

Iată lista completă a companiilor incluse de PSD și ALDE în FSDI: Electrica, Delgaz Grid SA, E.ON Energie România, Chimcomplex, OMV Petrom, Telekom România, Antibiotice SA, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune, Loteria Română, IAR SA, Oil Terminal, Cuprumin, Unifarm, SN Apelor Române, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime, Romgaz, Hidroelectrica, CN Aeroporturi București, Nuclearelectrica, Imprimeria Națională, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, Conpet, Complexul Energetic Oltenia, CFR, Societatea Națională de Radiocomunicații, Poșta Română, Aeroportul Traian Vuia Timișoara, Uzina Termoelectrică Midia, Telecomunicații CFR, Societatea de Tratament Balnear Recuperare a Capacității de Muncă TBRCM SA, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale.

(Sursă foto - RFI.ro)

4055 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

639 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

1 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

22 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

248 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: